• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 25 Februar Feb
Tirsdag Tir 28 Februar Feb
Fredag Fre 3 Mars Mar
Søndag Søn 5 Mars Mar
Tirsdag Tir 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Torsdag Tor 17 August Aug
Onsdag Ons 23 August Aug
Søndag Søn 27 August Aug
Fredag Fre 1 September Sept
Torsdag Tor 7 September Sept
Fredag Fre 15 September Sept
Torsdag Tor 21 September Sept
Lørdag Lør 23 September Sept
Torsdag Tor 28 September Sept
Søndag Søn 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 5 Oktober Okt
Lørdag Lør 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 12 Oktober Okt
Lørdag Lør 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 19 Oktober Okt
Lørdag Lør 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Søndag Søn 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lørdag Lør 4 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lørdag Lør 18 November Nov

Rekordmange lokale jenter på isen

70 jenter fra Asker og Bærum var sammen på isen da Verdens Jentehockeydag ble markert i Varner Arena lørdag.

Aldri tidligere har isen i Askers storstue vært fylt med flere hockeyspillende jenter fra Asker og Bærum enn i helgen. De hadde blitt invitert av Frisk Asker til en hockeydag utenom det vanlige.

Disko og mestring I anledning Verdens Jentehockeydag snørte 70 jenter fra fire til tolv år på seg skøyter, dro hjelmen over hodet, la køllebladet på isen og ble med på skøytefesten. For noen var det det første møtet med ishockey-sporten. Andre var for erfarne veteraner å regne og har allerede spilt aktivt i flere år i en av de mange klubbene i Asker og Bærum.

  • Denne dagen markeres over hele verden og er en fin ramme og mulighet for å la jentene vise lokalsamfunnet at også jenter spiller hockey. Rekruttering til norsk jentehockey har vind i seilene om dagen og ser ikke ut til å stanse. Nesten halvparten av de som var på isen i Varner i helgen har ikke spilt aktivt før og fikk selvsagt låne utstyr av oss. Det er fantastisk gøy med rekordoppmøte, og sier noe om hvor viktig det er for barn å oppleve mestring og begeistring, sier arrangør Gro-Helene Nordskaug Næss, som også er lagleder i Frisk Asker.

I løpet av dagen var det lek, øvelser og kamper på isen, der jentene var delt inn etter alder og ferdigheter. I tillegg ble det arrangert hockey-disko, Frisk Asker-maskoten Friskus stakk innom en tur og nye vennskap så dagens lys. Trener Jan Eugèn Johannessen har selv lang erfaring som spiller og trener. Han opplever at jente-hockeyspillere ofte har en måte å være på på isen og i garderoben som skiller seg noe fra guttene.

  • De uttrykker en enorm omsorg for hverandre. Nye spillere inkluderes raskt og hovedfokuset er å ha det gøy. Hvis noen jenter har lyst til å prøve seg på hockey, er de hjertelig velkommen.

Conradi på isen En som lover å prøve seg på isen neste gang det er jentehockey-samling, er ordfører Lene Conradi. Hun var til stede under arrangementet og heiet på spillerne som deltok.

  • Jeg synes det er så gøy og herlig at det skjer så mye positivt i jentehockeyen i Asker om dagen. Det at 70 lokale jenter møtes på isen i Varner Arena viser at det jobbes veldig godt med rekrutteringen. Og neste gang det er en jentesamling her, må ildsjelene bak love at de holder av en plass. Da skal jeg snøre på meg skøytene og bli med ut på isen! (ID) = {jentedag-2}