Tirsdag Tir 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr

- DET LØSNER I ANDRE PERIODE

Endelig var det tid for hockeykamp i Varner Arena igjen, og denne gangen var det duket for barnas dag! Det er få ting i verden, foruten hockey, som er så morsomt som å se barn lyse opp av glede – og det gjorde de jammen i dag. Alpakka-kos, ansiktsmaling, lek, morsomheter og ikke minst Friskus gjorde dagen komplett for mange små.

Assistenttrener Simon Stolt Wang påpekte før kampen at jobben måtte gjøres dersom tre poeng skulle forbli i Varner Arena. Under kveldens første periode så det ut til at de oransje hadde en ganske så treig start på arbeidsdagen. Det var først etter at Grüner tok ledelsen 15 minutter inn i kampen, at hjemmelaget våknet. Bare sekunder sendere, legger Emil Kvernmo Wasenden opp en nydelig pasning til Fredrik Bjørndal som smeller pucken rett i nettet. Perioden ender 1-1, skuddstatistikk: 10-4.

Det var nok mange som var lettet da pucken omsider gikk inn i mål. Målscoreren selv er heller skeptisk til hvordan laget håndterer kveldens første periode,

- Vi er så som så første periode. Det er mye rufs, og perioden utviklet seg egentlig som vi fryktet. Vi møter et antatt svakere lag og begynner å gjøre de tingene som ser bra ut, og ikke det som er riktig. Det løsner mer i andre periode, vi spiller vårt spill og vinner til slutt.

Fredrik Bjørndal har fått en kanonstart på sesongen, men hovedpersonen selv mener det handler om langt mer enn egen scoringsform,

- Det har løsnet litt i år. Jeg har kommet på rekke med Gustafsson og MacIntyre som gjør finspillet. Da kan jeg stå foran mål, ta returer og blokkere keeper som gjør at jeg får de målene. Men jeg tar de, jeg!

Det så hakket lysere ut når gutta gikk på is til andre periode. Det var tydelig at det var mer fart og vilje i laget. Drøyt fire minutter inn i perioden, gjør Anton Holm det han kan best, nemlig å sette pucken i mål. På stillingen 2-1 skulle Bonsaksen finne veien til utvisningsboksen, men gutta gjør et solid undertall og slipper ikke til gjestene fra Løkka overhode. Halveis inn i perioden var det nok en gang duket for jubel. Thomas Valkvæ Olsen finner Hampus Gustafsson som vet hvor målet står – 3-1. Slik ender perioden. Skuddstatistikk: 23-5

De lilla-kledde fra Oslo hadde lite å by på i kveldens siste periode, og hjemmelaget kunne komfortabelt ri inn seieren. Men før seieren var et faktum, kunne man se Thomas Valkvæ Olsen på poengjakt i det han leverer en solid pass med adresse Sondre Bolling Vaaler. Romerikegutten sørger for kveldens siste og fjerde mål for Frisk Asker. Kampen ender dermed 4-1, med en skuddstatistikk på totalt 46-23.

Etter kampens slutt var det mange spente små som ventet på at gutta skulle ta turen ut fra garderoben. I tur og rekke kom spillerne, og smilet på barna gikk omtrent helt rundt. Det satser vi på at gjentar seg på lørdag, når Sparta gjester Varner Arena. Billetter finner du via denne linken.