DRAMA I SPARTA AMFI

SPARTA AMFI: Det ble en høydramatisk kamp i Sparta Amfi i kveld. Kampen om andreplassen står mellom tre lag, Lillehammer, Sparta og oss, og det var derfor en såkalt 6-poengs kamp som skulle spilles i kveld. Marius Carho Hansen måtte melde avbud på grunn av influensa, men både Henrik Ødegaard og Fredrik Lystad Jacobsen hadde meldt seg til tjeneste.

Tekst: Finn Eriksen / Foto: Ole G Haug

TIDLIG OSTERBERG-SCORING

Mannen som terroriserte oss sist lagene møttes i Askerhallen, Kyle Osterberg, markerte seg raskt også i kveld. Allerede etter 1.25 satte han den første pucken bak Nicklas Dahlberg, etter at Henrik Ødegaard fikk en uheldig sprett på pucken på offensiv blå som gjorde at Sparta kunne kontre inn 1-0. Snaue fem minutter senere satt 2-0 målet, og dette kom i Power Play etter at Oskar Nilsson ble utvist for tripping. Men Oskar skulle gjøre det godt igjen - noe vi kommer tilbake til!

Det var en spillemessig svært underholdende første periode, og det var - etter vår mening - rettferdig da rekka med Cocozza, Kristiansen og Geheb satte inn reduseringsmålet 2.27 før første pause. Geheb snek pucken inn mellom loffene på jevngamle Lillegrend i Sparta-målet, assistert av sine rekkekamerater - og dermed var det kamp igjen i Sparta Amfi.

27605344_590397001302654_2055777812_o

NOK ET TIDLIG SPARTA-MÅL

Midtperioden startet som første periode, nemlig med et tidlig Sparta-mål. 45 sekunder brukte Malmström, og dermed ble det nok en gang en bratt bakke som måtte forseres for gutta! 13.02 ut i perioden var det TJ Foster som lekent satte inn 3-2 etter lekkert forarbeid av Mats Henriksen. Midtperioden ble ikke fullt så underholdende som første periode, men det var hele tiden en nerve i kampen. Skuddstatistikken i første periode vant vi 10-9, og andre periode vant vi 11-8.

I tredje periode kom vi til flere store sjanser, men Spartas keeper "sto på hodet" og tok det som kom. Også Sparta hadde sine sjanser, og mens Nicklas nok kanskje skulle tatt 3-1 målet, så reddet han oss definitivt med flere solide redninger også i denne perioden. Oskar Nilsson banker pucken i tverrligger, men det vil seg ikke for våre.

Og da Sune hadde spilt ut sitt siste kort, nemlig å ta ut nevnte Dahlberg - og det sto 1 sekund igjen på klokka - så finner endelig TJ Foster åpningen bak Lillegrend i Sparta Amfi! Assistert av Vinny Saponari og Oskar Nilsson kjemper TJ inn pucken, og sikrer med det minst ett poeng i kveldens borteoppgjør!

SUDDEN - OG STRAFFER

Det ble en underholdende sudden også, og det var på håret at ikke Garry Nunn sikret to poeng i absolutt siste sekund av overtidsperioden. Men igjen var Spartas 20-år gamle keeper i veien, og gjorde at kampen gikk til straffer. Har var det to backer som kom i fokus; Spartas Kalle Ekelund og vår egen straffe ekspert Oskar Nilsson. Sistnevnte feilet ikke en eneste gang, og scoret på alle sine tre straffer. Da så Nicklas Dahlberg gjorde jobben og reddet den siste straffen fra Christoffer Karlsen, kunne gutta juble for to veldig viktige poeng! For nå skiller det 5 poeng mellom oss og Sparta, og med fire gjenstående kamper av årets serie er det ingen umulighet!

STRAFFEKUNGEN OSKAR

Etter kampen er det en overraskende rolig Oskar Nilsson som får overrakt den oransje hjelmen for sin innsats i kveld, og vi lurer på om han har fått tilbake hvilepulsen.

• Jeg er alltid rolig, smiler Oskar, og sier at laget aldri ga opp, men hadde troen helt inn i sluttsekundet.

Oskar_Nilsson- De to første målene som Sparta fikk var nok ut fra litt tilfeldigheter, og 2-0 målet er vanskelig å gjøre noe med. Det er sterkt av oss å komme tilbake på den måten vi gjør, og ikke minst bra for moralen i laget.

Når var det du ble straffeekspert?

- Tja, si det. Jeg får sende en takk til Marius Bjerke som sa at jeg skulle ta den første straffen i dag, og når man scorer så får man selvtillit. Det var kult å få sjansen, og ikke minst kult å gjøre mål. Jeg har vel "gnält" om å få ta straffer i lang tid, og det var jo bra at det satt som det gjorde.

- Jeg har jo også hatt en god keeper å trene straffer på, og også Nicklas har hatt problemer med mine straffer, ler Oskar, som altså scoret på alle sine tre straffer.

- TAKKER TILBAKE

Marius Bjerke sender en takk tilbake til Oskar.

- Det ble en diskusjon på benken hvem som skulle ta den første, og jeg synes at Oskar er typen som alltid er rolig og aldri blir stressa, og i tillegg har han satt en del bra straffer på trening, sier Marius etter kampslutt, og roser også lagmoralen etter at vi kom tilbake etter å ha ligget under både 2-0 og 3-1.

- Laget gjør en kjempejobb, og viser en veldig god lagmoral. Oskar Nilsson har vært veldig god for oss over tid, og også Nicklas gjør en solid jobb i mål. Synes også "gul rekke" med Mikke, Mats og Tobias gjør en veldig bra jobb når de får sjansen, og setter faktisk press på Sparta i deres sone. Men viktigst av alt er laginnsatsen, som viser at de kan krige helt til slutt.

Terningkast5Terningkast?

- Jeg gir kampen en 5-er. Vi slår tilbake og vinner over serietoeren på bortebane.