• Hovedpartnere

    Partnere

- EN KAMP MAN LEGGER FORT BAK SEG

Det tilreisende Askerpublikumet skulle få en heller uforventet pulsøkning under kampen, da Grüner gjestet Varner Arena for siste gang denne sesongen.

Etter en solid første periode, så det ut til at seieren nesten var i boks for hjemmelaget. Men når de oransjekledde slipper seg ned, og gjestene stepper opp utvikler kampbildet seg til en hakket mer utfordrende affære. Med ti minutter igjen av kampen viste tavla 3-3. Frisk griper anledningen i det Grüner pådrar seg to utvisninger på kort tid, og deretter renner målene inn. Når sluttsignalet går kan hjemmelaget juble over en 6-3 seier. Trener Janna Aasland betegner det hele som en grei gjennomføring:

- Vi er fornøyde med tre poeng! Gutta er solide i første periode, og leverer godt både defensivt og offensivt. I andre periode er vi litt for avslappet og spiller til tider for fancy hockey. Det ender med at vi slipper dem inn i kampen igjen!

Kampen startet bra for Asker-laget! Grüners sisteskanse, Wik, fikk en hektisk start på arbeidsdagen. Med en skuddstatistikk på 24-9, skulle man tro at perioden ville resultere i en komfortabel ledelse for de oransjekledde. Men den gang ei. Wik stoppet hele 22 skudd mens vår egen Wallin slapp gjennom ett.

Oslo-laget kom sterkere tilbake i kveldens andre periode, og skapte langt flere farlige situasjoner. Likevel var det Frisk Asker som først kunne strekke henda over hodet. Esbjørn Fogstad Vold klinket pucken på magisk vis bak Wik. Gleden skulle dog være kortvarig, for like etterpå reduserte Grüner til 3-2. Frem og tilbake er like langt.

Foto: Fehmi Sejdijaj

- Det var en «så där» kamp. Vi var litt slurvete i spillet vårt. Det har vært mye kamper tett i tett, og det er kanskje ikke helt unaturlig at man detter litt ned. Det var nok litt tightere enn vi hadde håpet på, og hva det bør være synes jeg. Vi mangler en del folk, og har med mange unge spillere som gjør en god jobb. Vi tar tre poeng og det er det viktigste. Dette er en type kamp man legger fort bak seg, sier banens beste for Frisk, Mats Frøshaug.

De fremmøtte skulle få kjenne på en pulsøkning under kveldens siste 20 minutter. Halvveis inn i perioden viste tavla 3-3 etter en redusering av Grüners Salsten. Men unggutten Elmerhorst viste nok en gang hva han er god for og sendte Asker-laget atter en gang i ledelsen. Dermed står 17-åringen med to scoringer på to kamper for A-laget.

Foto: Fehmi Sejdijaj

- Det føles helt uvirkelig og veldig kult. Det målet er nok litt flaks. Pucken spretter min vei, og jeg har med meg gode medspillere som spiller meg opp og gjør det enkelt. Men det er klart det er det er veldig gøy!

I det Grüner pådrar seg to utvisninger på kort tid, blir det nærmest plankekjøring for Frisk. Viktor Granholm putter sitt andre mål for kvelden, etter en pass fra Bastiansen. Bare minutter senere, var det Jacob Lagacé som var sistemann på pucken før den gikk i nettet.

- Gutta skrur på igjen, noe som gjør at vi klarer å kontrollere seieren inn. Det er en kamp vi er helt brukbart fornøyd med, sier Janna Aasland.

Kampene kommer som perler på en snor! Før «Gratiskampen» går av stabelen på tirsdag, er det «Barnas dag» og Ringerike som står for tur på lørdag. Det blir en kamp utenom det vanlige, med spill, aktiviteter, klovner, ansiktsmalere og masse annet morsomt for barna. Vi håper du tar turen! Dørene åpner 14.00, pucken droppes 16.00 og billetter får du kjøpt i Frisk Asker-appen, eller her.