- VI HAR NOK AV MULIGHETER!

I dag ble endelig én av to romjulskamper avholdt.

Etter to tøffe perioder leder Vålerenga 2-0 inn mot kveldens siste periode. En scoring signert Anders Bastiansen med 26.5 sekunder igjen på klokka, gir et lite håp. Men med millisekunder igjen av kampen setter Vålerenga nådestøtet i det Sebastian Johansen setter 3-1 målet.

-Vi spiller en jevn og tett kamp! Det er en av få kamper i år hvor vi ikke er helt der vi skal i powerplay. Vi har nok av muligheter til å bikke matchen i vår favør. Totalt sett er vi ikke helt bra nok og ryker på det, sier trener Janna Aasland etter kampen.

Det var et helt annet lag som entret isen, sammenlignet med Lillehammerkampen.

-Igjen viser vi bra keeperspill og gjør mye bra defensivt. Det var mye mer energi og trøkk enn mot Lillehammer og det tar vi med oss. I går pratet vi mye om Lillehammerkampen, at det ikke er sånn vi ønsker å fremstå. Det responderte de bra på i dag. Det var mer energi og trøkk, så det tar vi med oss, legger Janna til.

Kampens første periode startet relativt rolig. Begge lag kommer til flere sjanser, men henholdsvis Fayen og Søberg ser ut til å stenge buret. Først når Geheb pådrar seg 2+2 for slashing og roughing, får Vålerenga uttelling, med avsender Lindström. Stillingen forblir uendret, og lagene går til pause med en knapp ledelse til de blå.

Den andre perioden starter med en utvisningsstaffet mellom Geheb og Andresen, men solid defensivt spill sørger for gutta for å holde unna i 2x2 minutter. Det var først når Askerlaget hadde alle mann på is at Karterud klinker til, og Vålerenga øker ledelsen til 2-0. Like etterpå er det Vålerenga sin tur til å ta over stafettpinnen. I det den ene går ut av utvisningsboksen, går den andre inn. Hele seks minutter, mer eller mindre sammenhengende powerplay, byr på flere muligheter. Vålerenga er tette bakover, presser hardt og slipper ikke de oransje til. Perioden ender 2-0.

Kveldens tredje periode var ingen høydare. En kommer aldri helt til de store sjansene, og powerplayet ser ikke ut til å sitte. Dog øyner man et lite håp da Bastiansen lirker pucken forbi Søberg med 26.5 sekunder igjen på tavla. Det vil seg ikke nå heller, for med millisekunder igjen putter tidligere Friskspiller Sebastian Johansen pucken i åpent bur. Dermed ender kampen 3-1 til Vålerenga.

Nå venter en hviledag for gutta før vi starter oppladningen til hjemmekamp mot Sparta, tirsdag 1. februar. Billetter til kampen får du kjøpt i Frisk-appen, eller her.