• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr

– Jeg får gåsehud av å tenke på det

Eskil Wold hyller livet i Varner Arena. Nå avslører 21-åringen hva han tenker om å skulle forlenge comebacket som Frisk Asker-spiller og hvordan det var å skape overskrifter i rikspressen i årets sluttspill.

– Det var nydelig å vende tilbake til Varner Arena! Der er det dødskult å spille – ordentlig gøy når det er fullsatt. Jeg får gåsehud av å tenke på det, sier løperen Eskil Wold og ler hjertelig.

Det har gått et snaut halvår siden 21-åringen ble sluppet fra kontrakten i Sverige og igjen ble Asker-spiller ut den nylig overståtte hockeysesongen for tigrene.

Han er takknemlig for å ha blitt tatt imot med åpne armer hos moderklubben, etter til sammen halvannet år i henholdsvis finsk eliteserie (HPK) og Allsvenskan (Nybro).

– Det betyr faktisk ganske mye å komme tilbake og spille for moderklubben. Jeg vet hva jeg får hos Frisk og treningshverdagen er god. Jeg kjenner alle og kommer til et miljø der jeg er trygg med éngang. Her er det verken stress eller press, sier Eskil.

Stortalent

21-åringen er sønn av Frisks sportssjef Vidar Wold og har gått gradene i klubben fra ungdomshockey til elitelaget. Askerbøringen ble i 2022 stemt frem av folket som sesongens unge spiller i Norge, og følte at tidspunktet var perfekt for å ta steget ut.

Han rakk å gjøre 42 poeng på 49 kamper for Frisk før han satset på å skrive lykkelige kapitler i en av Europas beste hockeyligaer. Høsten samme år var løperen også med og imponerte da det norske landslaget var samlet i Trondheim for MECA Hockey Games.

Livet som profesjonell hockeyspiller i Finland ble imidlertid ikke som forespeilet for Eskil.

– Det er en helt annen kultur sammenlignet med den du er vant til. Finner tar imot utlendinger på en annen måte enn nordmenn. Jeg tror det er tøffere å være utlending i Finland enn i Norge for å si det sånn, sier han.

Tøffe tak

Den offensive spilleren påpeker at språk og kommunikasjon ble en ekstra stor utfordring.

– Det er ikke akkurat alle som forstår engelsk, og jeg skjønner jo ingenting av finsk!

– Hvordan vil du oppsummere den påfølgende tiden i Sverige?

– Den var ålreit den. Jeg visste hva jeg gikk til: Et nyopprykket lag som hadde overrasket veldig. Jeg synes derimot at treningshverdagen var mye bedre i Finland, enn i Sverige. Jeg ble faktisk litt sjokkert over hvor mindre god den var sammenlignet med tilværelsen i Frisk Asker og Finland, sier Eskil og sikter til flere spesielle opplevelser og all tiden som gikk med på landeveien.

– Utfordringen med å spille i Allsvenskan er at det er så mange og lange bussreiser. Jeg liker å trene mye og hardt, men det fikk jeg ikke gjort i Sverige. Jeg måtte ta mange initiativ selv, og det er også noe jeg liker, men lagmessig var treningen betydelige svakere i Sverige. Så skal det understrekes at jeg vet at topplagene er gode på det, sier han.

Drømmer om NHL-spill

Den kortsiktige ambisjonen som hockeyspiller er krystallklar.

– Det er å komme tilbake i den formen jeg var i da jeg forlot Frisk. Finne meg selv og gleden av å spille hockey. Jeg håper selvfølgelig også å være med landslaget igjen, sier Eskil, som nylig flyttet inn i egen bolig ikke langt fra Varner Arena.

En leilighet som ble leid ut til korsbåndskadde Felix Girard og hans familie denne sesongen.

I forbindelse med overgangen til finsk hockey ble Wold spådd en fremtidig tilværelse i NHL av HPKs sportssjef.

– Er målet fortsatt NHL?

– Ja, jeg tipper alle hockeyspillere har mål om å spille i NHL. Det er en lang vei dit, men absolutt ikke noe jeg ser bort ifra. Så skal det sies at man også må ha flaks i karrieren, sier Eskil.

Veien videre

Nå om dagen nyter han en liten ferie før laget samles igjen 29.april, dagen før hans nåværende kontrakt med Frisk utløper.

– Jeg har fortsatt ikke tatt noen endelig avgjørelse på hvor jeg spiller neste sesong – jeg holder det åpent i dialog med agenten min og Frisk. Jeg må rett og slett ta et valg rundt det jeg føler er best for meg. Jeg har lyst til å ha en ordentlig sesong for ett lag, i en rolle jeg er 100 prosent trygg på, innleder Eskil om hva som bestemmer klubbvalget.

– For meg er det egentlig avgjørende hvilken rolle jeg får, men der jeg vet at også trivsel har mye å si – både på og utenfor isen. Jeg vet at hos Frisk, så trives jeg kjempegodt! Det er noe annet å spille for Frisk enn andre lag. Jeg har sterke følelser for klubben, fortsetter han.

Løperen vil foreløpig ikke fortelle hvor han spiller neste sesong, men sier en beslutning ikke er langt unna. Til alle Frisk-supporteres store glede hinter han om at kjærlighetsforholdet til moderklubben vil bestå.

– Det er en ganske stor sannsynlighet for at jeg blir med videre, sier lagets nummer 34.

Skapte overskrifter

I forbindelse med årets sluttspill kapret for øvrig Wold overskrifter i rikspressen og engasjement blant hockeyfolket, etter å ha lagt Storhamar-spiller Andreas Martinsen i isen.

Se episoden her!

– Jeg har ikke lest kommentarene på sosiale medier, men jeg har jo hørt litt fra folk. Jeg har forstått at det var bra kok der, sier han og ler.

– Jeg har aldri vært noen fan av ham. Ja, han er veldig sterk og stor som et hus, men det irriterer meg at han er så feig. Men: når han først begynner, kan jeg ikke stoppe, sier Eskil selvsikkert.

– Hvordan blir det eventuelt å møte ham igjen på isen neste sesong?

– Det er ikke noe jeg har tenkt over. Det blir som alle andre matcher, jeg er ikke fan av verken laget eller spilleren – og det kommer jeg ikke til å være neste år heller.

– Han kalte deg en feig guttunge?

– Det tror jeg bare var en kommentar der og da. Jeg tror faktisk han ble litt flau og sjokkert over å bli tatt. Det er egentlig bare litt moro å ha gjort et inntrykk på ham.