• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr

KVARTFINALE #1

Endelig er sluttspillet i gang!

Endelig er det startskuddet for sesongens høydepunkt! Vi skal til Sparpsborg, hvor «best av syv»-serien drar i gang. Første kamp i Varner Arena spilles lørdag 16. mars, og billetter til denne kampen finner du her.

Pucken droppes kl. 19.00 i Sparta Amfi. Supporterklubben har satt opp buss med avgang kl. 16.30 fra Varner Arena. Påmelding til denne, finner du her.

Statistikk

At dette blir en jevn, spennende og intens serie hersker det liten tvil om. I grunnserien har lagene fulgt hverandre uhyre tett, til tross for at de kan sies å være to ganske ulike lag. Hvert lag står med en overtidsseier, mens Frisk står med en seier til fulltid og Sparta to. Seriens siste kamp mellom lagene, som gjorde at Sparta trakk det lengste strået innbyrdes, endte med knappes mulig margin: 2-1. Målforskjellen endte 11-12 i favør Sparta.

Hvis vi graver litt dypere i statistikken for grunnserien 23/24 finner vi blant annet at Frisk har en uttelling i powerplay på 20,4%, mens Særpingene endte på 22,6%. Også i undertallsspillet har lagene fulgt hverandre tett. Asker-laget har «drept» i overkant av 80% av alle utvisninger de har fått, mens de blåkledde endte på 90.7%. Hvis vi skal tro ekspertene er det nettopp «special teams» som vil bli avgjørende for denne serien.

En titt på formtabellen i seriens siste 25 kamper, viser at Frisk Asker lå på en 2.plass med 16 seiere, mens Sparta endte opp på en 5.plass med 13 seiere, etter fulltid.

Battery-gullhjelm

Ja, du leste riktig – nå har gullhjelmen fått et nytt navn og design. I sluttspillet er det den som avsluttet som grunnserien som poengkonge, som begynner med Battery-gullhjelm. Tobias Lindström ble Frisk Askers poengkonge etter han noterte seg for 52 poeng. For Sparta er det Kristian Jakobsson som kan krones med tittelen etter å ha sikret seg 62 poeng.

Keeperduellen

I de fem spilte kampene mot Sparta denne sesongen, har hele tre keepere fått prøvd seg for Frisk Askers del. Pontus Eltonius voktet buret i én av dem, som endte i tap og resulterte i en redningsprosent på 86.7%. Asker-gutten Fayen-Vestavik var vår bakerste mann i tre kamper, endte på en redningsprosent på 92.6% og et snitt på 3 innslupne mål per kamp. Vårt ferskeste tilskudd i keepertroppen, Mitch Gillam, kan vise til én kamp mot Særpingene denne sesongen. Fasit viser 2 mål i nettet og redningsprosent på 91.7%.

Balizs, Spartas førstespak, stod alle oppgjørene mot Frisk Asker i grunnserien. Han kan vise til en redningsprosent på 91.5%, og et snitt på 2,76 innslupne mål per kamp.

Følg kampen

Er det en ting vi vet, så er det at energi fra tribunen gir energi til spillerne. Vi håper og oppfordrer derfor alle med hjerte for Frisk Asker å ta turen til Sarpsborg. Billetter får du kjøpt i Sparta-appen eller i billettluken. Får du ikke anledning til å dra, kan kampen følges på TV2 Play, eller på våre sosiale medier. Instagram: @Friskaskeralag, Twitter/X: @Friskasker. Du kan også følge liveoppdateringer på hockeylive.no.