• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr

- EN VERDIG AVSLUTNING!

For en bursdagsfeiring som utspilte seg da siste A-lagskamp ble spilt i Askerhallen!

Med en fantastisk ramme rundt kveldens kamp lå alt til rette for en magisk aften. Hva er vel bedre enn å feire bursdag og avslutte Frisk Asker A-lag sin epoke i Askerhallen, med tre poeng i potten?

- Vi spilte en bra kamp idag, og var solide både defensivt og offensivt. Det var godt å vinne igjen - bra for selvtilliten, sier Anders Bastiansen om kveldens kamp.

Askergutten og lagets kaptein, har gått på skøyter i hallen siden 1985. Med 37-års fartstid i Askerhallen, er det nå tid for å gå pakke hockeybaggen og flytte over til Varner Arena.

- Det var en verdig avslutning! Mye folk på tribunene og god stemning gjennom hele kampen. Det var gøy, lenge siden man har hatt det sånn. For oss, som har hengt i Askerhallen lenge er det vemodig og skulle flytte over i Varner Arena. Men, det er fantastisk med ny hall. Dette har vi drømt om i mange år, nå er vi nærme! legger Bastiansen til.

Historien skal være med videre over i Varner Arena og det sørget flere av våre helter for. En høytidelig overrekelse av seriemesterskap- og Norgesmesterskapsbannere til representanter fra de ulike lagene, startet hele ballet.

Foto: Geir Arnesen

Deretter var det tid for en sermoniell dropp, utført av en av pådriverene for å bygge Askerhallen i sin tid, Tronn Børresen.

Foto: Henning Ekeli

Selve kampen ble det vendepunktet laget, og alle med hjerte for de oransje, hadde ventet på. Tapsrekken er brutt, og nullen ble holdt. Første periode starter med en tidlig utvisning, og det så lenge ut til at perioden skulle forbli målløs. Den skuddrappe Viktor Granholm ville det likevel annerledes. I underkant av minuttet senere var det Eskil Wold sin tur til å putte pucken bak Manglerud Stars sisteskanse. Dermed stod det 2-0 til pause.

Kampens midtperiode starter slik som den først - undertallspill. Det hjalp lite, for gutta var tilbake til sitt vante jeg, og leverte et godt defensivt spill. Det er tydelig at Dokken er i vinden om dagen, for ikke bare satte han en scoring mot Lillehammer tidligere i uken, men han gjorde det igjen også i kveldens andre periode.

Foto: Henning Ekeli

Da første droppen i tredje periode gikk av stabelen, var det Jacob Lagacé sin tur til å score - bare syv sekunder inn i kampen. Selve kronen på verket kom da Granholm avsluttet kampen slik han startet den; lime pucken bak Haugen. Dermed kunne en juble over en 5-0 seier, i den siste A-lagskampen i Askerhallen.

Foto: Henning Ekeli

- Jeg er veldig enig med det Bastiansen sier om kampen. Det er ekstremt kult at både powerplaydelen produserer og undertallet sitter såpass bra. Fayen var drit god og alle gjorde en voksen kamp! sier tomålscorer Viktor Granholm om kampen.

Unggutten scorer det siste målet i A-lagets historie i Askerhallen!

- Jeg tenkte på det før kampen, at det hadde kult å score det siste målet. Men først og fremst er det veldig morsomt at man er med på bidra! avslutter Granholm.

Festen var enda ikke ferdig, til tross for at kampen var over. Det historiske 1969-laget, gutta som spilte første kamp i Askerhallen, entret isen til stående applaus, og som seg hør og bør - en real introduksjon. Sammen fikk første og siste A-laget i Askerhallens historie, høre en vakker tale av Ordfører Lene Conradi. Hun snakket om hva Askerhallen har betydd for kommunens innbyggere, hvilke følelser den har rommet og betydningen av dens videre eksistens. Det hele ble avsluttet med en helt ny Frisk Asker-låt, fremført av Jens Daniel- skrevet av sangeren selv, og Charlotte Sandell.

Foto: Henning Ekeli

Nå er en epoke over, kapittelet "Askerhallen" er skrevet ferdig. VI blar om og gjør oss klare til å skrive nye kaptler i Varner Arena. Vil du sikre deg billett til åpningskampen? Det får du kjøpt i Frisk Asker-appen, eller her. Vi sees 19. februar til dropp klokken 18.30