Tirsdag Tir 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr

- Holder oss inne i kampen

Det ble en nervepirrende og lang kamp i CC Amfi

Etter litt for mange dager uten hockeykamp, var det duket for bortekamp mot Storhamar. Før kampen uttalte Mikkel Seiergren Christiansen at det ville bli en bra test for laget, og det hadde han jammen rett i da kampen gikk hele veien til straffer. Hovedtrener Jan André Aasland er fornøyd med to poeng, men poengterer at det fortsatt er elementer i spillet gutta må jobbe med,

- Ikke vår beste kamp for å si det sånn. Til tider blir vi litt baktunge og tar noen rare valg med puck på vei frem. Men Fayen i målet spiller fantastisk og holder oss inne i kampen. Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med å ta med oss to poeng hjem og ser frem til Jordal på lørdag.

Første periode startet med et høyt trykk fra vertene. Under perioden leverte de hele 15 skudd på mål, men lite hjalp det når Henrik Fayen-Vestavik virkelig viste seg fra sin beste side. Våre menn skulle få store problemer med å slippe til foran den gule og blå keeperen. En kan vel si at perioden i stor grad ble brukt i defensiv sone. Mot slutten av perioden så de ut til at kveldens gjester våknet, og var bare millimeter unna å ta ledelsen. Perioden ender 0-0. Skuddstatistikk: 15-3.

Det var et litt annet Frisk-lag som gikk på is til andre periode. I underkant av fire minutter inn sender David Morley en lekker pasning fra defensiv sone, og treffer rett på bladet til Holm som har funnet veien, alene, i retning Storhamars sisteskanse. Anton Holm sløser ikke med muligheten og sørger for en 0-1 ledelse. Gutta får mye tid i offensiv sone, har en rekke store sjanser og presser hjemmelaget, samtidig leverer de godt i defensiv sone og Fayen kan skilte med en svært god dag på kontoret. Noe rot er det fortsatt å oppdrive, men fremgangen fra de første tyve minuttene er enorm! Perioden ender 0-1. Skuddstatistikk: 14-7.

Med en knapp ledelse på innerlommen trer de oransje og hvite ut på isen for kveldens tredje periode. Storhamar går hardt ut, og er tydelig på jakt etter å få hull på Fayen-Vestavik. Drøye seks minutter inn i kampen klarer de nettopp det. En styring av kaptein Thoresen gir hjemmelaget den utligningen de jakter. Begge lag er farlige nære ved å ta ledelsen opp til flere ganger under kampens tredje periode. Perioden ender likevel 1-1. Skuddstatistikk: 17-3.

Det er liten tvil om at Frisk Askers beste spiller i dag bærer draktnummer 25. Mannen stengte fullstendig buret og reddet hele 51 skudd,

- Vi starter dårlig, vi gjør ikke det vi har avtalt og blir presset hardt, men klarer likevel å komme unna med 0-0 etter første periode. Vi kommer sterkere ut i andre periode, har mer puckkontroll og jobber smartere – som ender med at vi får en fin scoring. Vi bygger videre på spillet inn i tredje perioden, men de får en styring og 1-1. Samtidig jobber vi hardt, holder oss til gameplan og sikrer seieren. Vi er bedre enn de på straffer, og sørget for to deilige poeng, sier en fornøyd Fayen-Vestavik etter kampen.

Det var tid for sesongens første overtidsperiode. Spill 3 mot 3 er krevende, men svært underholdene. Bobby MacIntyre er farlig nær ved å sikre ledelsen når han kommer alene mot keeper, men Kokman står i veien. Sekunder senere er det Vestavik-Fayen sin tur til å avverge en farlig situasjon. Til tross for at sjansene står i kø for begge lag, ender det hele i straffer.

Vestavik-Fayen er i storform, og redder tre av fire straffer. Når både Hampus Gustafsson, David Morley og Mats Frøshaug setter pucken i nettet, blir det seier til og to poeng med hjem til Varner Arena. Nå retter vi blikket mot lørdagens kamp på Jordal Amfi. Vi håper så mange som mulig med hjerte for Frisk tar turen og heier frem serielederen. Vi alle har ferskt i minne hvordan den første kampen endte mot Vålerenga, og vi trenger deg på tribunen for å gjenskape magien! Billetter finner du her