Borte
Vålerenga
VIF

BERG-OG-DALBANE HOCKEY

Etter en blodfattig første periode hvor gjestene scoret på nesten alle sjansene sine, så gutta ut til å snu skuta fullstendig - men sprang lekk da det gjensto 10 minutter.

Det hører med til sjeldenhetene at vår førstekeeper slipper inn tre mål på åtte skudd, men det var nettopp det som skjedde i en første periode hvor vi kom til like mange avslutninger uten å finne veien forbi Søberg i bortelagets bur. Med 0-3 på tavla etter de første 20 minuttene, er det kanskje lett å grave seg ned, men gutta fant frem snøskuffene og gravde seg sakte, men sikkert frem igjen!

I andre periode pådro først gjestene seg en utvisning, før det var Viktor Granholm sin tur til å sette seg i "fryseboksen". Men det var først da Albin Lindgren måtte ut for en tripping at det ble scoring. Thomas Valkvæ Olsen finner åpningen bak nevnte Søberg, og assistert av Mats Frøshaug gir han håp til Frisk-supporterne! Snaue fire minutter senere blir Bobby MacIntyre revet ned når han er gjennom mot Søberg, og når Hampus Gustafsson får sjansen på straffeslag gjør han sjelden feil! 0-3 var blitt til 2-3 i løpet av midtperioden, og det skulle komme mer!

Tredje periode startet med et solid Frisk-press, og etter drøye to minutter sitter utligningen. Dommerne måtte ty til mål-video for å avgjøre om det var et reglementært mål - og til slutt kunne gutta juble for scoring med Victor Björkung som målscorer. Når så unggutten Fredrik Bjørndal varter opp med en skikkelig lekkerbisken av en scoring, og gutta har snudd 0-3 til 4-3, så er det ikke tvil om at mange øyner håp om seier!

Men så skulle altså skuta springe lekk, og gjestenes kaptein Tobias Lindström skulle ødelegge det som endelig skulle bli vår lille revansje for oppgjørene på Jordal hvor Vålerengen hadde snudd lignende oppgjør. Halvannet minutt tok det for den tidligere svensken å snu kampen, og med to sekunder igjen på klokka setter Martin Røymark spikeren i det åpne buret.

Gjestene fikk dessverre "ta for seg" litt for mye i kveld, og både Bobby MacIntyre, Eskil Wold og Endre Medby fikk gjennomgå. Og når Mikkel Christiansen skulle ta igjen, ble det dessverre med litt mye overtenning, og 10 minutters utvisning som resultat. Men det er nok litt mer av dette som vil være medisinen for å kunne revansjere oss på onsdag!

MATS TILBAKE I ASKERHALLEN

Et stort lyspunkt var det å se Mats Hildisch tilbake i Askerhallen igjen! Sammen med familien overvar han kampen, og var skjønt enig etter de første 20 minuttene at her måtte noe gjøres. Det så lenge lyst ut, men gutta greide dessverre ikke å gi Mats en seier i hans første kamp tilbake i hallen. De får et nytt forsøk 2. januar, for når Stavanger Oilers gjester Askerhallen lover Mats å være tilbake på plass!

Vi håper også at gutta tar revansje mot Vålerengen allerede på onsdag når lagene møtes igjen på Jordal Amfi!

KVELDENS MÅLSCORERE

1. periode Vålerenga Elite - 0-1 56 T. Taimi - Assist: 72 C. Olsen, 38 A. Stene 8:06 Vålerenga Elite - 0-2 88 W. Murphy - Assist: 28 J. Karterud, 56 T. Taimi 11:33 Vålerenga Elite - 0-3 (unassisted) 46 T. Lindström 12:20

2. periode Frisk Asker Elite - 1-3 PP1 93 T. Olsen - Assist: 21 M. Frøshaug, 59 V. Granholm 34:21 Frisk Asker Elite - 2-3 Penalty shot 24 H. Gustafsson 38:09

3. periode Frisk Asker Elite - 3-3 (unassisted) 91 V. Björkung 42:23 Frisk Asker Elite - 4-3 EQ 48 F. Bjørndal - Assist: 17 M. Christiansen, 21 M. Frøshaug 49:47 Vålerenga Elite - 4-4 PP1 46 T. Lindström - Assist: 13 S. Olden, 56 T. Taimi 52:22 Vålerenga Elite - 4-5 EQ 46 T. Lindström - Assist: 56 T. Taimi, 18 T. Olsen 54:07 Vålerenga Elite - 4-6 PP1 (unassisted) 22 M. Røymark 59:58