Borte
Storhamar
STO

STERK LAGSEIER MOT TABELL-TOEREN

Bland en god miks av Nicklas Dahlberg i kanonform, en Bobby MacIntyre som plukker poeng som andre plukker tyttebær, og backer som frustrerer motstanderne gjennom tre ganger 20 minutter - så har du vinnerformelen mot tabell-toer Storhamar!

Det begynte med et smell - og før det hadde gått to minutter sto det 2-0 på tavla! Det første kom på slaget ett minutt av første periode, og igjen var det poengkongen Bobby Thomas MacIntyre som var sist på pucken.

Det må vel ha vært ett av dine enklere mål denne sesongen, Bobby?

"Absolutt - for hvilken sesong som helst! Endre kom til en veldig bra avslutning, og heldigvis for meg så var jeg der og kunne sette returen i det åpne målet", sier en fornøyd Bobby MacIntyre om sitt åttende mål for sesongen, og scoring i hans fjerde kamp på rad.

Snaue minuttet senere er han tilrettelegger når Hampus Gustafsson styrer inn 2-0 - igjen på skudd fra Endre Medby - noe som sørget for at vi fikk en "flying start".

"Det er viktig å få en god start, enten i form av scoringer eller power play, spesielt når man kommer ut i sesongen. Vi visste på forhånd at de er et godt lag, og at de ville komme etter hvert. Vi holdt hodene kalde, og forsvarte oss godt utover i kampen", sier Bobby.

For selv om Storhamar fikk summet seg etter hvert, og satte oss under et kraftig press i løpet av den siste halvdelen av første periode, så greide forsvaret vårt å nekte dem gode avslutninger - og bakerst sto Nicklas Dahlberg igjen en suveren kamp.

EFFEKTIVE FREMOVER

I andre periode kom vi tilbake i kampen, og fortsatte det solide defensive spillet. Storhamar pådrar seg en 2-minutter, og nok en gang er det vi som er effektive og kan juble for nok en back-scoring. Denne gangen er det Jimi Kuronen som banker inn sitt andre mål for sesongen, assistert av Bobby MacIntyre og Mats Frøshaug. Det ble midtperiodens eneste scoring, og da Viktor Granholm økte til 4-0 snaut halvveis ut i tredje periode var det mange som trakk et lettelsens sukk og regnet med at tre poeng var i boks. Målet kom etter en solid jobb av Fredrik Lystad Jacobsen, og Viktor fikk en relativt enkel jobb etter at Storhamars keeper, Kokman, virkelig var ute på bærtur!

Men Storhamar ga seg ikke, og i løpet av drøye halvannet minutt hadde de satt to pucker i nylonen bak Nicklas Dahlberg. Selv mente Nicklas at han skulle tatt nummer to, men at han mistet pucken av synet et lite øyeblikk, som var nok til at Eirik Salsten kunne sette inn sitt tredje mål for sesongen.

TO-MÅLS LEDELSE I HOCKEY....

Det sies at to-måls ledelse er den "farligste ledelsen i hockey", eller hva, Bobby?

"Som Leafs-fan kan jeg underskrive på det", bekrefter Bobby MacIntyre, og sikter til da Toronto tapte 3-5 etter å ha ledet med to mål i kampen om den siste plassen i sluttspillet. Heldigvis skulle det ikke skje i kveld, for etter 57.22 var spilt kunne Thomas Valkvæ Olsen sette inn den endelige spikeren i kista. Og med nysignert kontrakt var det deilig for 27-åringen å kunne starte tilbakebetalingen til alle som har vært med på Spleisen!

"Det er viktigere at laget vinner enn at jeg scorer, men selvfølgelig er det deilig at man kan holde det gående. For man blir lett frustrert når scoringene uteblir, så sånn sett er det deilig. Det er bra at vi unngår "november-svackan", og at vi har greid å holde oss på jorda", bekrefter Thomas Valkvæ Olsen.

Godt å ha unnagjort både Storhamar og kontraktunderskrivningen?

"Det er godt å kunne gå inn i desember og kunne ha fokus på det som jeg skal gjøre ute på isen, og ikke gå rundt å tenke på hva som kanskje kommer til å skje."

Det tror jeg at jeg har hele Asker-publikummet bak meg når jeg sier at det synes vi også!

"Hyggelig å høre", avslutter en smilende Valkvæ Olsen.

Kveldens målscorere:

1. periode 1-0 by 29 B. Macintyre - Assist: 55 E. Medby Tid: 1:00

2-0 by 24 H. Gustafsson - Assist: 55 E. Medby, 29 B. Macintyre Tid: 1:59

1. periode 3-0 - PP1 by 65 J. Kuronen - Assist: 29 B. Macintyre, 21 M. Frøshaug Tid: 28:22

2. periode 4-0 by 59 V. Granholm Tid: 49:17

4-1 PP1 by 41 P. Thoresen - Assist: 71 E. Olsen, 90 J. Løvlie Tid: 52:18

4-2 by 17 E. Salsten - Assist: 22 M. Rønnild, 52 E. de La Rose Tid: 53:38

5-2 by 93 T. Olsen - Assist: 15 M. Dokken Tid: 57:22