- EN TØFF KAMP

Siste kamp før åpningsfesten på lørdag er unnagjort.

Frisk Asker starter tidlig med å ta ledelsen, og holder denne gjennom kampens alle tre perioder. Dog ikke uten motstand! En rekke reduseringer fra Ringerike fører til en intens sluttspurt i Schjongshallen. Men Asker-laget kunne juble over tre poeng og en 3-4 seier.

- Det var en tøff kamp, og bra at vi vant. Men, vi har mye å lære på hvordan vi skal spille når vi leder. Sluttspillet nærmer seg, så vi må jobbe med å forbedre spillet vårt til da. Hvis vi skal nå langt må vi spille smartere i visse situasjoner og det har jeg tro på at vi skal klare! Det viktigste fra i dag, var at vi tok alle tre poengene. Nå gleder vi oss til lørdag og en fullstappet Varner Arena, sier en av kveldens målscorere Niklas Nevalainen.

Kveldens gjester kommer ut hardt og legger trøkket der det skal være. Det tok noen forsøk før pucken satt bak Ringerikes sisteskanse. Første mann ut på scoringslista ble den kanadiske tusenkunstneren David Morley, som setter pucken mellom beina på keeper. Ikke lenge etter får Frøshaug servert en lekker pass fra Christiansen, og jobber seg forbi flere pantere før han putter pucken der den hører hjemme. Med over halve perioden spilt, stod det 0-2. Ikke lenge etter pådrar Jacob Lagacé seg en utvisning, og det blir Asker-laget straffet hardt for. Perlini setter pucken fra blå, og reduserer til 1-2. Stillingen står seg resten av perioden.

Bare 41 sekunder ut i midtperioden setter Hampus Gustafsson de oransjes tredje mål for kvelden. Utover i perioden fortsetter gjestene å gjøre det vanskelig for panterne. Høyt press, godt defensivt spill og en solid keeper, gjør arbeidsdagen til Ringerike krevende. Når perioden ebber ut, kan de oransjekledde gå av isen med en 1-3 ledelse.

Tredje periode starter med undertallsspill, og til tross for flere store sjanser klarer ikke Ringerike finne veien om Wallin. Dog virker det som panterne har giret om og kort tid etter at det gjestende laget er fulltallige, reduserer Asker-gutten Petter Ellefsen til 2-3 for Ringerike. Noen uenigheter mellom Thomassen og Fosse resulterer i spill 4 mot 4. Ikke lenge etterpå er det klart for overtallsspill i 4 mot 3 for Asker-laget. Da er Niklas Nevalinen dødelig effektiv og setter et klokkerent skudd i mål, 2-4. Det blir nervepirrende i sluttminuttene når Ringerike nok en gang reduserer. På stillingen 3-4 og bare sekunder igjen av kampen, tar de sortkledde ut keeper og presser høyt– uten at det holder mål. Dermed kan vi pakke tre poeng i baggen og ta de med tilbake til Asker.

- Det var godt å få en liten revansj etter kampen på Jordal! Men, det er fremdeles ting vi må jobbe med i egen sone - vi er ikke helt friskmeldt enda. Vi er glade for denne seieren, og forhåpentligvis tar vi med oss litt selvtillit inn mot matchen på lørdag, sier trener Vidar Wold.

Nå venter en isøkt i morgen, før Stavanger Oilers inntar Varner Arena for åpningskampen på lørdag. Det er fortsatt noen få ståplasser igjen til kampen! De får du kjøpt i Frisk Asker-appen, eller her! Vi sees når vi skal innvie vår nye storstue på lørdag!