- DET SISTE LILLE

Vi er midt i en hektisk hockeyuke, og i dag stod Stavanger Oilers på agendaen.

Det gikk ikke helt vår vei, men Esbjørn Fogstad Vold betegner det hele som en svært jevn kamp,

- Det er en tight hockeymatch med to gode lag. Litt treg start på matchen for oss med tre utvisninger tidlig og vi må jobbe for å komme oss inn i matchen. Vi finner flyten etterhvert og jeg føler egentlig vi gjør en bra match fem mot fem. Til slutt mangler vi likevel litt i det siste lille foran mål for å få pucken over mål-linja og matchen tipper dessverre ikke vår vei i dag. Heldigvis nye muligheter på søndag!

Det skulle bli en hektisk start på kampen, sett med oransje øyne. Allerede etter 30 sekunder utvises Bonsaksen. Gutta leverer et strålende undertallsspill og slipper ikke til Oilers. I det Frisk igjen var alle mann på is, var det Løken Pedersen sin tur til å hilse på fryseboksen. Ei heller denne gangen skulle Stavanger få spesielt mange muligheter til å ta ledelsen. Til tross for at arbeidsforholdene ikke skulle bli noe bedre, med enda en utvisning i bakhånd, leverer gutta solid. Det blir mye tid i defensiv sone, og de få tilfellene hvor rogalendingene får målt krefter med Dahlberg, er han enestående. Det skulle bli en periode preget av utvisninger. Noe som etter hvert resulterer i spill 3 mot 5, i favør de oransje. Gustafsson sender av gårde et skudd det ryker av, men Oilers sisteskanse leverer en redning som slukker faren for brann. Man kan vel neppe kalle overtallsspillet til Askerbøringene svært gode. Perioden kan vel oppsummeres med to jevngode lag, store sjanser begge veier og ikke minst to lag som mildt sagt er på pucken for å tippe resultatet i sin retning. Skuddstatistikk: 7-5.

Kort tid inn kveldens andre periode får Frisk servert en kjempemulighet i det Ulriksen utvises 2+2 minutter for høy kølle. Overtallsspillet står dessverre ikke til forventningene, og som så mange ganger tidligere denne sesongen klarer man ikke å dra nevneverdig fordel av muligheten. I spill 5 mot 5, leverer gutta dog langt bedre. Men i det kampen nærmer seg halvspilt, er det hjemmelaget som skal sette den første pucken i nettet - signert #20 Berg-Paulsen. Etter hvert får hjemmelaget mer og mer tid i offensiv sone, og på et tidspunkt lirker de nok en gang pucken bak Dahlberg. Stillingen 1-0 blir likevel stående da dommerne, etter å ha sett video, ser at Tommy Kristiansen initierer kontakt med Dahlberg som hindrer han fra å levere på kontoret. Arbeidsforholdene skulle ikke bli noe bedre for svensken, når Bonsaksen pådrar seg to minutter for roughing. Det skal vise seg å bli litt av en rekke med utvisninger for de oransje. Etter 40 spilte minutter har Asker-laget brukt hele 9 minutter i undertall. Skuddstatistikk 11-7

De siste 20 minuttene skulle bli en svært nervepirrende seanse for alle med hjerte i Frisk Asker. I motsetning til de to andre periodene, ble det ingen utvisninger på Asker-laget de siste 20 minuttene. Likevel fikk de det rett og slett ikke til å stemme helt. En kombinasjon av et sterkt defensivt Oilers og et pasningsspill som ikke helt vil sitte – gjør jobben vanskelig. Med 1:47 igjen på klokken, ber trenerteamet om time-out. Dahlberg blir igjen i boksen, og det var bare millimeterne unna utligning. Likevel, med kun sekunder igjen, var det Oilers som kunne juble da Mauldin satte rogalendingenes andre scoring – i åpen kasse. Kampen ender 2-0 og seriens første tap for Frisk Asker, er et faktum. Skuddstatistikk: 12-9.

Til tross for resultatet er vi fortsatt serieledere, og på søndag kommer enda en gyllen mulighet til å sikre en fortsatt serieledelse. Vi gleder oss stort til å ta deg imot, kose med alpakka, få ansiktsmaling og mye mer når barnas dag går av stabelen. Billetter finner du ved å klikke på denne linken.