• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr

Takk, Nicklas!

En æra er over! Kontrakten til Dahlberg har gått ut, og Frisk har valgt å ikke fornye med keeper-legenden. Nicklas vil gå inn som en av de største utlendingene i historiebøkene til Frisk Asker.

Ord blir fattige når man skal beskrive Nicklas Dahlberg sin karriere og betydning for Frisk Asker. Gjennom 11 sesonger og 442 kamper har han stått som en mur, og vært blant ligaens mest fryktede keepere. Nå er historien om Frisk Asker og Nicklas Dahlberg ved veis ende.

Da Dahlberg ble presentert som keeper før sesongen 2012/13, hadde han både SHL og Allsvenskan på CV’N. Entusiasmen, i et Frisk lag som akkurat hadde berget seg fra nedrykk, var stor rundt keeperens signering. Allerede under hans første sesong kunne han vise til en redningsprosent på 91%. Derfra gikk det bare oppover.

Foto: Finn Eriksen

Hans landsmann, venn og tidligere kollega, Oskar Nilsson, spilte sammen med Dahlberg i 5 sesonger i Frisk Asker,

- Nicklas var først og fremst en lojal venn jeg kunne stole på utenfor isen, samt en ydmyk lagspiller som elsket å konkurrere. Det jeg aldri glemmer, og det første som slår meg, er at i mine år med Nicklas så var han vår beste og viktigste spiller hver eneste kveld. Jeg har ofte hatt dårlig samvittighet for at jeg ikke kunne gi han et NM-gull i min tid, ettersom han var så utrolig bra i alle år. Derfor ble jeg ekstra glad når han fikk vinne i 2019.

Nicklas ble etter hvert en av lagets desidert viktigste spillere. I grunnserien viste han seg som en solid spiller, med en uhyre jevn prestasjon. Like fort som han ble en trygghet for laget og Asker-fansen, ble han et mareritt for motstanderlagene. I 2015, 16 og 17 ble han blant annet valgt til keeper i årets lag i eliteserien. Likevel er det i sluttspill svensken har markert seg tydeligst, for sjeldent har vel en målvakts prestasjoner vært så viktige for et lag, som Dahlberg sine prestasjoner ble for Frisk. At han storspilte var det ingen tvil om, det mange ville kalt å overprestere, var Dahlbergs normal-form. Hans bragder var en av de helt avgjørende årsakene til at laget tok seg til finalene i 2017.

Foto: Henning Ekeli

Assisterende kaptein på laget i 2017, Henrik Ødegaard har både spilt med og mot Dahlberg,

- Personlig mener jeg at Dahlberg er av de beste spillerne som har spilt i Frisk Asker. NM-gullet i 2019 hvor han var helt avgjørende for at vi vant, som det tydeligste eksempel på hvordan han kunne utgjøre en forskjell. Han kunne snu og vinne kamper, gi laget momentum og energi ved en enorme redninger. En så trygg, god og stabil målvakt ga selvtillit og energi til laget! For meg har han også vært en av de viktige kulturbærerne, både på og utenfor isen. Jeg har stor respekt for Nicklas og er stolt over å ha spilt med ham. Samtidig er han en leder, som satt krav til omgivelsene rundt seg. Dersom jeg ikke var helt på en dag sa han i fra, og justere meg ofte bare med et blikk. Det er mange ting man kan trekke frem ved Nicklas, men det er nok hans intelligens på isen og evne til å lese spillet i kombinasjon med at han er en veldig bra fyr, som står sterkest.

I sluttspillet 2018 kunne Dahlberg skilte med en redningsprosent på 92.3%. Laget kom ikke lenger enn til semifinaler, men året etter skulle igjen Dahlberg være helt avgjørende for at «bøtta» kunne løftes i Asker, for første gang siden 2002. Det var ikke spesielt overraskende for noen at Dahlberg ble kåret til Play-Off MVP.

- Uten han i mål hadde det ikke blitt NM-gull! Noen av kampene vant han nesten helt alene. Nicklas har over mange år vært Norges klart beste målvakt, samtidig som han har vært en leder i gruppen. Hans mål har alltid vært at vi skal lykkes som lag, sier hans mangeårige lagkamerat Anders Bastiansen.

Foto: Finn Eriksen

På sine 11 sesonger i Frisk Asker innehar svensken klubbrekorden for antall «shutouts». På 442 kamper har Dahlberg fullstendig stengt buret i 33 av dem, 15 ganger mer enn neste mann på listen – Vidar Wold. Han er også den importen med flest sesonger i Frisk, gjennom tidene. Hans mange år i klubben, og hans ekstraordinære egenskaper til å redde pucker ingen andre ville sett, har gjort sitt til at svensken har fått en fortjent heltestatus. Ikke sjeldent har man hørt supportergruppen rope ut «Han er nummer 1, alltid suveren, Nicklas Dahlberg, Nicklas Dahlberg, han er suveren!»

Hampus Gustafsson som har spilt med Dahlberg siden 2019, trekker frem #1 som en imponerende spiller og en meget god venn,

- Som spiller er han, sammen med Bastiansen og noen få andre, blant de viktigste spillerne for Frisk i nyere tid. Nicklas har hatt et enormt nivå over lang tid, og er desidert den viktigste årsaken til at vi vant NM-gull i 2019. Som person er han en av mine nærmeste venner, og han kommer virkelig til å bli savnet. Han har kanskje fremstått som noe reservert utad, men han er en morsom og åpen person med oss gutta. En fantastisk fyr, tvers igjennom!

Foto: Kjell Henry Hustad

At Nicklas har hatt stor betydning, utover presentasjonen på isen er det liten tvil om. Henrik Fayen-Vestavik har vært keeper-kollega med Dahlberg siden 19/20 sesongen,

- Da jeg var yngre, var Nicklas mitt store forbilde. Det var han man som ung keeper ønsket å bli. Da jeg kom opp på a-laget tok han meg virkelig under vingene. Jeg følte han så meg, ville at jeg skulle bli bedre og krige om plassen som førstekeeper. Det synes jeg sier mye om Nicklas. Han har alltid vært tålmodig, raus og hatt et glimt i øyet. Innstillingen han har vist, har inspirert meg. Han kriger på absolutt alle pucker, uansett om det er på trening eller i en avgjørende kamp. Samtidig har han alltid hatt et høyt konkurranseinstinkt, uten at det har gått på bekostningen av oss som makker-par. Jeg føler meg heldig som har fått lære av en av de beste keeperne i Norge. Samtidig er jeg takknemlig for at han alltid har gjort sitt ytterste for både min utvikling, og laget i sin helhet. Det er ingen tvil om at han vil bli savnet i laget.

Foto: Henning Ekeli

Selv om Dahlberg ikke lenger blir å se i troppen, vil han alltid romme en helt spesiell plass i Frisk-familien. Han fortjener all den hyllesten, og applausen han kan få. Derfor vil vi, i løpet av neste sesong, dedikere en kamp til keeper-legenden.

Takk for alt du har gitt og vært Nicklas, for oss vil du alltid være helt spesiell.