- ETT HAKK HVASSERE!

Det var en håpefull gjeng som hadde tatt turen til Sparta Amfi for å se de oransjekledde bryne seg på Østfold-smurfene.

Kvelden skulle bli en trist affære sett med Frisk-øyne. Allerede etter drøye syv minutter fikk Sparta-toget uttelling, og mer skulle det bli. Når kampen ebber ut, kunne de blåkledde juble over en 5-1 seier, og dermed leder de kvarfinaleserien 3-2.

- Sparta var et hakk hvassere enn oss i dag. De satt et press som vi slet litt med å løse i starten av kampen. Vi ender da litt på hælene. I dag ble også special teams (red: powerplay og boxplay) ganske avgjørende. Vi har vært solide der frem til i dag, så vi må tilbake til det på onsdag, sier trener Janna Aasland.

Sparta startet kampen med et kjør uten sidestykke, og de var bare millimeter unna å punktere nullen til Wallin, flere ganger. Når Spartas Pedersen får sjansen, er han nådeløs og sender Østfoldingene i ledelsen. Etter hvert som minuttene tikker ser også gjestene ut til å våkne. Kombinasjonen Paterson og uflask gjør likevel sitt til at stillingen forblir 1-0.

Den andre perioden skulle bli i det tøffeste laget for Frisk, noe som skal vise seg på skuddstatistikken. Sarpingene vinner denne hele 13-5. Det ser periodevis ut som hele laget har meldt flytting inn i Frisk sin defansiv sone. Slik blir det mål av. Førstemann ut er Calle Svaberg Olsen, og ikke lenge etterpå er det Håvard Salsten som prikker pucken i nettet. Når spillerne går til pause, viser klokka 3-0.

Heller ikke i kveldens tredje og siste periode, skulle Asker-laget få det helt til. Sparta fortsetter å legge press og gjenvinne puck i egen sone. Men, i motsetning til i de andre periodene, klarer gjestene å benytte seg av overtallet. Da Saltsen blir sendt i snekkerboden, sørger Hampus Gustafsson for jubel i Frisk-leieren. Gleden skulle dog bli kortvarig, for i underkant av to minutter senere får Knold pucken og kommer alene mot Wallin. Dermed gikk de blåkledde opp i en 4-1 ledelse. Når Frisk sitt trenerteam tar ut timeout, og Wallin blir igjen på spillerbenken, sørger Lundberg for å punktere kampen fullstendig. Det hele ender 5-1.