• Hovedpartnere

    Partnere

Søndag Søn 4 Februar Feb
Torsdag Tor 15 Februar Feb
Søndag Søn 18 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr
Tirsdag Tir 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr

GET TO KNOW JASTRZEBIE

Jastrzebie er den eneste nykommeren i gruppe H, og plassen kvalifiserte de seg til etter å ha tatt sin første tittel i den polske ligaen i 2021. Laget har en lang historie som strekker seg tilbake til 1963. Laget har i lang tid spilt i den nest øverste divisjonen i Polen, før de i sesongen 2007/08 rykket opp til den øverste ligaen, og siden da har de vært et lag å regne med i toppen av tabellen.

Rebuild

Det polske laget er midt i en rebuild, og jobber nå intensivt for å bygge opp et godt lag mot kommende sesong. Til klubbens forventinger og mål rundt deltagelsen i CHL er deres hovedtrener Robert Kalaber klar på at hvert poeng teller og at klubben må jobbe hardt for å ta så mange poeng som mulig.

Den polske ligaen er nok ukjent for mange nordmenn, ifølge Pro Hockey Europe - CCM Hockey Camps er den polske ligaen ratet som nummer 26 i verden, mens den norske er på en 20. plass. Det betyr ikke at Jastrzebie vil bli en lett motstander, for som en av våre hovedtrenere Jan Andrè Aasland sier:

«Et hvert lag som kvalifiserer seg til CHL er et godt lag. De vant sluttspillet i Polen, og det laget som deltok i CHL sist vi var med, tok noen seire og var ingen lett motstand. Så det kommer til å bli tøft» avslutter Aasland.

Jastrzebie, kan i gruppe H, skilte med den minste arena med plass til 1580 tilskuere, og klubben hadde i forrige sesong hele 9 spillere uten polsk pass. Der hvor det i Frisk har vært mest vanlig å hente svenske, kanadiske eller amerikanske spillere, ser det ut til at det polske laget ser mot tsjekkiske spillere.

Klubbens første seriemesterskap

Hovedtrener Kalaber legger vekt på at suksessen til klubben forrige sesong er et resultat av et godt samarbeid mellom spillere, trenere, sponsorer og fans. Alle disse elementene lagt sammen, har resultert i klubbens første seriemesterskap og dermed billetten til CHL.

Når Kalaber skal beskrive klubbens spillerstil legger han vekt på at de har en pågående spillerstil, med vekt på å utnytte hele isen. Videre sier han at spillerstilen også avhenger mye av hvilke lag de møter, men at det å utøve press er en viktig faktor i deres spill.

På spørsmål om motstandere i gruppe H, virker Kabler og Jastrzebie tilfredse. «Vi ønsket oss tøffe og attraktive motstandere, og det mener jeg vi har fått. Alle de tre lagene i gruppe H har deres egne kvaliteter, og Frisk Asker er et lag som konkurrerer om titler hvert år, mens Salzburg og Bolzano spiller i den nasjonale østeriske ligaen, hvor de kan vise til gode sportslige prestasjoner» avslutter Kalaber.

Vi gleder oss til å ta turen over til Polen, men ikke minst til å møte Jastrzebie i Askerhallen 12. oktober. Vi sees da!