• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 16 Januar Jan
Lørdag Lør 18 Januar Jan
Fredag Fre 24 Januar Jan
Søndag Søn 26 Januar Jan
Torsdag Tor 30 Januar Jan
Søndag Søn 2 Februar Feb
Torsdag Tor 13 Februar Feb
Søndag Søn 16 Februar Feb
Tirsdag Tir 18 Februar Feb
Søndag Søn 23 Februar Feb
Torsdag Tor 27 Februar Feb
Lørdag Lør 29 Februar Feb
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lørdag Lør 7 Mars Mar
Torsdag Tor 20 August Aug
Lørdag Lør 29 August Aug
Tirsdag Tir 1 September Sept
Lørdag Lør 5 September Sept
Onsdag Ons 9 September Sept
Torsdag Tor 17 September Sept
Lørdag Lør 3 Oktober Okt
Søndag Søn 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Søndag Søn 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Søndag Søn 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lørdag Lør 24 Oktober Okt

GIR SEG PÅ TOPP

Han var forberedt på en ny sesong i Frisk-drakten, men da han fikk en unik mulighet hos sin andre arbeidsgiver, Russell Reynolds Associates, fikk dessverre ikke Henrik kabalen til å gå opp.

Vår solide back har hatt mer eller mindre to fulltidsjobber i en del år, og har måttet sjonglere mellom jobb innenfor «Excecutive search» - eller hodejeger om du vil - og som hardtarbeidende forsvarsspiller hos oss. Han har vært heldig som har hatt arbeidsgivere som har lagt forholdene til rette for at han skulle kunne gi et fullverdig bidrag i begge stillingene, selv om det har medført noen sene nattetimer for å få ferdig prosjekter etter sene bussturer hjem fra kamper. For jobben som ledelsesrådgiver i verdens tredje største hodejegerselskap har vært krevende i tillegg til å være assisterende kaptein hos regjerende norgesmester i ishockey.

EN GYLDEN MULIGHET

Du var forberedt på en ny sesong i Frisk-drakten, og hadde også kontrakt med klubben kommende sesong - hva har skjedd?

«Det som har skjedd er at jeg har fått en gylden mulighet hos min arbeidsgiver til å bli med i et lederutviklingsprogram som bare ni personer i hele verden har fått muligheten til å delta i. Og som første person fra Norden som har kommet inn på dette programmet, er jeg veldig stolt over å få denne muligheten, men det betyr dessverre også at jeg ikke har mulighet til å kombinere dette med spill for Frisk Asker», sier Henrik Ødegaard.

«Dette er Champions League innenfor ledelsesrådgiving. Jeg har spilt i CHL i ishockey, og nå skal jeg få prøve meg i toppdivisjonen også innenfor denne bransjen. Det er et program som varer i ett år, og jeg vil fungere som selvstendig prosjektleder med støtte fra mentorer i hele verden. Jeg innser nok at jeg er så glad i ishockey at jeg ikke ville klart å gi meg med det første, samtidig som jeg fikk god støtte fra arbeidsgiver til nettopp å fortsette med ishockey. Men når denne muligheten kom, har jeg som sagt dessverre ikke mulighet til å kombinere det med topphockey. Målet er imidlertid å bli ordentlig god i dette også! Så nå gir jeg meg på topp, som regjerende norgesmester.» Slår en smilende Henrik fast - og vi tviler ikke et sekund på at han vil bli god også her!

Henrik har rukket å bli 32 år, og han og hans kone, Caroline, ble to-barns foreldre da Sofia fikk en lillesøster, Stella, i mars i år. Det at Caroline kommer fra en hockeyfamilie, har også gjort det lettere for Henrik.

«Caroline har vokst opp i en hockeyfamilie, og vet hva som skal til. Det har gjort det lettere for meg og kunnet kombinere to jobber», sier Henrik. Han vil også trekke frem støtten han har fått fra foreldrene opp gjennom årene, og understreker at de aldri har blandet seg inn eller pushet han på noen måte.

«Jeg spilte både ishockey og fotball ganske lenge, og var litt usikker på hva jeg skulle velge av de to. Men etter at jeg begynte å trene vekter med hockeyen, ble jeg nok for tung og treg for å kunne henge med i fotballen», ler Henrik, og sier at han definitivt ikke angrer på valget.

«Men jeg synes det er sunt å kombinere flere idretter i ungdommen, for det blir fort nok seriøst!»

I tillegg mener han at han var blant de aller beste under oppvarmingen med fotball og «null-spretten», men regner med å kanskje få litt motbør fra sine tidligere lagkamerater på dette punktet.

NM-GULLET DET ABSOLUTTE HØYDEPUNKTET

Henrik har en lang og innholdsrik karriere bak seg, men når vi spør om hva han anser som høydepunktet i karrieren, er 32-åringen ikke et øyeblikk i tvil!

«NM gullet i fjor! Det er «by far» det absolutte høydepunktet for min del! Det å få lov til å være med og ta gullet sammen med det laget er jeg veldig stolt av. Vi slo andre lag med større budsjett enn oss, kom fra 5. plass i serien og gikk hele veien. Det var en reise som jeg er veldig stolt og glad for å ha fått være med på, og jeg må vel si at den siste etappen i Frisk Asker etter at jeg kom tilbake foran 2015/16-sesongen har vært en eneste opptur. Vi har spilt finaler og semi-finaler hver eneste sesong, og jeg synes det er veldig kult at klubben har valgt å hente hjem Asker-gutter som «Basse» og «Lysse» - og da også greie å ta NM-gull synes jeg er veldig moro!» Sier en smilende Henrik Ødegaard.

«Mange snakker om lagfølelse og lagspill, men ikke alle har fått oppleve det. Men det har jeg fått oppleve, og synes det var ekstra inspirerende å oppleve det vi gjorde da vi tok NM-gullet, hvor alle spillerne aksepterte sin rolle i laget, men også gjorde en jobb ut over det som var forventet av dem.»

I tillegg til NM-tittelen kan Henrik også se tilbake på et seriemesterskap i 2007/08-sesongen, noe han ser tilbake på med glede.

«Seriemesterskapet i 2007/08-sesongen feiret vi nesten som om det var et NM-gull. Da var vi tippet langt nede på tabellen før sesongen startet, men overrasket alle med noen enormt bra spillere i Abbott-brødrene, Zucca og andre», minnes Henrik. Som 19-åring fikk han mye ansvar i klubben, og overtok etter hvert kapteinsvervet fra Johnny Nilsen.

«Jeg fikk mye ansvar tidlig, og lærte enormt mye av spillere som Johnny Nilsen, Sami-Ville Salomaa og Rickard Fjeld med flere. Det ble nok også bakgrunnen for at jeg fikk prøve meg på landslaget allerede som 20-åring. Det gikk ikke så bra for min del det første året, men jeg er stolt av at jeg greide å restarte karrieren på landslaget og at jeg fikk etterhvert spille fem VM på rad. Det var en mental jobb som jeg er fornøyd med å ha greid. De siste årene har jeg vært nødt til å takke nei til landslaget, da det ikke har vært mulig å kombinere det med jobben.»

TAKKNEMLIG FOR DET KLUBBEN HAR GITT

Henrik er veldig opptatt av å gi ros til klubben for mulighetene han har fått opp gjennom årene.

«De mulighetene jeg har fått spesielt av Frisk Asker opp gjennom årene, er jeg evig takknemlig for. Klubben er opptatt av å utvikle mer enn bare idrettsutøveren, og i tillegg til den formelle utdannelsen jeg har tatt med Bachelor og Master, så er det hockeyen har gitt meg like viktig i form av verdier og perspektiver. Det ser jeg at jeg kan bruke også i arbeidslivet, og det er enklere å skille seg ut i et stort selskap som Russell Reynolds med mange dyktige personer. Jeg mener at det jeg har fått med fra idretten nok også har vært med på å gi meg den muligheten jeg nå får», sier Henrik.

«Jeg føler at klubben Frisk Asker heier på meg, og vi har hatt en åpen dialog hele veien. De ser og har akseptert at dette er en gylden mulighet for meg,» slår han fast.

FIKK PRØVE SEG I CHL/AHL

Foran 2011/12-sesongen følte Henrik et behov for et sceneskifte for å utvikle seg videre, og dro til Sparta for å få nye impulser. Der ble han i to sesonger, og deretter fikk han mulighet til spill i Nord-Amerika. Det ble spill for Missouri Mavericks i CHL, og èn kamp for Chicago Wolves i AHL.

«Jeg fikk en 2-veis kontrakt, og gjorde en god sesong (CHL All-Rookie Team sammen med Alex Lavoie - red. anm.). Det var et tøft kampprogram, og jeg husker at vi på det verste hadde tre kamper på tre dager - og en 30 timers busstur på det lengste. Det gikk for så vidt greit for min del, og det er en opplevelse å ha vært med på det. Jeg mener det er viktig å gå utenfor komfortsonen for å utvikle seg som hockeyspiller. Jeg fikk mange gode venner, og bodde sammen med Eric Castonguay (bildet til høyre) mens jeg spilte der.»

Etter året i USA kom Henrik tilbake til Norge, og spilte i to sesonger for Lørenskog før han ble hentet hjem til Asker. Totalt har han notert seg for over 400 seriekamper i Frisk-drakten.

HVA MED HOCKEY FREMOVER?

«Jeg er så glad i hockey at jeg nok kommer til å se alle kampene i sesongen som kommer. Samtidig er jeg glad for at jeg som familiefar får være mere tilstede sammen med barna, spesielt i helgene, og det kommer nok til å bli den største forskjellen for min del.»

Ser du for deg at du vil engasjere deg i klubben?

«Jeg ser ikke bort fra det. Har vanskelig for å si nei, og blir fort engasjert. Så vi får se hva fremtiden bringer.» Sier en smilende hockey-pensjonist, som nå ser frem til et år med hardt arbeide - men denne gangen uten skøyter på beina.

- EN BÆREBJELKE I LAGET

Hovedtrener Janna Aasland har bare godord å si om Henrik, og sier dette om vår assisterende kaptein som nå legger skøytene på hylla.

"Henrik har vært en bærebjelke i Frisk gjennom flere sesonger. Han er en spiller som alltid går foran, både på trening og i kamp. Man vet alltid hva man får av han, og sånn sett har han vært en veldig fin spiller å ha i laget sitt," sier Janna.

Har du og Vidar vært klar over at dette kunne hende?

"Vi har hatt god dialog med Henrik hele veien, og vært inneforstått med at dette kunne hende. Selvfølgelig veldig synd for oss som lag, men bra og moro for Henrik at han får denne muligheten i jobbsammenheng. Jeg ønsker han masse lykke til videre!" avslutter Janna.

Vi takker Henrik for den fantastiske innsatsen han har lagt ned for klubben og landslaget, og ønsker han lykke til i de kommende årene! Vi sees i Askerhallen!

LES OGSÅ: 400 KAMPER FOR ØDEGAARD

LES OGSÅ: GRATULERER CAROLINE OG HENRIK