EN KAVALKADE AV UTROLIGE REDNINGER

• En av de bedre kampene jeg har stått.

Lørdagskvelden skulle by på underholdning i beste sendetid fra Fredrikstad. Gutta entret isen med oransje skjerf rundt halsen, for å markere støtte til Kirkens Bymisjon og arbeidet de gjør. Det er alltid en glede å kunne være med på slike markeringer.

Kun sekunder igjen

Når skjerfene var av og gamefacet kom på, var det to tente lag som stilte til dropp. Det skal likevel ta ganske så langt tid før noen av lagene klarer å etablere spill i motstandernes sone. Etter drøye fem minutter var det dog tid for powerplay for Askerlaget, etter at Cangelosi pådro seg to minutter for holding. Første del av powerplayet rotes dessverre bort, men på tampen produseres det likevel noen svært gode sjanser uten at det gir uttelling. Derfra er det Stjernen-show en god stund, og gjestene ble ikke noe mindre presset da Bovim pådrar seg to minutter for slashing. Med bare tre minutter igjen av første periode sørger Stormli for at Stjernen tar ledelsen 1-0. Det så lenge ut til at kampens første tyve skulle ende slik, men nok en gang putter Lagacé pucken i nettmaskene med kun sekunder igjen av perioden. 1-1 til pause!

Stadig mer dominerende

Andre periode skal by på mye moro for den tilreisende Askerfansen. Stjernen åpner nok en gang tøft, men vår sisteskanse Fayen har stålkontroll på buret. Det så lenge ut til at Stjernen skulle være neste laget ut til å juble, men den gang ei. Ellis får to minutter for hekting, og hans gamle lagkamerat David Morley trengte bare 30 sekunder for å vise hvor pucken hører hjemme, 1-2. Frisk blir stadig mer dominerende utover i perioden, og det kan se ut som Stjernen blir tatt litt på senga av det hele. Det ble ikke noe mindre frustrasjon i Stjernen-leiren da finske Jimi Kuronen setter 1-3-målet. Stjernen skal få kjørt seg resten av perioden, og pustet nok lettet ut da det var tid for pause.

Blekkspruten!

Kampens tredje periode startet litt bråere enn ønsket. Vi klarer ikke å holde oppe det kompakte defensive spillet, til tross for at Fayen starter perioden med en kjemperedning. Stjernen bruker kun ett minutt og ti sekunder på å notere seg for periodens første scoring, etter et feilaktig forsøk på å klarere puck fra egen sone. Etter hvert som klokken tikker blir arbeidsoppgavene stadig tyngre. Stjernen har en rekke ganger funnet veien frem til Fayen, som står på hode for å sikre fortsatt ledelse. En rekke forsøk på å etablere spill og vise seg fra sin effektive offensive side, slår falitt. Da er det spesielt godt å ha en stødig blekksprut bakerst. Han fikk ikke noe mindre å gjøre da Viktor Granholm pådrar seg 2+2 minutter for farefullt spill med høy kølle. Stjernen setter inn siste giret og øker presset. Fayen ser ut til å stadig rykke nærmere heltestatus i Asker, med en vanvittig kavalkade av redninger. I det tiden begynner å renne ut for et stadig mer desperat hjemmelag, punkterer Viktor Granholm kampen i det han putter pucken i åpent mål. Kampen ender 2-4 og tre poeng blir med hjem til Asker.

*Foto: Henning Ekeli

En av kampens store stjerner, Henrik Vestavik-Fayen, hadde all grunn til å smile etter kamp. Han redder hele 27 skudd, blir kåret til banens beste og får «the hard hat» av gutta for kveldens innsats.

-_ Jeg opplever at vi spiller en ganske stabil kamp. De siste ti begynner vi å slenge litt pucker og Stjernen presser veldig på. Da prøver vi egentlig bare å dra det i land, og lykkes med det, sier en meget fornøyd Fayen_

Kampen i dag må vel kalles et lite høydepunkt, hvordan vurderer du egen innsats?

-_Ekstremt bra, en av de bedre kampene jeg har stått i år. Det er veldig deilig å levere sånn rett før landslagspausen. Nå handler det bare om å jobbe videre.

Unggutten har fått stadig mer tillit, gjennom sesongen. Nå har han rykket frem som førstekeeper, i fravær av Dahlberg. Han har grepet muligheten og vist hva han er god for!

-Det er utrolig deilig. Vi har pratet en del om det hjemme, at med en gang jeg får sjansen må jeg ta den og ta det derfra. Det føler jeg at jeg har klart, avslutter en smørblid Askergutt.

Det er vanskelig å ikke være enig med Fayen om det. Nå venter en lystig busstur hjem til Asker, før landslagsopphold. Neste kamp spilles ikke før 18. november, denne gangen i Askerhallen. Oilers tar turen fra Rogaland, og vi håper på å se deg i hallen. Billetter får du kjøpt i Frisk Asker-appen, her eller i døra i hallen.