• Hovedpartnere

    Partnere

Tirsdag Tir 28 Februar Feb
Fredag Fre 3 Mars Mar
Søndag Søn 5 Mars Mar
Tirsdag Tir 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Torsdag Tor 17 August Aug
Onsdag Ons 23 August Aug
Søndag Søn 27 August Aug
Fredag Fre 1 September Sept
Torsdag Tor 7 September Sept
Fredag Fre 15 September Sept
Torsdag Tor 21 September Sept
Lørdag Lør 23 September Sept
Torsdag Tor 28 September Sept
Søndag Søn 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 5 Oktober Okt
Lørdag Lør 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 12 Oktober Okt
Lørdag Lør 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 19 Oktober Okt
Lørdag Lør 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Søndag Søn 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lørdag Lør 4 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lørdag Lør 18 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov

En historisk kamp

Lørdag spilte Frisk Asker JU13 en kamp som kommer til å bli stående igjen i historiebøkene.

Enhver idrettsklubb har sine rekorder og milepæler. Første gang A-laget spilte i den øverste divisjonen, første gang klubben vant et serie- eller norgesmesterskap. Den første spilleren som tok skrittet videre til en utenlandsk klubb, som scoret 100 mål eller som trakk på seg landslagsdrakten.

Stor bane, stor milepæl Frisk Asker har lag og spillere som var først over målstreken på alle de nevnte eksemplene, i tillegg til en drøss av andre kategorier og målinger. Lørdag 24. september 2022 ble det nådd en ny milepæl i klubbens historie. Og med fare for å tråkke på gamle helter, er denne av et kaliber som gjør at den vil kunne bli stående igjen i et historisk perspektiv som en av de aller gjeveste.

Den dagen spilte nemlig Frisk Asker JU13-lag klubbens første kamp på stor bane for jentelag. Mange av jentene på dette laget spilte riktignok også den første kampen på liten bane i fjor. Men det er nå en gang noe helt eget med kamper som spilles på stor bane. I tillegg sier lørdagens kamp noe om den veksten og viljen som bor i jentehockeyen i klubben.

Tøff start For nøyaktig tre år siden var «jentehockey» et ukjent begrep i Frisk Asker. Riktignok var det en 2007-jente som spilte på guttelaget for sitt årstrinn, men det fantes ingen strategi eller målsetning fra klubbens side om å romme jenter med det samme sportslige tilbudet som kommunens gutter har hatt siden 1922.

Det endret seg da et knippe lokale ildsjeler i klubben brettet opp ermene høsten 2019 og sa: «Tilbudet er ikke godt nok. Frisk Asker skal være et hjem for både jenter og jentehockey!»

Som med alt nybrottsarbeid, opplevde ildsjelene en bratt start. I løpet av 2019/2020-sesongen klarte man å tiltrekke seg fem-seks jenter til å begynne med ishockey i klubben. Litt over midtveis i sesongen kom pandemien og strenge myndighetskrav. Disse påvirket alle klubbens lag, men ingen mer enn jentesatsingen. Å stable et helt nytt lag på beina, krever at man lykkes med sosialiserings-aspektet. Jentene som hadde begynt var fra ulike steder i hele kommunen, og mange kjente ikke hverandre. Derfor var myndighetsrestriksjonene, som i stor grad påvirket det sosiale, svært dårlig timing i arbeidet med å få en gruppe jenter til å vokse sammen som et lag.

Fantastisk start Likevel; det var nøyaktig det som skjedde! I løpet av to år med pandemi, har jentegruppen vokst til på å nåværende tidspunkt bestå av 35-36 aktive spillere fordelt på lagene JU9, JU11 og JU13.

Av alt positivt som skjer i klubben, er tilveksten av jentespillere og miljøet som nå skapes rundt jentelagene en skikkelig gla`sak for Frisk Askers klubbledelse.

En sånn satsing skjer ikke av seg selv. Mange har bidratt, men hvis man skal løfte fram én bukett er det vanskelig å komme utenom de to trenerne, Jan Arild Helgestad og Jan Eugen Johannessen, og de to laglederne Gro-Helene Nordskaug-Næss og Kirsti Wold. Sammen med Peter Balkevärn, som leder Frisk Asker klubbens mangfolds- og likestillingsarbeidet, har de lagt ned en helt fenomenal innsats for at jentene i bygda vår endelig skal ha samme tilbud som guttene har hatt.

Men tilbake til kampen i Bærum ishall denne historiske lørdag. Det ble en tøff affære. Jentene kjempet som løvinner, men når sluttsignalet gikk stod motstanderen, Bærum Wildcats, som klare seiere. Vi klarte at lage 5 fine mål, Vildkattene lagde mange flere. Anniken Gjertsen (f 2011) skrives in i Frisk Asker hockey historiebøkene, som den første hockeyspiller med nett fulltreff.

Etter kampslutt, var Frisk jentene enige om én ting: Om knappe to uker står Vålerenga på den andre siden av banen, og da – da skal jentene gjøre sitt for å dra seieren i havn!

PS. Hvis du er en jente som kunne tenke seg å prøve ishockey, eller kanskje kjenner noen som gjør det, send en e-post til [email protected] så blir du godt mottatt. Alle er (gutter og jenter) hjertelig velkommen inn i Frisk Asker-familien!!

Tekst: Cato Gjertsen