• Hovedpartnere

  Partnere

Torsdag Tor 16 September Sept
Lørdag Lør 18 September Sept
Tirsdag Tir 21 September Sept
Torsdag Tor 23 September Sept
Søndag Søn 26 September Sept
Tirsdag Tir 28 September Sept
Torsdag Tor 30 September Sept
Lørdag Lør 2 Oktober Okt
Tirsdag Tir 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lørdag Lør 9 Oktober Okt
Tirsdag Tir 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lørdag Lør 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Søndag Søn 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lørdag Lør 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 4 November Nov
Lørdag Lør 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Søndag Søn 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lørdag Lør 27 November Nov
Torsdag Tor 2 Desember Des
Lørdag Lør 4 Desember Des
Torsdag Tor 9 Desember Des
Lørdag Lør 11 Desember Des

GET TO KNOW VÅRE TANKER

Som mange av dere vet, er dette vår andre sesong i CHL. Vi er noen erfaringer rikere, bedre forberedt og klarere enn vi tidligere har vært. Sesongoppkjøringen har vært svært bra og gutta er klare for å ta turen til Europa.

Vi møter tre sterke motstandere, på hvert sitt vis har kjempet sin vei til CHL. Du kan lese om Red Bull Salzburg her, HC Bolzano her og JKH GKS Jastrzebie her.

Vi har tatt en prat med et par av spillerne for å finne ut litt om deres tanker rundt CHL og motstanderne våre.

Jeg har tro på at vi skal kvalifisere oss videre

Hampus Gustafsson har tre sesonger bak seg i den oransje drakten. I løpet av denne tiden har han rukket både å vinne Norgesmesterskap, Seriemesterskap og spille CHL. Han har etter hvert utviklet seg til å bli en svært viktig brikke, både som spiller og som personlighet i garderoben. Nå er han klar for å ta fatt på nye eventyr med klubben.

Hva tenker du om oppkjøringen mot CHL?

Vi forbereder oss godt, hvert fall fysisk. Vi begynte sommertreningen allerede i starten av april. Siden da har vi jobbet bra hele veien, så det skal ikke stå på den fysiske formen. Jeg tror at i år har vi mer rutine når det kommer til å være ute i Europa. Vi møter motstandere som kommer til å passe vårt spill bedre. Jeg har tro på og ønske om at vi skal kvalifisere oss videre fra gruppe H.

Hvilke erfaringer gjorde du deg forrige gang vi spilte CHL, som er nyttige nå?

Iblant er det så enkelt som at man må få prøve tempo og kvaliteten for å vite hva som venter. Det gir mer erfaring. Bare av det er man bedre forberedt.

Hva tenker du om lagene vi møter?

Jeg har spilt mot Red Bull Salzburg i CHL da jeg spilte for SIL. De spiller offensivt og ikke så fysisk, som for eksempel Klagenfurt gjør som også er topplag i EBEL. Red Bull Salzburg spiller på en måte som passer oss bedre. HC Bolzano er et ganske likt lag, de spiller på samme måte som Red Bull Salzburg. Mens det polske laget må jeg innrømme at jeg ikke har så mye kjennskap til.

Unggutt klar for Europaspill

Fredrik Bjørndal er en av våre unge lovende. Han har gjennom tiden spilt på flere aldersbestemte landslag og har de siste årene hatt en fantastisk utvikling. Nå har han signert sin første proffkontrakt og vi er mer enn fornøyde med å ha sikret oss en spiller av slikt kaliber.

Det er første gang Fredrik skal ikle seg den orange CHL-drakten og vi har i den anledning tatt en liten prat med han om forventinger og tanker rundt Europa-turen.

Du skal ut i Europa å spille for Frisk Asker for første gang, hva tenker du om det?

Det blir ekstremt spennende. Jeg har spilt for alderbestemte landslag i Europa før, men aldri på denne måten. Det blir spennende å se nivået og se hvordan de andre ligaene er i forhold til fjordkraftligaen. Det blir veldig gøy å måle krefter, samt spennende å se hvor nivået ligger.

Hva tenker du om de vi møter?

Jeg kjenner egentlig bare til HC Bolzano og Red Bull Salzburg. Det blir morsomt å møte kjente lag. Jeg har hørt det er en krevende gruppe, kanskje den vanskeligste vi kunne fått. Men det blir veldig gøy! Vi kommer til å gå inn for å vinne alle kampene og jeg tror vi har sjanse til å hente hjem flere seire.

Noen av de lagene vi møter er kjent for å ha et publikumstrøkk og liv rundt kampene, langt utover den normale standarden i Norge. Hva tenker du om å spille for et slikt publikum?

Det blir utrolig kult å spille med så mye trøkk på tribunen. Det blir spennende å se hvordan det påvirker oss. Jeg håper og tror det vil gi oss masse energi. Jeg gleder meg!

Terminliste CHL

  1. september 18:00, Askerhallen Frisk Asker – Red Bull Salzburg
  1. september 16:00, Askerhallen Frisk Asker – HC Bolzano
  1. september 20:20, Eisarena Salzburg Red Bull Salzburg – Frisk Asker
  1. september 18:00, Eiswelle HC Bolzano – Frisk Asker
  1. oktober 18:00, Lodowisko Jastor Jastzrebie – Frisk Asker
  1. oktober 18:00, Askerhallen Frisk Asker – Jaszrebie