• Hovedpartnere

    Partnere

Tirsdag Tir 22 Februar Feb
Torsdag Tor 24 Februar Feb
Lørdag Lør 26 Februar Feb
Tirsdag Tir 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lørdag Lør 5 Mars Mar
Tirsdag Tir 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Søndag Søn 13 Mars Mar
Tirsdag Tir 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lørdag Lør 19 Mars Mar
Mandag Man 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar

#40 LEGGER SKØYTENE PÅ HYLLA

Det var klart allerede før sesongen startet at det ville bli siste sesongen for Fredrik Lystad Jacobsen, og at han ville fokusere på ny "sivil" jobb. Likevel kom det som et lite sjokk på 31-åringen da dagen kom, og Ishockeyforbundet annonserte at nå var sesongen over. For det innebar at også ishockey-karrieren var over for spilleren med over 600 kamper i den øverste ligaen.

HOCKEY PENSJONIST

Hva tenkte du da du fikk høre at sesongen var avsluttet, og at du dermed var «hockey-pensjonist»?

"Det første jeg tenkte var - dette ble plutselig virkelig. Jeg tok valget for en god stund siden og dermed har jeg hatt god tid på å forberede meg på denne dagen. Men tydeligvis kan man aldri bli helt klar for en slik avgjørelse", sier Fredrik Lystad Jacobsen uken etter at sesongen var over, og seriemesterskapet var i boks.

"Så kort oppsummert: trist, vemodig, brått og litt deilig. Blir selvfølgelig ekstra kjedelig når situasjonen ble som den ble. Skulle gjerne tatt en ordentlig fest med alle gutta!"

Fristet det ikke å ta en sesong til og avslutte i den nye hallen, nå som det også blir CHL, som du ikke fikk spille bortekampene i sist gang.

"Jeg tror den nye hallen blir helt skikkelig rå. Selvfølgelig hadde det vært morsomt og kult å få spille i den nye hallen, men jeg tror likevel jeg har tatt en riktig avgjørelse. Tror det blir vanskelig å kombinere jobb og hockey. Tror denne avgjørelsen er best for begge parter. Når det kommer til CHL så har jeg vært så heldig at jeg har fått opplevd det. Hadde nok vært verre hvis dette var første gangen Frisk skulle spille i CHL! Jeg får heller se en CHL-kamp fra tribunen og heie på gutta."

Du har tatt utdannelse ved siden av å spille hockey, og skal nå ut i jobb som revisor. Har det vært utfordrende å kombinere dette?

"Jeg må vel være såpass ærlig å si at det har vært utfordrende, spesielt i eksamensperioden. Det har blitt lite søvn, og jeg må vel innrømme at det også har gått utover kosthold til tider. Jeg hadde som regel alltid dårlig tid og glemte til tider å spise mat. Har heller ikke hatt mulighet til å trene like mye som jeg burde, så retrospektivt burde jeg nok startet med studiene noen år tidligere og tatt 50% studie som mange andre på laget nå gjør. Men må jo si jeg er litt stolt over å ha klart å kombinere det."

Holmen er moderklubben din, og du ble hedret av klubben slik ingen andre har blitt det tidligere. Er det noe spesielt du husker fra juniortiden i Holmen?

"Synes egentlig hele perioden jeg spilte i Holmen var spesiell. For det første så hadde vi en sykt bra foreldregruppe, som var super-engasjert. Vi var en skikkelig fin guttegjeng som også var gode i hockey – det var ikke så vanlig i Holmen på den tiden, og laget deltok på mange turneringer i mange forskjellige land. VI var 23 gutter og 50 voksene med, og til og med vaktmesteren i Holmen ishall, Per, var med oss på noen turer. Så må bare si at jeg hadde en helt fantastisk tid i Holmen, og skulle gjort mye for å reise tilbake i tid og oppleve det igjen."

LES OGSÅ: SLIK HEDRES FRISK ASKER PROFILEN AV MODERKLUBBEN (Budstikka)

FRA HOLMEN TIL FRISK ASKER

Så byttet du klubb til Frisk Asker da du startet på NTG. Hva er det beste minnet ditt fra tiden i Frisk Asker?

"Ja, jeg byttet til Asker da jeg startet på NTG, og har veldig mange gode minner fra tiden i klubben. Men NM gull er nok det største. Var stort å være med å vinne serien med Asker første året mitt på A-laget også."

Du debuterte på A-laget i 07/08-sesongen og som du sier ble du seriemester den første sesongen. Du scoret ditt første A-lags mål i sluttspillet den sesongen (7-3 målet mot Comet) hvor vi tapte den sure finalen mot Storhamar. Husker du det målet?

"Tapet mot Storhamar i finaleserien den sesongen var jævlig surt. Spesielt med tanke på det laget vi hadde, med Abbott-tvillingene, Zucca, Marcus Eriksson og flere. I utgangspunktet husket jeg ikke at jeg scoret i sluttspillet, trodde det var i serien. Men når du sier det så husker jeg målet godt!"

I løpet av karrieren har du også spilt for Storhamar og Sparta, og fikk 22 A-landskamper. Var det noen gang aktuelt å søke lykken i utlandet?

"Det har vel egentlig ikke det. Jeg har ikke vært så veldig interessert i å reise utenlands og spille hockey. Jeg trives veldig godt hjemme i Norge."

Hva vil du savne mest, tror du - garderobekulturen, kampene, treningene - eller avslutningsturene til Spania?

"Det blir garderoben og alle de fantastiske menneskene jeg har møtt i Asker. Alt fra administrasjonen, frivillige, vaktmestere, supportere osv. Blir kjedelig å betale for å trene fremover. Mye diggere å få betalt og i tillegg bli fortalt hva man skal trene. Det kommer jeg sikkert til å savne – litt….»

DRØMME 5-ER

Kan du sette opp en «drømme 5-er» av spillere du har spilt sammen med - pluss keeper, selvsagt.

Ken Andre Olimb – Mats Zuccarello – Abbott (en av de)

Henrik Ødegaard og Johnny Nilsen

Nicklas Dahlberg

Kommer du til å se Frisk Asker spille hockey etter at du nå har lagt opp? Og ser du for deg at du kan ta en rolle i klubben i fremtiden, som økonomiansvarlig, styremedlem eller kanskje trener? Vi kunne behøvd en som kunne lært juniorene våre å gå like raskt på skøytene som deg!

"Regner med å se noen kamper til neste år. I hvert fall hvis de kommer seg inn i ny hall. Ole G har stålkontroll på økonomien og gjør en fabelaktig jobb der – så det trengs ikke. Hmm, vanskelig spørsmål. Beste svaret jeg har er vel at eg får vente å se hvor mye tid jeg har til overs"

Hvordan har du tenkt å holde deg og «Adonis»-kroppen din, som Endre Medby kalte den, i form fremover?

"Kutte ned på: Nugatti, helnøtt og boller – og begynne å betale for trim", ler Lysse.

PÅ HUSJAKT

Du er for tiden på husjakt, men er nærhet til ishall ett av kriteriene? Eller er det viktigere med mange soverom?

"Det viktigste er at det er stort, har mange soverom, ligge i nærheten av sjøen, gjerne med brygge, eget trimrom og det er selvfølgelig et stort pluss hvis det ligger i nærheten av en ishall. Men det viktigste er at det ikke er altfor dyrt…" Avslutter #40 med et smil.

- EN VELDIG GOD LAGKAMERAT

Avslutningsvis spør vi Janna Aasland hva han sitter igjen med etter to år som trener for Lysse.

"Først og fremst en god hockeyspiller som velger å legge opp. Han er en bra person å ha i spillergruppa, og en veldig god lagkamerat. Vi kommer til å savne trykket som Lysse har i spillet sitt! Han har vært en seriøs utøver over mange år, og dette kommer han til å ta med seg over i en sivil jobb. Jeg ønsker han masse lykke til på veien videre utenfor hockeyen!" sier Janna.

Vi takker Fredrik for innsatsen han har lagt ned for klubben i alle sesongene han har spilt her, og ønsker han lykke til i ny jobb og håper at han finner drømmehuset med en brygge ned ved vannet!