• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 4 Januar Jan
Lørdag Lør 6 Januar Jan
Torsdag Tor 11 Januar Jan
Søndag Søn 14 Januar Jan
Torsdag Tor 18 Januar Jan
Lørdag Lør 20 Januar Jan
Torsdag Tor 25 Januar Jan
Søndag Søn 28 Januar Jan
Torsdag Tor 1 Februar Feb
Søndag Søn 4 Februar Feb
Torsdag Tor 15 Februar Feb
Søndag Søn 18 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar

KAMPDAG STORHAMAR

Ukens første kamp står for dør - denne gangen er det hamarsingene som tar turen.

Vi står helt i starten av en intens og fartsfylt hockeyuke, med 9 poeng i potten. Det hele starter med dagens hjemmekamp mot Storhamar, før Vålerenga entrer Varner Arena på torsdag. Uken avsluttes med bortekamp i Garasjen, mot Manglerud Star.

Trenerteamet har brukt tiden siden lørdagen godt, på både videoanalyse og en god økt med gutta. Om kveldens kamp har assistenttrener Simon Stolt Wang følgende å si,

- Frem mot Storhamarkampen har vi brukt tiden på å rette oppp i en del ting i det defensive. abisjonen vår for kampen er å slippe til lite sjanser i mot, spesielt på overganger, samt få struktuert defensiven enda bedre. Med det mener vi at vi har lyst til å ligge i balanse, ikke gi bort muligheter på bakgrunn av våre egne feil. Der ligger fokuset inn mot kampen.

Om troppen har Stolt Wang følgende å si,

- Morley er fremdeles usikker, og om han spiller vet vi ikke før litt utpå dagen. Girard er ute, mens Bonsaksen tilbake og i god form. En god nyhet er at Løken Pedersen nå er i gang med full trening og får god respons fra kroppen. Vi håper at han er tilbake i løpet av februar.

Historisk tilbakebilikk

Kveldens kamp markerer kamp nummer 216 mellom Frisk Asker og Hamar-laget. På en topp tre liste av de Asker-laget har spilt flest kamper mot, finner vi Storhamar i midten, slått av Vålerenga og etterfulgt av Sparta.

Så langt står Storhamar oppført med 129 seiere mot de oransjes 75. Kun 11 kamper har gått til spilleforlengelse, og én kamp har blitt omgjort fra tap til 0-5 seier i favør dagens verter. Som i de fleste historiske dypdyk for Frisk Asker sin del må vi tilbake til slutten av 70-tallet for å finne de tosifrede seierene. Under sesongen 78/79 sørget laget, med Thor Martinsen i spissen, for 12-0 seier i Askerhallen, og våren 1979 kunne laget heve kongepokalen over hodet. Spoler man 14 år fremover i tid, kommer man til de mørke tider i Askerhallen, også der finner man det største og knusende 2-19 tapet mot Hamarsingene. I 2002, 2008 og 2019 var det kveldens motstandere som møttes i NM-finalene, og Frisk kan se tilbake med gull-medaljefangst i både 02 og 19.

Årets sesong

Så langt er det tilbakelagt tre av fem kamper den inneværende sesongen. Storhamar står med én knusende seier, mens Frisk står med en fulltidsseier og en straffeseier. Poengfangsten har dermed fordelt seg 4 til Storhamar og 5 til kveldens hjemmelag.

Fjordkraft-ligaens poenghjelm

Med usikkerhet rundt Morley, er det også uklart hvem som bærer gullhjelmen denne kampen. Med sine 40 poeng, er det i utgangspunktet Morley som er den spilleren i laget med mest poeng. Med hans fravær er det Hampus Gustafsson som vil ikle seg poenghjelmen, etter å ha notert seg for totalt 39 poeng denne sesongen.

Hos kveldens gjester er det Thoresen som er innehaver av den gullbelagte hjelmen. Med 12 mål og 28 assist har han sikret seg 40 poeng.

Vi sier som alltid, hockey er best live! Pucken droppes 18.30, og arenaen åpner 17.00. Du kan høre trenerprat i Sportbaren fra 17.50. Billetter sikrer du deg som alltid via denne lenken