Borte
Lillehammer
LIL

GJORDE JOBBEN MOT LILLEHAMMER

To mål av Hampus Gustafsson var nok til å slå Lillehammer i kveld. Men for å ta tredjeplassen må gutta ha hjelp på lørdag.

Etter at 2-1 seieren var et faktum, samlet gutta seg foran tv´n i garderoben for å se hvordan kampen mellom Vålerengen og Storhamar endte. For der gikk kampen til sudden etter at det sto 2-2 etter ordinær tid. Men det ble Oslo-laget som dro det lengste strået, og med to poeng fra den kampen må de tape mot Grüner på lørdag i tillegg til av vi må slå Stjernen for at vi skal kunne hente hjem bronsemedaljene i årets serie.

Kveldens oppgjør startet med et aggresivt bortelag, og det tok noen minutter av første periode før vi begynte å produsere sjanser. Lillehammer pådro seg en utvisning etter drøyt halvspilt periode, og da hadde vi flere kvalifiserte sjanser uten at vi greide å omsette dem i mål. Skuddstatistikken for de første 20 minuttene endte 12-10 i vår favør.

I andre periode skulle vi få to mål med drøyt tre minutters mellomrom, og begge målene skulle komme ved vår største måltyv, Hampus Gustafsson. Først snapper Alex Lavoie frekt pucken i Lillehammers sone, og finner Hampus alene foran Lillehammers mål. Han gjør ingen feil, og kan sette inn sitt 21. seriemål for sesongen. Bare minutter senere er det Phil Marinaccio som gjør forarbeidet, og det 22. seriemålet er et faktum for Hampus Gustafsson.

Gutta kontrollerte deretter kampen relativt greit, og Sebastian Johansen fikk en gylden mulighet til å score på straffe, men signaturfinten satt ikke helt i kveld.

Det var først i sluttminuttene av tredje periode at Lillehammer skulle få reduseringsmålet. Det kom etter at gjestene tok ut keeper, og selv om det var ville protester fra Lillehammer-spillerne da de mente at dommeren blåste for tidlig, så ebbet kampen ut med 2-1 seier og tre viktige poeng som ble igjen i Asker.

Før kampen ble det fokus på at Anders Bastiansen kunne bli den eldste målscoreren i Frisks historie, men hovedpersonen selv tar akkurat det med knusende ro og tar eventuelt det som en bonus. Det gjenstår flere kamper i år, og allerede på lørdag får 39-åringen en ny sjanse.

Lørdag venter Stjernen i Stjernehallen, og for å kunne sikre hjemmebanefordelen (jada, vi husker fjorårets sluttspill) så må gutta vinne den kampen. Vinner Grüner samtidig mot Vålerengen inntar vi tredjeplassen - så her gjelder det å ta med gutta fra "Løkka" i kveldsbønnen.