- Deilig

Det var mange med hjerte for Frisk som håpet på å se et annet lag tre ut på is, enn de har sett den siste tiden. Og det fikk de!

Det ble et spennende oppgjør, med et påskrudd Frisk-lag. David Morley som sørget for mål og assist, samt ble bestemann, er fornøyd med arbeidsdagen,

-Det var en viktig kamp for oss, spesielt med bakgrunn i de siste kampene. Det var veldig godt å dra i land denne etter å ligge under 2-0. Det føltes ut som ble bedre og bedre under kampen. Vi gjorde en god jobb med å holde Lillehammer unna når vi fikk 3-4 ledelsen. Forhåpentligvis kan vi bygge videre på dette inn mot kampen mot Stavanger på lørdag.

Lillehammer åpnet hardt og legga raskt presset på kveldens gjester. Christian Fosse hadde rett i sin uttalelse før kamp, om at dette ville bli en krevende øvelse. Dog var det positive fakter å spore da powerplay-spillet ble satt på prøve. Til tross for at det forble målløst, var det langt mer positivt enn hva de har levert tidligere i sesongen. Det var likevel Lillehammer som først skulle ta ledelsen. 12 minutter ut i kampen, og i det Frisk ble fulltallige satte #22 Jeppe Meyer 1-0. Ikke lenge etter skulle de igjen øke ledelsen igjen. Denne gangen ved #21 Martin Ellingsen. Etter noen kamper ute var Felix Girard tilbake på is, og han gjorde seg bemerket i Eidsiva Arena da han reduserte til 2-1, assistert av Patrick Bovim. Perioden ender 2-1 til hjemmelaget. Skuddstatistikk: 10-12.

Etter at Aleksander Bonsaksen pådro seg en utvisning i slutten av første periode, starter Asker-laget i undertall. Heldigvis rir de av undertallet og på ganske kort tid snur gutta kampen. Først sender David Morley en nydelig pasning i retning Fredrik Bjørndal som setter pucken elegant bak Lillehammers sisteskanse Gran. Bare 30 sekunder senere var det igjen tid jubel i Frisk Asker-boksen. Denne gangen var det Fredrik Bjørndal som skulle få assisten i det David Morley satte pucken og sørget for 2-3. De oransje tar mer og mer over kampen og blir etter hvert det dominerende laget. Likevel slipper Lillehammer til når de oransje spiller undertall. Etter en tvilsom situasjon foran mål, dømmes det mål og stillingen viser 3-3. Asker-laget får servert fire minutter overtall mot slutten av perioden, men klarer ikke utnytte muligheten. Perioden ender 3-3. Skuddstatistikk: 10-15

Kort tid inn i tredje periode er det tid for undertallspill da Esbjørn Fogstad Vold pådrar seg en utvisning. Gutta jobber svært godt og holder unna. Det utvikler seg til å bli en jevnspilt periode, men i det unggutten Christian Vethe Bye bestemmer seg for å gjenta fjorårets scoring i Eidsiva Arena og sørger for 3-4, er det Asker-laget som skal kontrollere kampen. Gjestene leverer et godt og strukturert spill, slipper ikke hjemmelaget til. Dermed ender det med tre deilige poeng hjem til Varner Arena. Skuddstatistikk: 8-9.

Til tross for tre poeng i lomma, gjelder det nå å nullstille seg og forbrede seg på jobben som må gjøres førstkommende lørdag når Stavanger Oilers kommer på besøk. Janna Aasland ser positivt på dagens kamp, og mener dette er noe de kan bygge videre på til den overnevnte kampen.

-Deilig med 3 poeng igjen! Vi leverer en ganske bra bortekamp, hvor vi er det førende laget. Igjen kladder vi det litt til i powerplay, men det er noe vi jobber med og håper kommer snart. Vi tar med oss mye positivt inn fra dagens kamp på lørdag.

Billetter til lørdagens fest i Varner Arena, finner dere via denne linken.