• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr

ENDRINGER I TRENERTEAMET

Pressemelding 30.01.2023

Vidar Wold overtar som hovedtrener og leder av trenerteamet ut sesongen. Samtidig øker Dan Ratushny sin tilstedeværelse som sportslig rådgiver. Etter avtale med klubben fritas Jan André Aasland for sine arbeidsoppgaver ut kontraktstiden, altså ut inneværende sesong. Simon Stolt Wang fortsetter i sin nåværende stilling.

Som tidligere kommunisert er det klubbens oppfatning at utviklingen og prestasjonene så langt i sesongen har vært for varierende, og at vi har manglet tydelighet, intensitet og effektivitet i vesentlige deler av spillet. Endringene som nå innføres er ikke fattet på bakgrunn av enkeltresultater. De er en konsekvens av brede og hyppige evalueringer gjennom hele sesongen, som har vært intensivert ytterligere etter nyttår.

Vurderingene og endringene vi nå foretar dreier seg kun om en ting: Hva som setter oss i best mulig posisjon for å lykkes best mulig i sluttspillet, gitt de rammebetingelser vi må forholde oss til. Alt vi foretar oss fremover vil dreie seg om det. Vi håper på mest mulig støtte, oppmøte og entusiasme fra alle som er glade i Frisk Asker. Vi håper dere ønsker å ta del i gleden av å gi alt, for å øke sjansen for å lykkes sammen.

Ingen skal tvile på at spillernes og trenernes ønske om å lykkes bedre har vært og er stort. Med fasit i hånd etter 38 seriekamper, er det likevel vår konklusjon at laget trenger nye impulser, både i treningshverdagen og i kamp. Vi er derfor fornøyd med at Vidar har takket ja til klubbens ønske om at han midlertidig endrer sine arbeidsoppgaver i klubben, i tett samarbeid med Dan og resten av trenerstaben. Vidar har følgende kommentar til situasjonen og egen rolle,

- Det er aldri hyggelig å måtte gjøre slike endringer, og spesielt ikke når det får konsekvenser for en god trener og bra person som Janna, som jeg og øvrig sportslig ledelse har jobbet tett og godt med lenge. Vi kan med hånden på hjertet si at vi har vært grundige i evalueringer og oppfølging gjennom hele sesongen, og prosessen som har ledet frem til dette. Når jeg nå har blitt bedt om å ta en aktiv rolle i trenerteamet, så er jeg ydmyk for den oppgaven vi står foran, men vi har bra kompetanse i klubben og et lag som er enige om at vi har mye å gå på. Vi tror ikke på revolusjon, men vi håper og tror at en god blanding av kontinuitet og en annen type impulser vil bidra til de forbedringer vi ønsker.

Dan Ratushny vil få en mer fremtredende rolle i det nye trenerapparatet. Han har gjennom hele sesongen vært ansatt i halv stilling, som sportslig rådgiver og ressurs både for sportslig ledelse og trenerapparatet. Følgelig kjenner han både spillergruppen, hvordan vi har ønsket å spille og hvordan vi har trent. På grunn av private forhold har han ikke anledning til å være hos oss påfulltid, men det er gledelig at han kan øke sin tilstedeværelse og ta en mer aktiv rolle ut sesongen. Han har lang erfaring og imponerende resultater som hovedtrener fra store ligaer i Europa og som landslagstrener for Østerrike.

Det er et faktum at de fleste av våre konkurrenter har styrket sine spillertropper vesentlig i siste del av sesongen. Vi har ikke hatt økonomiske muligheter til å gjøre endringer, selv i en situasjon med langtidsskader på vesentlige spillere og at Joakim Opsahl valgte å legge opp. Vi må erkjenne at dette har påvirket konkurransesituasjonen i ligaen. Samtidig mener vi ikke at det burde påvirke våre egne prestasjoner i så sterk grad som det kan se ut til at det har gjort.

Jan André Aasland er en hockeytrener og person vi holder høyt og har stor respekt for. Han har håndtert en utfordrende periode på en profesjonell måte, både internt, i relasjon til media og til øvrige omgivelser. Vi ønsker å takke Jan André for innsatsen, og gratulere ham med de resultater han har vært med å skape siden han kom til klubben, med NM-gullet i første forsøk som høydepunktet han alltid vil huskes best for.

Jan Andre Aasland ønsker å formidle følgende,

- Selv om jeg naturligvis ikke er fornøyd med valget klubben har tatt, har jeg forståelse for at klubben velger å ta grep. Jeg er fornøyd med en god del av resultatene vi har fått gjennom store deler av sesongen, der vi helt til det siste har vært bare noen poeng fra toppen. Vi har slått alle lagene foran oss på tabellen. I en så jevn liga som vi har i år, og med konkurrenter som har gjort vesentlige endringer i sine tropper den siste tiden, er det sterkt å ta poeng i 11 kamper på rad. Samtidig er vi mange som hadde ønsket oss bedre utvikling i vesentlige deler av spillet. Jeg ønsker å takke klubben for et godt samarbeid over lang tid og tilliten de har vist meg, samt en ryddig prosess i forbindelse med min avgang. Jeg ønsker spillerne, trenerne og alle som er glade i Frisk Asker alt godt for sesongen og fremtiden.

Spørsmål rettes til:

Christian Haune, Styremedlem med ansvar for Sport – tlf 92049898

Nicolay Sørensen, Daglig leder – tlf 90520308

Vidar Wold, Sportsjef og konstituert hovedtrener – tlf 91324834

På vegne av styret i Frisk Asker,

Christian Haune, Styremedlem med ansvar for sport