- VI MÅ OPP PÅ ENERGINIVÅ

I kveld var det duket for den første sluttspillkampen siden 2019. Gutta tok turen til Sarpsborg i håp om å hente hjem tre poeng.

Asker-laget starter kampen med å ta en tidlig ledelse, men godstoget fra Sparta var umulig å stoppe. To straffer, effektivitet og manglende evne til å putte pucken i nettet for Asker-laget gjorde sitt til at Sparta tok første stikk. Janna Aasland og trenerteamet er ikke helt fornøyde med kveldens prestasjoner.

_-Vi tok ledelsen, men er ikke helt fornøyd med starten vår. Sparta kom ut hardt og styrte mye av spillet i første periode. I andre periode var det litt jevnere, men vi slipper inn mål på dårlige tidspunkter i kampen. Vi gir det et greit forsøk i kveldens siste periode, men får ikke uttelling. Alt i alt er vi ikke fornøyd med denne kampen. Vi må opp i energinivå når vi møtes igjen på tirsdag.

Det var Asker-lagert som kunne juble først i kveldens første kvartfinalekamp. Kun drøye 3 minutter ut i kampen viste Frøshaug hvorfor akkurat han er en mann å frykte. Med et knallhard skudd gjorde han jobben umulig for Spartas Paterson. Sparta jobbet seg gradivis inn i kampen, og med god hjelp fra en heller tvilsom straffetildeling kunne Jakobsson juble over en utligning. Særpingene benytter seg av momentum og sørger for en 2-1 ledelse til første pause.

Kveldens andre periode gir flere muligheter for Asker-laget, den ene benytter Mikael Dokken seg av til det fulle og sørger for en utligning og 2-2. Det var tydelig at det ga energi til kveldens gjester, men når Sparta får tildelt nok en straffe er de like effektive som første gangen. Dermed er de blåkledde nok en gang i ledelsen. Som i første periode benytter de seg av momentum og kun halvannet minutt senere sitter pucken i kassa, igjen. De blåkledde kan dermed gå til pause med en 4-2 ledelse.

Det var et påskrudd Asker-lag som gikk på is til tredje periode, men marginene var rett og slett ikke på de oransjekledde sin side i kveld. Et skudd i stolpen og flere store sjanser fikk hjerte til å banke hos de tilreisende Frisk-supporterne. Med drøye 11 minutter igjen av perioden øynet Asker-leieren virkelig håp. Fagerudd pådrar seg 5 minutter pluss liten dispilinærstraff etter han satte kølla opp mellom beina på Morley. Heller ikke i disse fem minuttene var marginene på vår side. Store sjanser hjelper lite, når pucken ikke finner veien til nettmaskene. Med sekunder igjen av utvisningen kommer Spartaspiller Østby alene mot Wallin, og punkterer kampen. Dermed tok Sparta første stikk i kvartfinalen, med en 5-2 seier.

Nå trenger gutta støtte mer enn aldri før. På tirsdag er det Sparta sin tur til å besøke vår flotte storstue: Varner Arena. Ingenting gir mer energi enn fulle tribuner. Billetter får du kjøpt i Frisk Asker-Appen eller her. Ønsker du å booke bord i restauranten? Da må du være rask! Klikk her for å booke ditt bord, nå!