Tirsdag Tir 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr

-EN KONTROLLERT SEIER

Nok en målrik kveld for Asker-laget.

-Vi gjør det som skal til for å vinne og er glade for tre poeng. Vi leverer godt i både overtall og undertall som resulterer i en solid seier, sier en meget fornøyd trener Vidar Wold etter kampen.

Det var ikke bare trenerteamet som var fornøyde med kvelden, tre-målsscorer Hampus Gustafsson begynner nå å finne formen.

- Det kjennes ut som jeg sakte men sikker finner formen igjen. Men som alltid er det vanskelig å møte Grüner. Det er krevende spille mot et lag som ikke har en spesifikk spillerstil, men bare kjører. Vi får noen mål i powerplay som gir oss litt ro, og det blir en kontrollert seier, selv om det kanskje ikke er så pent, sier svensken om kveldens kamp.

Kveldens kamp startet på ganske så friskt vis. Først ender det en mann fra hvert lag i hver sin fryseboks, før Eskil Wold plasserer pucken på elengant vis bak Grüners sisteskanse. Det skulle dog ikke ta lange tiden før Salsten for Grüner utlignet 1-1. Hjemmelaget hadde en rekke sjanser i kampens første tyve minutter. Både overtallspill og tidvis dominans la til rette for at det skulle bli en målrik periode. Likevel ville det seg ikke for Askerlaget, og perioden ender 1-1.

Når gutta gikk på is for kveldens andre periode, var det liten tvil om hvem som styrte skuta. Mål etter mål raste inn. Fransk-kanadieren Jacob Lagacé står perfekt plassert foran mål i det Morley legger pucken på bladet hans, og vipps var det 2-1. Ikke lenge etter leverer Fogstad Vold en finfin pasning gjennom sonen, som finner Hampus Gustafsson. Gjestenes keeper skyver målet ut av stilling i det Gustafsson skal til å sette pucken i mål. Det så lenge ut til at målet ikke skulle bli godkjent, men etter en tur i sekretariatet ble det dømt teknisk mål, dermed stod det 3-1. Da Grüner pådrar seg kveldens sjette utvisning, var det Magnus Geheb sin tur til å forskjere Papollion, med en lekker passning fra Jacob Lagacé - 4-1. De oransjekledde var enda ikke ferdig for perioden. Med under ett minutt igjen av andre perioden var det nok en gang Gustafsson som setter pucken i nettet, assistert av Jimi Kuronen. I det klokka uler og perioden er over står det 5-1.

Kveldens siste periode skulle ikke bli like begivenhetsrik for hjemmelaget. Det hele starter med et mål i overtall for Grüner. Mäkinen setter et knallhardt skudd forbi Fayen Vestavik. Bare to minutter senere skulle svensken, som akkurat har forlenget med fire år, sette sin tredje scoring for kvelden og dermed står det 6-2. Med kun to sekunder igjen skulle Oslolaget pynte litt på resultatet. Thorbjørnsen får en sprettende puck, via en skøyte, på bladet og pucken glir forbi Fayen. Dermed ender kampen 6-3.

Nå venter noen dager med kamp-fri, før vi igjen møter serieleder Stjernen hjemme i Askerhallen førstkommende torsdag! Kampen kan i stor grad omtales som en 6-poengskamp, hvor vi må vinne for å kunne virkelig henge med i toppen. Billetter til kampen får du kjøpt i Frisk Asker-Appen, her eller i døra.