Borte
Frisk Asker
FRI

DOBBEL DOKKEN I SPARTA AMFI

Sparta yppet seg på hjemmeis, men det ble til slutt en komfortabel seier i Sparta Amfi.

Hjemmelaget ønsket selvfølgelig å slå tilbake etter stortapet i Askerhallen, og det ble en førsteperiode med mye fart fra begge lagene. Men målene uteble de første 20 minuttene hvor hjemmelaget vant skuddstatistikken 8-5.

Andre periode startet med en utvisning til hjemmelaget etter bare 14 sekunder. Det tok ikke mer enn 55 sekunder før Endre Medby fant Mikael Dokken foran Sparta buret, og Dokken lar seg sjelden be to ganger! Nok en gang er gutta effektive i overtallsspill, men utrolig nok skal dette bli kampens eneste mål i power play. Snaue minuttet før kampen er halvspilt er det Victor Björkung som viser at han har en fortid som løper og banker inn 2-0 målet etter et lekkert pass fra Mikkel Christiansen.

51 sekunder før perioden er omme er det "mr håndleddskudd" som prikkskyter inn 3-0. Anders Bastiansen får relativt fritt leide inn i Spartas sone, og finner Viktor Granholm som banker pucken inn bak Spartas keeper, Normann. Sparta skulle gi håp til sine supportere som hadde benket seg foran skjermene, og bare 25 sekunder før andre pause er det Öhman som til slutt greier å finne åpningen bak Nicklas Dahlberg etter at Sparta kommer to mot en.

I tredje perioder har gutta relativt god kontroll på kampen, og det er et litt heldig skudd fra Öhman som sniker seg forbi Nicklas - men mål er mål, og pulsen steg antagelig noen få knepp hos Frisk Asker supporterne. Mikael Dokken har imidlertid funnet målformen, og etter 50.55 setter han inn 2-4 og sitt andre mål for kvelden. Sparta tar ut keeper allerede når det gjenstår tre minutter av perioden, og Max Krogdahl benytter muligheten til å sette sitt andre mål for sesongen i det åpne buret. Dermed var det ro i leiren igjen, og gutta kunne trygge 5-2 seieren og ta med tre viktige poeng hjem til Asker.