• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr

– Det er noe jeg ikke har opplevd på samme nivå andre steder

For nabobarna på Vøyenenga i Bærum har Frisk Asker langt på vei blitt deres første kjærlighet. Nå hyller to pappaer klubben for den uslåelige vinnerformelen som begeistrer familiefolket.

– Stemningen i Varner Arena var helt unik og satte spor, sier pappa Cato Jonassen om sønnen Adrians (6) første møte med Frisk Asker-tigrene fra tilskuerplass og atmosfæren i den storslåtte hallen.

– Det var litt av en opplevelse! Helt fra følelsen av å entre den store og fine arenaen til at Adrian fikk mulighet til å gi gutta high five da de skulle ut på isen for oppvarming, fortsetter pappaen.

Jonassen, som til daglig bor på Vøyenenga i Bærum, forteller at både han og sønnen startet svært lite kjent med sporten og miljøet før den nylig overståtte sesongen.

Kjærlighet ved første dropp

En god venn og nabo fra sameiet i Skuiveien, mer om ham nedenfor, inviterte derfor duoen med til Frisk-hulen for å vise dem idretten så vel som kulissene som omkranser de nå største idolene for flere av gatas håpefulle.

– Kampen var en massiv suksess! Stemningen, spillet, lyset og musikken – alt var på topp. På reisen hjem den kvelden var det en gutt som var nyfrelst av Frisk og hockey. Junior var nå klar for å fortsette treningen på egen hånd, for å kunne spille som Frisk gjorde, forteller Cato.

Siden har antallet økter på isen på Rud så vel som besøk i Varner Arena blitt mange for Adrian. Spillelistene til Frisk Asker på Spotify og låten «Gutta fra Asker» rapporteres å ha blitt spilt flere hundre ganger.

Familiesuksess

Jonassen snakker varmt om godene spesielt familiefolk er tjent med av å følge favorittlaget ringside, som for eksempel møter med spillere, ansiktsmaling og puck-kaste-konkurranser.

– Dette er en unik mulighet til å gjøre givende ting sammen som familie – og Frisk sørger for at opplevelsen blir ekstra bra! sier Cato.

Drakt og annet supporterutstyr er naturligvis på plass i hjemmet.

– Det har vært flere anledninger hvor trøya skal på, med Frisk-skjerfet rundt halsen. Det arrangeres regelmessig kamp på gutterommet mellom far og sønn. Hver gang det scores i Adrians favør, ropes det: sweeeet Caroline! sier Cato entusiastisk og ler.

Samtidig som en varm vårsol og blå himmel kaster glans over gatene i Vøyen Hageby denne dagen, er Tobias Von Porat Holm (6) godt i gang med å rigge til en provisorisk hockeyrink.

– Jeg er Tobias Fladeby, du er Michael Haga, sier 6-åringen til kompisen Adrian.

Flere Frisk-frelste barn

Nabojentene Isabel (6) og Dila (7) er på sin side Eskil Wold og Mitch Gillam, godt inspirert av heltene i Varner Arena.

– Målet mitt er å bli den første norske dama i verdensrommet. Deretter håper jeg det blir lov å ha èn jente i en av Frisk Askers rekker, men også at en jente kan være keeper på laget, sier Isabel.

– Treneren Roy (Johansen) er flink, men jeg håper en dag å få trene de store gutta. Jeg liker Frisk og vi pleier å synge «Gutta ifra Asker» i bussen på vei til skolen, selv om jeg er jente, fortsetter hun.

Kim-Erik Holm, som i tenårene representerte Frisk Askers juniorlag, er pappaen til nevnte Tobias. Den tidligere back-kjempen forteller at også der i gården har hockeyinteressen nådd nye høyder, etter at familien har vært så å si fast inventar i Varner Arena i 2024.

– Arenaen er intim og du føler farten og trykket i spillet. Det blir Tobias trollbundet av! sier pappa Holm – og berømmer Frisk Askers vinnerformel i jobben med å vekke interessen blant de yngste.

– Du kommer tett på spillerne og for en ung gutt er det ekstra kult å komme tett på oppvarmingen og gi high five til spillerne. I tillegg er det mye show rundt kampene, som fenger både kidsa og voksne. Et høydepunkt er nok cartoon-look-alike, sier Kim-Erik.

Berømmer publikumsfrieriene

Mannen som selv har tatt trenerkurs denne vinteren, roser muligheten sønnen og andre barn har til å møte tiger-heltene før og etter kamp.

– Forbildene blir ekstra store når de gir av seg selv – et utrolig bra tiltak for å gjøre fansen kjent med Frisk-gutta. På oppvarming er det ikke uvanlig at min Tobias roper: «halla, Fladis (etter Fladeby)» og får respons. Det er utrolig kult og bidrar enormt til en større opplevelse for junior, sier en stolt Kim-Erik.

På samme måte som naboen Cato, er også pappaen til Tobias begeistret for måten klubben sjarmerer barnefamiliene i Varner Arena. Han trekker frem arrangementer med for eksempel Halloween og juletrefest som tema.

– De bruker potensialet som foajeen i Varner tilbyr, for å by på mer enn kun en hockeykamp. Det er noe jeg ikke har opplevd på samme nivå andre steder, sier den bereiste hockeypappaen.

Hyller folkeligheten

Kim-Erik har latt seg fascinere av den gjennomførte folkelige appellen Frisk Asker står for, og hyller langt på vei klubben for den jordnære tilnærmingen.

– Ledere, spillere og gamle helter sirkulerer åpent i foajeen. Som arrangør sørger klubben også for en kul atmosfære i arenaen, sier Kim-Erik.

Den tidligere aktive hockeyspilleren er glad for å se at Frisk Asker kommer med flere håndsrekninger til folk uten erfaring med sporten.

– Du og Cato kommer sannsynligvis til å kjøpe sesongkort kommende sesong. Hvorfor skal også andre familiefolk gjøre som dere?

– Hockeykamper i Varner gir en totalopplevelse med mye action, kul musikk, kule klipp på kuben og med en herlig atmosfære. Det er en helt spesiell stemning og med matchen på isen blir det i tillegg ofte en egen nerve som topper det hele. Hockey er en sport som bør nytes live og Varner er en fantastisk arena å oppleve sporten i, sier Holm.

Gjør som Cato og Kim-Erik, kjøp sesongkort. Det finner du her!