TO MÅL PÅ 16 SEKUNDER

Det skulle bli svært intense sluttminutter i Sparta Amfi i kveld.

Hjemmelaget starter kampen med to raske mål. En redusering av Fogstad Vold, spiser opp noe av de blåkleddes forsprang. I sluttperioden så det lenge svært mørkt ut, da Sparta kunne vise til en 4-1 ledelse. To scoringer på 16 sekunder vekket håpet for kveldens gjester, men til tross for høyt press og utallige sjanser, var ikke marginene på Frisk sin side denne kvelden.

- Det er et fryktelig surt tap. Vi sitter med en følelse av at vi gjør en ganske bra kamp. Men med den flytsonen vi er inne i, så har vi litt stang ut. I dag har vi tre i stolpen og det går litt imot. Det er veldig mye positivt i denne kampen, som vi kan bygge på inn mot de siste seks kampene av serien, sier trener Janna Aasland om kampen.

Kampens første minutter ble intense, med en rekke sjanser til begge lag – noe som i aller høyeste grad er betegnede for hele perioden. Sjeldent har vel målstengene vært mer i veien, eller til hjelp. Det er Sparta som først kan heve armene over hode og juble. En pasning fra Spartapsiller Grönberg, havner mellom loffene til Wallin, og i en sideforskyvning glir pucken inn i mål, 1-0. Til tross for en rekke sjanser til de oransjekledde, er Sparta farlig effektive. Slik blir det 2-0 av, signert Knold. Asker-laget skulle også notere seg for mål denne perioden, perioden ender 2-1 etter at Fogstad Vold satte pucken i nettmaskene.

I kveldens andre periodes første minutter så det ut som om Asker-laget hadde byttet bostedsadresse til offensiv sone i Sarpsborg. Utover i perioden var hjemmelaget hakket mer på pucken. Dermed var det en aktiv dag på kontoret for begge av kveldens keepere. Først når de oransjekledde får en mann utvist, kommer periodens første og eneste mål, dermed øker Sparta ledelsen til 3-1.

- I kveldens tredje periode kom vi tilbake til den måten vi ønsker å spille på. Vi skaper flere store sjanser, men dessverre går ikke pucken inn. Vi har individuelle feil i kampen, som gjør det vanskelig å komme tilbake og vinne, legger en skuffet Hampus Gustafsson til.

Kveldens tredje periode startet med et undertall, som Asker-laget holdt unna. Men lite hjalp det når Sparta halvveis i perioden setter 4-1 målet. Kort tid etter Spartascoringen, reduserer Hampus Gustafsson til 4-2 og håpet var igjen vekket. Håpet ble ikke noe mindre da David Morley reduserte til 4-3 kun 16 sekunder senere! På stillingen 4-3 gjenstår det drøye 8 minutter igjen av kampen. Frisk setter opp tempo og presser høyt, men det vil seg ikke. Dermed må vender de oransjekledde tomhendte hjem.