• Hovedpartnere

    Partnere

Søndag Søn 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lørdag Lør 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 4 November Nov
Lørdag Lør 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Søndag Søn 21 November Nov
Tirsdag Tir 23 November Nov
Lørdag Lør 27 November Nov
Tirsdag Tir 30 November Nov
Lørdag Lør 4 Desember Des
Torsdag Tor 9 Desember Des
Lørdag Lør 11 Desember Des
Torsdag Tor 6 Januar Jan
Torsdag Tor 20 Januar Jan
Lørdag Lør 22 Januar Jan
Tirsdag Tir 25 Januar Jan
Torsdag Tor 27 Januar Jan
Lørdag Lør 29 Januar Jan
Torsdag Tor 3 Februar Feb
Lørdag Lør 5 Februar Feb
Tirsdag Tir 15 Februar Feb
Torsdag Tor 17 Februar Feb
Lørdag Lør 19 Februar Feb
Tirsdag Tir 22 Februar Feb
Torsdag Tor 24 Februar Feb
Lørdag Lør 26 Februar Feb
Tirsdag Tir 1 Mars Mar
Hjemme
Narvik
NAR
Borte
Frisk Asker
FRI

NESTE KAMP: 2 x NARVIK

Fredag setter gutta seg på flyet nordover for å møte Narvik lørdag og søndag i Nordkraft Arena. Narvik skulle spilt mot MS i dag, torsdag, men denne kampen ble utsatt på grunn av COVID19 karantene for MS.

MS er heldigvis ute av karantenen og har begynt istreningen denne uken, men kampen mot Narvik ble likevel utsatt og ny dato er fortsatt ikke fastsatt. Det betyr at Narvik fikk noen ekstra treningsdager foran dobbelt-oppgjøret mot oss lørdag og søndag, og vi har sett nærmere på hva som venter oss når pucken droppes lørdag klokken 18.00.

NARVIK ARCTIC EAGLES

Narvik Hockey aka Arctic Eagles kom inn som et friskt pust i den øverste divisjonen i 2019/20 sesongen, men selv om de greide å stikke kjepper i hjulene på flere av lagene i løpet av den første sesongen - inklusive oss - endte det med en 9. plass på tabellen. Kvalifiseringen ble så avlyst, og laget fikk beholde plassen i det som nå er Fjordkraft-ligaen.

Foran årets sesong ble det store utskiftninger i spillerstallen, og laget måtte erstatte spillere som Wade Murphy (46 poeng), Arttu Niskakangas (39 poeng) og Connor Hurley (37 poeng), i tillegg til keeperen Joona Partanen (90,6% i redningsprosent). Inn kom blant andre canadieren Dante Salituro, svenske Jesper Ylivainio, finnen Konsta Mäkinen og tidligere Frisk-spiller, Sebastian Johansen. I tillegg låner de Petter Grønstad fra Lillehammer, og Kenneth Pappalardo Gulbrandsen fra Skellefteå AIK J20.

Kaptein på laget er den 33 år gamle finnen, Casper Santanen. Han har fortid i blant andre MS og finske Hokki, og er inne i sin sjette sesong for Narvik.

Beste poengplukker så langt er Benjamin Byrkjeland som med sine 14 poeng (3+11) er to poeng foran nevnte Dante Salituro (6+6).

I mål stiller Narvik som regel med Eric Oskar Fröberg, og 24-åringen fra Stockholm har så langt en redningsprosent på 89,4%. Holmen-gutten Max Sebastian Nygren, som kom fra Stjernen foran denne sesongen, har stått ca 47 minutter, og står oppført med en redningsprosent på 78,8%.

Flest utvisningsminutter har tidligere Vålerenga-spilleren Lars Erik Francke-Enersen med 58 minutter, mens den 28 år gamle finnen, Konsta Mäkinen, har 45 minutter i "fryseboksen".

SISTE: NARVIK SIGNERER 38 ÅR GAMLE JANNE LAAKKONEN

Fredag annonserte Narvik at de signerer 38 år gamle Janne Laakkonen. Løperen har hatt en omstreifende tilværelse de siste årene, og full oversikt finnes her.

SEBASTIAN JOHANSEN: "TRIVES GODT I NARVIK"

En som skrev seg inn i historiebøkene våre da han scoret 2-1 målet med sin signatur-finte i den avgjørende finalen mot Storhamar, er Sebastian Johansen. Lørenskog-gutten har gjort nordlending av seg, og vi spurte han "kossen live' i Narvik e førr tia" (eller: hvordan livet i Narvik er for tiden).

"Livet i Narvik er bra og jeg trives godt i laget! Vi er selvfølgelig ikke fornøyde med resultatene så langt i sesongen, men vi har spilt mange jevne kamper som like gjerne kunne gått vår vei. Det er selvsagt også kamper som vi absolutt ikke er fornøyde med, men jeg føler at vi har et lag som er godt nok til å prestere mye bedre enn det vi har gjort så langt", sier Sebastian før dobbelt-kampene mot gamleklubben i helgen.

Poengene lot vente på seg for Sebastians del etter overgangen til Narvik, og først etter 13 kamper kunne han åpne målkontoen for sitt nye lag i Fjordkraft-ligaen. Det kom i 5-6 tapet mot Lillehammer hjemme i Nordkraft Arena, i en kamp hvor Lillehammer ledet hele 5-0 etter første periode, men hvor Navik kom sterkt på slutten og nesten stjal ett poeng. Mål nummer to kom to dager senere mot Stjernen, hvor Narvik holdt Fredrikstad-laget til 4-4, men måtte til slutt se seg slått 4-6. Sebastian hadde også en assist i den kampen, og totalt står han med tre assister.

Fornøyd med spilletiden du får, og egen innsats så langt?

"Jeg får mye tillit av trenerteamet, noe jeg selvfølgelig er veldig fornøyd med. Også fornøyd med egen innsats, selv om det i starten var litt stang ut med tanke på poengproduksjonen. Men forhåpentligvis har det løsnet litt nå."

Tror du at dere kan overraske mot Frisk i helgen?

"Ja, jeg føler absolutt at vi kan overraske mot Frisk! Selv om de er veldig gode er vi klare på at det må snu en dag for vår del. Så forhåpentligvis skjer det mot Frisk til helgen", sier Basse (jr) med et optimistisk smil.

Frisk ser ut til å stille med et skadefritt lag - hvordan er det med troppen til Narvik?

"Vi hadde en liten periode med en del skader på noen av spillerne, men nå er alle friske og klare", avslutter Sebastian.

VÅRE BESTE SÅ LANGT

Vi snur nesa mot egen tropp, og noterer nok en 3-poengs kamp for Bobby Thomas MacIntyre i 5-2 seieren mot Storhamar på tirsdag. Trollmannen fra Ontario topper poengligaen med suverene 28 poeng på 15 kamper (13 på de siste ni kampene!) og er med det ni poeng foran Hampus Gustafsson som står med 19 (9+10). Viktor Granholm har scoret flest mål med sine 11, to foran Hampus Gustafsson.

Max Krogdahl har overtatt toppen av +/- statistikken med +13, to foran Hampus Gustafsson på +11.

Nicklas Dahlberg fortsetter med sitt suverene keeperspill, og har nå en redningsprosent på solide 94,5%. Henrik Fayen-Vestavik stiller like bak med 92,6%.

SKADEFRI TROPP

Vidar og Janna kan nok en gang stille med skadefri tropp, og de som dessverre ikke får plass i troppen som setter seg på flyet fredag er Erik Beier Jensen og Joakim Opsahl. Etter planen er det Nicklas Dahlberg som skal vokte buret i helgen, men i følge Janna vil de ta den endelige avgjørelsen om hvem som skal stå på søndag, etter lørdagens kamp.

Kampstart lørdag er klokken 18.00, mens søndagens kamp starter klokken 14.00. Begge kampene kan sees på TV2 Sumo, og BlueLine Sportsbar holder åpent og viser kampene på skjermene sine i Skysstasjon 5!

Vi ønsker laget god tur til Narvik, og tipser om følgende som kan være grei å ha; Nord-norsk ordbok. Lykke til!

Artikkelen presenteres i samarbeid med FURNITUREBOX.NO

PS: Har du husket å melde deg inn i Frisk Asker Målklubb?