Borte
Sparta
SPA

BORTDØMT?

Alle mente at Endre Medby hadde scoret sitt andre mål for kvelden da pucken spratt fra keepers leggskinn via Endres skøyte og i mål. Det vil si alle, unntatt kveldens dommere.

Gjestene fra Sarpsborg kom best i gang i kveldens oppgjør, og på slaget to minutter kunne siddisen Anders Tangen Henriksen sette inn det første målet i Power Play. Noen minutter senere var det Spartas tur til å ha spillere i utvisningsboksen, og Endre Medby kunne prikkskyte inn utligningsmålet etter bare syv sekunders spill i 5 mot 3.

OMDISKUTERT DOMMERAVGJØRELSE

Så kom den mest omdiskuterte situasjonen i kveld, og som sagt er det hittil bare kveldens dommerduo/-kvartett som har konkludert med at det var aktiv skøyte og dermed annullert mål. Vi har til gode å høre og se i sosiale medier at noen hevder at det var riktig dommeravgjørelse - og i følge kveldens kommentatorer på TV2 var både dommere, trenere og andre "hockeyeksperter" uenige i dommernes avgjørelse. Det ble sagt at det forhåpentligvis ikke ville bli matchavgjørende, men dessverre skulle det vise seg at det ble nettopp det.

Riktignok la våre gutter litt opp til det på måten de til tider spilte i kveld, og for femte gang denne sesongen slapp vi inn mål i overtall. Like før halvspilt kamp tok Sparta nemlig igjen føringen, og det var Karlsen som greide å overliste Nicklas Dahlberg når han kommer alene gjennom.

Gleden ble kortvarig for Spartas del, for bare et par minutter senere er det Anders Bastiansen som fikk pucken i mål. Dermed har kaptein Bastiansen puttet 10 mål denne sesongen.

Etter 48.40 var det Endre Medby som igjen var frempå, og igjen var det Phil Marinaccio som assisterte. Men Sparta ga ikke opp, og Nicklas Roest fant åpningen bak Nicklas med snaue ni minutter igjen av kampen.

Med 3-3 etter 60 minutter var det klart for sudden, men ingen av lagene fant veien til mål. Det gjorde imidlertid Sparta hele tre ganger i straffekonkurransen, og mens våre hadde tatt scoringsvaksine måtte vi se at gjestene tok med seg to poeng hjem til gamle Østfold.

Dermed har vi gitt fra oss initiativet ovenfor Lillehammer i kampen om bronsemedaljen, men heldigvis er det nok kamper igjen til at vi skal kunne snu dette!