• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr

NYTTÅRSHILSEN FRA STYRELEDER

Kjære venner!

Et nytt år har gått og et nytt år står på trappene.

«Om hundrede år er allting glemt», skrev Knut Hamsun i 1904. Så feil kan man ta. Knut Hamsun er ikke glemt, og vi er i vårt 101. år som en aktiv idrettsklubb. Vi er ikke glemt! Klubben er en god arv fra ildsjeler og frivillige som har gått foran oss, og som vi nyter godt av i dag. Takk til de som har gått foran! Det er en arv vi skal føre videre til de som kommer etter oss. Sammen skal vi fortsette å skape store idrettsopplevelser og gode møteplasser.

2022 har vært et turbulent år internasjonalt. Krigen i Ukraina viser at verden kan være et utrygt sted. For Frisk Asker er 2022 hundreårsjubileum. Et slikt jubileum kommer fort i skyggen av internasjonale kriser. Men samtidig minner det oss om at verdiene som ligger til grunn for en idrettsklubb er ekstra viktige å ta vare på. Idretten er for eksempel en viktig arena for å integrere flyktninger. Det handler om å se mennesker, skape gode møteplasser, vise respekt og være der for hverandre.

Et hundreårsjubileum er en fin anledning til å se tilbake, reflektere over nåtid, og tenke fremover.

Noen av klubbens stiftere i 1922 var korngrossisten og skiløperen Arne Ulsteen og disponent og skiløper Tryggve Engh (kilde Asker biblioteks billedgalleri ). De var aktive idrettsutøvere og ildsjeler som satte en ide om å skape en møteplass for idrett og aktivitet ut i live. Klubben ble raskt en viktig aktør både lokalt og nasjonalt. Det har vært utallige klubbmesterskap, og klubbens utøvere har preget norsk og internasjonal idrett. En annen sentral person i klubbens historie er bleikerbonden Bjørn Mortensen. Han overtok Bleiker Gård fra sin far i 1934. Det meste av Risengaområdet med skoler og idrettsanlegg ble gitt til kommunen av Mortensen. I 1969 bygget han Askerhallen. Klubben og Askeridretten har mye å takke Bjørn Mortensen for! Jeg husker selv han gikk rundt i Askerhallen med hatt og stokk og var ganske streng. Han sa myndig i fra at det ikke var lov å spille med ball eller puck inne i den nye hallen. Selv om han virket streng, tror jeg han var ganske mild mot oss små. Etter at vi hadde mottatt hans irettesettelser flyttet vi oss oftest bare til en annen del av hallen og fortsatte med de forbudte aktivitetene der. Jeg kan ikke huske at han ble sint når vi ikke hørte på han.

I 2022 åpnet vi Varner Arena sammen med kommunen. Ved utviklingen av Varner Arena inviterte kommunen isidrettene til å komme med sine ønsker og innspill. Dette har gjort at Varner Arena er en glimrende breddearena, som også er tilpasset dagens krav til eliteidrett. Eliteidretten er avhengig av bredden, og bredden er avhengig av eliten. Det er en gjensidig avhengighet. Bredde og elite er best sammen. Vi skal gjøre alt vi kan for å tilrettelegge for bredden. Vi er svært takknemlige for mulighetene Varner Arena gir. Jeg vil rette en stor takk til Asker kommune som har bygget Varner Arena.

Vi har allerede hatt fantastiske opplevelser der. Høydepunktet så langt er kanskje åpningskampen mot Oilers. Utsolgt arena og seier på overtid. Var det Askers største innendørs arrangement noen sinne? Rett før jul ble det arrangert VM for U-20 i Varner Arena. Det var et meget vellykket og viktig arrangement, for så vel idretten som for lokalt næringsliv. Norges Ishockeyforbund og det Internasjonale Ishockeyforbundet var fulle av lovord om Varner Arena, og begge forbund ønsker å komme tilbake med nye mesterskap og arrangement.

Jeg er i nesegrus beundring over hvordan frivillige og klubbens administrasjon har taklet flyttingen fra Askerhallen til Varner Arena. Det er nedlagt en fantastisk innsats for å skape en god møteplass for alle! Tusen takk!

Kommunen har i tillegg åpnet Leikvoll C – en flott idrettshall med 1500 tilskuere – og det skjer nå en transformasjon på Risengaområet ved at de fleste parkeringsplassene er flyttet til parkeringshuset under Varner Arena, slik at arealene mellom byggene nå blir en aktivitetspark. Første del av parken skal stå ferdig i 2023. Vi gleder oss.

Vi har mange drømmer om fremtiden. Arbeidet med en ny virksomhetsplan som skal vise vei for oss er i gang. Målet er at den skal bli ferdig i løpet av 2023. Hva er dine drømmer for Frisk Asker, Varner Arena eller Risenga idrettspark? Del de med oss på [email protected], så skal vi se om vi kan være med på å realisere dine drømmer også. Du kan bli med på reisen hvis du vil. Som frivillig eller tilskuer. Eller kanskje enda viktigere, som en hverdagsbruker av arenaen og parken rundt.

Vi gleder oss til å se deg i 2023.

Godt nytt år!

På vegne av styret i IF Frisk Asker Hockey,

Øystein Hærem

Styreleder