• Hovedpartnere

    Partnere

En oppdatering fra Vidar Wold

Sportssjefen har tatt pennen fatt!

Vi nærmer oss slutten av seriespillet for sesongen 2022/23, og med det ønsker jeg å gi en liten oppdatering på hva som beveger seg i og rundt laget.

Det har nå gått 10 dager siden vi gjorde forandringer i trenerteamet, og siden da har det kontinuerlig vært jobbet med en endring i spillestil. Det ligger allerede et godt fundament i det Janna og Simon gjorde, så vi har et bra utgangspunkt å jobbe ut ifra. Så hva innebærer de endringene vi gjør? Først av alt ønsker vi å være et lag som har mer puck-kontroll. Det vil si at vi ønsker å beholde pucken uansett hvor vi er på banen - spille oss ut av trange situasjoner og komme samlet som lag. Vi vil også se et lag som vil legge mer press i angrepssonen. Laget har respondert bra på de nye endringene og vi synes selv at det fungert godt i de to første kampene. Vi har ennå mye å hente i spillet, men det er godt å se at vi gjør framskritt for hver dag.

Det er nå fem kamper igjen til sluttspillet begynner og vi trenger de kampene. Som alltid går vi inn for å vinne kamper, men det blir vel så viktig for oss hvordan prestasjonen er på isen. Gjenkjenner vi det vi trener på i kamp, og hvor fort tar det før det sitter 100%?

Fokuset vårt er nå rettet inn mot sluttspill. Dessverre og skuffende nok ender vi etter alle solemerker på 6. plass, langt unna det som var våre ambisjoner før sesongen. Samtidig skal man ikke glemme at vi var kun 4 poeng bak Stavanger ved nytt år, så vi har vært med å prege Fjordkraft-ligaen lenge. Men det gjelder å holde seg skjerpet i 45 kamper og til det har prestasjonene varriert for mye, til å være med helt inn.

Det er mange som har spørsmål rundt skadesituasjonen, og her er det positive nyheter! Håkon Løken Pedersen er endelig spilleklar og vil med stor sannsynlighet være med til Stavanger 16. februar. Samtidig er Mikkel Christiansen tilbake i full trening, og vil også være en del av troppen som reiser til Stavanger. Så får vi se hvordan rehabiliteringen går for Magnus Geheb og Felix Girard, men begge vil være klare til sluttspillet. To spiller som for øvrig vil passe perfekt til vår nye spillestil!

Tilslutt vet jeg at mange lurer på om vi kommer til å gjøre noe før overgangsvinduet stenger. Vi følger med hele tiden og skulle riktig spiller, til riktig pris, dukke opp så er det mulig vi vil gjøre noe. Med det sagt så vet jeg at stallen vi har per i dag er god nok til å være med å kjempe om gull. For oss handler det om å få tilbake selvtillit, tro og entusiasme sammen med en ny spille-ide. Får vi dette på plass tror jeg det er mange som ønsker å unngå Frisk Asker i en kvartfinale.

Nå skal vi ha fokus på å trene godt, og legge ned den nødvendige jobben før serien starter opp etter landslagspausen om en drøy uke.