• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr
Hjemme
Grüner
GRU
Borte
Frisk Asker
FRI

NESTE KAMP: GRÜNER

Torsdagens motstander har tatt syv poeng på 11 kamper etter å ha vunnet 5-2 borte mot Stjernen, og slått Narvik 3-1 hjemme i Grünerhallen. Sist helg måtte de imidlertid se seg slått hele 7-1 av 60-års jubilanten Stjernen.

Laget fra "hippe" Grünerløkka har én slovak, fem svensker og resten nordmenn i sine rekker, og blant de norske finner vi tre som har akslet Frisk Asker-drakten i løpet av karrieren. Svensk-fødte Jonathan Lafjell Ed fikk med seg 28 A-lags kamper for Frisk Asker før han søkte lykken i hovedstaden. Joachim Klauset Svensson noterte seg for 30 A-lags kamper for Frisk Asker før han satte ut på en liten seilas i hockey-Norge. Først dro han til Kongsvinger, så til Ringerike - og så tilbake til Kongsvinger - spilte så litt for Furuset i fjor, før han la til kai hos Grüner denne sesongen. Nesten samme rute har tredjemann hatt, men Tobias Skuterud signerte for Grüner allerede foran fjorårssesongen og fikk med seg 40 kamper for Oslo-laget i fjor. Tobias noterte seg for 37 kamper i Frisk-drakten, og ser ut til å ha satt seg som mål å ha flere utvisningsminutter enn dette i Grüner-drakten. Han har allerede 29 utvisningsminutter på sine første 8 kamper, og leder den statistikken i det minste.

HEAD TO HEAD

Etter at Grüner igjen ble del av det gode selskap i 2019, har vi møtt dem seks ganger. Fem av dem har vi vunnet, mens torsdagens vertskap har stukket av med tre poeng kun én gang. Men det har vært jevne oppgjør flere ganger, hvor tre av oppgjørene har endt med en knapp ett-måls seier til oss. Sist gang vi møttes var 18. oktober 2020 i Askerhallen, en kamp vi vant med solide 5-1 etter at Viktor Granholm ble to-måls scorer, og Eskil Wold scoret sitt hittil eneste Fjordkraft-liga mål. Grüner befinner seg nå på 9. plass på tabellen, og er det laget som har sluppet inn flest mål så langt (50). Når det gjelder scorede mål (23) har laget bare Narvik bak seg.

POENGLIGAEN

Spilleren som får gleden av å spille i Fjordkrafts oransje og sorte hjelm, som viser hvem som er lagets beste poengplukker, er 2000-modellen Håvard Østrem Salsten. Med fortid i Storhamar er han inne i sin andre sesong som Grüner-spiller, og har notert seg for 8 poeng så langt (4 mål og 4 assist). Det er poenget foran Carl Wassenius, som er innlånt fra svenske AIK sammen med backen Oliver Horrsell. Med 5 poeng finner vi Christoffer Berger og den tidligere Kongsvinger-spilleren, Sean-Michel Sunnqvist.

Christoffer Berger finner vi også på bunnen av +/- statistikken med -13, og de innlånte AIK-spillerne Carl Wassenius og Oliver Horrsell følger deretter med henholdsvis -11 og -10. Best ut kommer Robin Olsen-Syversen med +3, men 29-åringen er skadet og har kun spilt to kamper denne sesongen.

I mål hos Grüner finner vi enten 24 år gamle Mikkel Wik, eller den 32 år gamle svensken, Jesper Ekeberg. Også Ekeberg har fortid i Kongsvinger, og Jesper Dan Leo Ekeberg står bokført med en redningsprosent på 89,7%, mens Wik har 87,2%.

ET BLIKK PÅ VÅRE HELTER

Etter å ha reddet 26 av 30 skudd mot Manglerud Star, endte Henrik Fayen-Vestavik opp med en redningsprosent på 86,7%. Dermed står han med 92,5% på tre kamper, mens Nicklas Dahlberg står bokført med 94,4% på ni kamper.

En som også bærer Fjordkraft-ligaens oransje og sorte hjelm som beste poengplukker, er Bobby Thomas MacIntyre - og han kler den vel best av alle! Han befinner seg på toppen av poengligaen med sine 20 poeng, etter 5 mål og 15 assister. I 5-1 kampen mot Grüner i oktober noterte Bobby seg for tre assister, hvorav to kom i Power Play.

På delt 4. plass på Fjordkraft-ligaens poengtabell med 15 poeng finner vi Hampus Gustafsson (6+9) og Mats Josten Frøshaug (3+12). På 12. plass med 11 poeng finner vi Viktor Granholm (9+2), mens Endre Medby har notert seg for 10 poeng så langt (5+5).

På +/- statistikken har Mats Frøshaug overtatt førsteplassen med +8, mens Max Krogdahl og Mikkel Seiergren Christiansen deler andreplassen med +7.

Blant centerne våre er det unge Eskil Wold som har vunnet flest dropper, men enn så lenge har han kun tatt 25 registrerte dropper, så vi må nok la "sjæfen sjøl", Anders Bastiansen, få førsteplassen enn så lenge. Av 239 dropper har "Basse" vunnet 58,6%, og er med det et stykke foran Mats Frøshaug som har 52,1%. Andre som tar dropper "i ny og ne" med godkjent statistikk, er Endre Medby (58,3%) og Magnus Geheb (55,8%).

Pucken droppes i Grünerhallen klokken 18.30, og kampen kan sees på TV2 Sumo! Husk å melde deg inn i Frisk Asker Målklubb!