• Hovedpartnere

    Partnere

Søndag Søn 4 Februar Feb
Torsdag Tor 15 Februar Feb
Søndag Søn 18 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr
Tirsdag Tir 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Hjemme
Frisk Asker
FRI
Borte
Vålerenga
VIF

NESTE KAMP: VÅLERENGEN

Torsdag får vi besøk av laget fra hovedstaden som av mange er tippet å være blant topplagene i årets serie.

Etter at Manglerud Star ble slått 4-1 i serieåpningen, kan laget med 26 norgesmesterskap på merittlisten igjen skryte av å være "beste laget i by'n". Nå skal de imidlertid ut på landet og møte laget som Atle Enersen, den ikke alltid objektive iskriger-kommentatoren, kaller "lille Frisk Asker", og som han påstår "lever på et oppkonstruert Vålerenga-hat". At han så påstår at de "fra den andre kanten" opplever laget som et skuldertrekk, en ubetydelighet, lar vi stå for hans regning. Vi andre husker godt hva Espen "Shampo" Knutsen sa etter - nok et - tap i Askerhallen. Han trakk ikke akkurat bare på skuldrene, så mye kan vi vel tillate oss og si.

ET FORSTERKET LAG

Hva har så skjedd med laget som endte på 3. plass i fjorårets serie, ett fattig poeng foran oss? Ut har Gustaf Berling (Comet), Mats Trygg (MS) og Lars Erik Francke-Enersen (Narvik) forsvunnet. I tillegg har laget lånt ut unggutten Nicolai Eliesen, til Grüner. Inn har Axel Sundberg (Kristianstads IK), Albin Lindgren (Fredrikshavn White Hawks), Sondre Olden (Vienna Capitals) og Wade Murphy (Narvik) kommet, og i tillegg har junioren Calle Rune Spaberg Olsen returnert etter et år i Sverige, hvor han blant annet noterte seg for 10 A-lags kamper for Rögle. I følge lagets Instagram side skal Wade Murphy være spilleklar.

I serieåpningen mot MS skulle det ta to perioder før det løsnet for VIF. En MS-utvisning drøye to minutter ut i siste periode ble utnyttet godt, og Thomas Olsen kunne sette den første pucken bak vår tidligere keeper, Ole Morten Furseth. Så kom den berømte "ketchup-effekten", og ytterligere to pucker fant veien forbi Furseth i løpet av de neste 69 sekundene. MS måtte ha spill 5 mot 3 før de greide å overliste Søberg, men snaue tre minutter før full tid fastsatte Colin Spaberg Olsen sluttresultatet til 1-4.

Steffen Søberg endte opp med en redningsprosent på 96%, tilsvarende det Nicklas Dahlberg endte opp med etter to kamper mot Narvik.

Dermed er det tre spillere fra VIF som står med to poeng; Calle Spaberg Olsen, Martin Nikolai Røymark og Albin Lindgren - alle tre med to assister.

Flest skudd på mål hadde hjemvendte - og tidligere MS-gutt - Sondre Olden, med 8 skudd.

HVA MED VÅRE?

Vi har allerede nevnt Nicklas Dahlberg, vår solide sisteskanse, som endte opp med en redningsprosent på 96% etter dobbelt-kampene mot Narvik sist helg. Våre beste poengplukkere så langt er Endre Medby med 4 poeng (3+1), Hampus Gustafsson og Bobby MacIntyre med 3 (1+2).

I løpet av de to kampene mot Narvik var det backen Victor Björkung som fyrte av flest skudd på mål med sine 13 skudd.

På skadefronten ser det dessverre ut til at vi fortsatt må klare oss uten Thomas Valkvæ Olsen, Fredrik Lystad Jacobsen og Erik Beier Jensen en stund til.

Kampstart er 18.30, og for alle som ikke har fått billetter kan vi anbefale TV2 Sumo, eller en tur til Askers nye sportsbar, BlueLine Sportsbar, som viser kampen live i sine kule lokaler i Skysstasjon 5.