• Hovedpartnere

    Partnere

Søndag Søn 4 Februar Feb
Torsdag Tor 15 Februar Feb
Søndag Søn 18 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr
Tirsdag Tir 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr

Rekordmange lokale jenter på isen

70 jenter fra Asker og Bærum var sammen på isen da Verdens Jentehockeydag ble markert i Varner Arena lørdag.

Aldri tidligere har isen i Askers storstue vært fylt med flere hockeyspillende jenter fra Asker og Bærum enn i helgen. De hadde blitt invitert av Frisk Asker til en hockeydag utenom det vanlige.

Disko og mestring I anledning Verdens Jentehockeydag snørte 70 jenter fra fire til tolv år på seg skøyter, dro hjelmen over hodet, la køllebladet på isen og ble med på skøytefesten. For noen var det det første møtet med ishockey-sporten. Andre var for erfarne veteraner å regne og har allerede spilt aktivt i flere år i en av de mange klubbene i Asker og Bærum.

  • Denne dagen markeres over hele verden og er en fin ramme og mulighet for å la jentene vise lokalsamfunnet at også jenter spiller hockey. Rekruttering til norsk jentehockey har vind i seilene om dagen og ser ikke ut til å stanse. Nesten halvparten av de som var på isen i Varner i helgen har ikke spilt aktivt før og fikk selvsagt låne utstyr av oss. Det er fantastisk gøy med rekordoppmøte, og sier noe om hvor viktig det er for barn å oppleve mestring og begeistring, sier arrangør Gro-Helene Nordskaug Næss, som også er lagleder i Frisk Asker.

I løpet av dagen var det lek, øvelser og kamper på isen, der jentene var delt inn etter alder og ferdigheter. I tillegg ble det arrangert hockey-disko, Frisk Asker-maskoten Friskus stakk innom en tur og nye vennskap så dagens lys. Trener Jan Eugèn Johannessen har selv lang erfaring som spiller og trener. Han opplever at jente-hockeyspillere ofte har en måte å være på på isen og i garderoben som skiller seg noe fra guttene.

  • De uttrykker en enorm omsorg for hverandre. Nye spillere inkluderes raskt og hovedfokuset er å ha det gøy. Hvis noen jenter har lyst til å prøve seg på hockey, er de hjertelig velkommen.

Conradi på isen En som lover å prøve seg på isen neste gang det er jentehockey-samling, er ordfører Lene Conradi. Hun var til stede under arrangementet og heiet på spillerne som deltok.

  • Jeg synes det er så gøy og herlig at det skjer så mye positivt i jentehockeyen i Asker om dagen. Det at 70 lokale jenter møtes på isen i Varner Arena viser at det jobbes veldig godt med rekrutteringen. Og neste gang det er en jentesamling her, må ildsjelene bak love at de holder av en plass. Da skal jeg snøre på meg skøytene og bli med ut på isen! (ID) = {jentedag-2}