• Hovedpartnere

    Partnere

Søndag Søn 4 Februar Feb
Torsdag Tor 15 Februar Feb
Søndag Søn 18 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr
Tirsdag Tir 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Hjemme
Frisk Asker
FRI
Borte
Grüner
GRU

NESTE KAMP: GRÜNER

At Fjordkraft-ligaen kan bli den jevneste på flere sesonger, viste Grüner da de knuste Stjernen hele 5-2 i Stjernehallen. Søndag kommer de på besøk til Askerhallen.

Laget fra Grünerløkka har historie som går helt tilbake til før Norges Ishockeyforbund ble stiftet i 1934. Da het klubben Strong, som da var en av syv Oslo-klubber med ishockey på repertoraret, og i 1947/48-sesongen vant klubben norgesmesterskapet og kongepokal. I dag trenes laget av Morten Elverud, 45-åringen som har trent laget siden 2013/14-sesongen og som tok laget opp i toppdivisjonen på bekostning av Ringerike i 2019. I sin første sesong i toppdivisjonen vant laget fem kamper, og vi minnes med gru kampen i Grünerhallen 19. desember 2019 hvor våre ble nedsablet hele 6-3. En liten trøst er det at også Stavanger Oilers, Vålerenga, MS og Narvik led samme skjebne mot laget som ble desidert sist den sesongen.

I årets Fjordkraft-liga skal laget spille seks bortekamper før Grünerhallen er klar. Før søndagens oppgjør har de gjort unna fire av dem, og det hele startet med et 4-0 tap borte mot Sparta. Mot MS så det lenge ut til at det skulle bli nok et solid tap, men etter å ha ligget under med 3-0 hentet laget inn forspranget og utlignet til 5-5 med to sene mål. MS avgjorde imidlertid i power play 2.44 ut i overtiden, og Grüner måtte dermed nøye seg med ett poeng.

I den første kampen som ble spilt i nye Jordal Amfi ble Carl Axel Troed Wassenius historisk, og snøt hjemmelaget for den første scoringen i den nye arenaen. Grüner ble imidlertid straffet hardt utover kampen, og etter en skuddstatistikk som viste 45-16 ble det til slutt 4-1 seier til Vålerenga. Fem dager senere kom altså skrellen i Stjernehallen, og Grüner kunne ta sin første seier i Fjordkraft-ligaen.

GRÜNERS BESTE POENGPLUKKERE

Nevnte Wassenius er lagets beste poengplukker med sine 5 poeng (4+1), to foran Trym Dalebråten Auren, Sean-Michel Sunnqvist og Joachim Sommer Nilsen.

Sunnqvist topper +/- statistikken med +4, mens en gammel Frisk-kjenning, Tobias Skuterud (bildet), topper antall utvisningsminutter med sine 25 minutter som han fikk etter en boarding i kampen mot MS på sin tidligere lagkamerat Jesper Öhrvall. For den fikk han også to kampers karantene, som han nå har sonet ferdig.

I mål har laget byttet på å bruke Mikkel Wik og Jesper Ekeberg. De har henholdsvis en redningsprosent på 92,9% (Wik) og 88,4% (Ekeberg).

VÅRE BESTE MENN

Henrik Fayen-Vestavik sesongdebuterte altså mot MS sist torsdag, og reddet 32 av 34 skudd. Dermed står han med en redningsprosent på 94,1%, mens Nicklas Dahlberg har 93,9% på sine fire kamper.

På toppen av poengligaen finner vi tre Frisk Asker spillere. Helt på topp, med 5 mål og 4 assister, finner vi Hampus Gustafsson. Poenget bak, med 2 mål og 6 assister, ligger Bobby MacIntyre, mens Endre Medby har notert seg for 3 mål og 3 assister. Mikkel Seiergren Christiansen og Mats Josten Frøshaug har begge 4 poeng, mens Viktor Granholm følger deretter med 3 poeng.

På toppen av +/- statistikken finner vi tre av våre backer; Nicolay Eiken Andresen, Max Krogdahl og Patrick Andre Bovim, alle med +3.

På skadesiden kan det se ut til at Sondre Bolling Vaaler kan være tilbake, mens det er mer usikkert når det gjelder Thomas Valkvæ Olsen, Fredrik Lystad Jacobsen og Erik Beier Jensen. Sistnevnte har begynt å trene på is igjen, men må fortsatt vente litt før det er fullkontakt på trening.

Kampstart er 17.00 søndag, og er du ikke en av de heldige som får se kampen live kan vi anbefale TV2 Sumo.