Borte
Frisk Asker
FRI

NEDSABLET GRÜNER

Det har vært mange jevne oppgjør mellom Grüner og Frisk Asker de siste par sesongene, men i kveld viste gutta ingen nåde med hjemmelaget og ga seg ikke før det ble to-sifret.

Vi stilte med Eskil Wold som center i 3. rekka i Lystad Jacobsens sykdomsfravær, og Eskil (født 2002) gjorde jobben sin bra! Men det samme kan vi si om hele laget også i kveld! Hjemmelaget fikk være med og leke i begynnelsen av første periode, men pådrar seg utvisning etter 8.33 som vi utnytter på best mulig måte. Jimi Kuronen finner Viktor Granholm som banker inn 0-1, hans 10. scoring for sesongen.

NY MÅLKONTO-ÅPNING

Mot MS var det tre spillere som åpnet målkontoen sin i Fjordkraft-ligaen, og i kveld skulle nok en spiller få åpnet sin egen målkonto. Fredrik Bjørndal hadde tre assister på sin konto før kveldens kamp, men i kveld kunne han sette inn sin første scoring denne sesongen (rettelse: Han scoret sitt første for A-laget mot nettopp Grüner i 3-6 tapet 19.12.2019. Ikke rart vi ønsket å glemme akkurat den kampen...) assistert av rekkekameraten Mats Frøshaug. Og det skulle komme mer. Mye mer!

Drøye halvminuttet før lagene skulle gå til første pause, satte Mikkel Christiansen inn sitt første for kvelden. Nok en gang var assisten ved Mats Frøshaug, og andreassist ved Viktor Granholm. Og det gikk bare 1.15 av midtperioden før 0-4 var et faktum. Denne gangen var det poengkongen Bobby MacIntyre som var sistemann på pucken, med assist av Thomas Valkvæ Olsen og Patrick Bovim. Samme MacIntyre måtte sette seg i to minutter, men det stoppet ikke gutta! I undertall satte Mikkel Christiansen sin andre for kvelden, lekkert tilrettelagt av Mikael Dokken. Før andre hvile var det nok en gang Hampus Gustafsson som var frempå, denne gang på returen til skudd fra Bobby Thomas MacIntyre.

Samme Hampus var frempå igjen på en millimeterpresis pasning fra Endre Medby, og mange begynte forsiktig å håpe på to-sifret seier. Dessverre greide vi ikke å holde nullen, for etter 51.25 reduserte Salsten for Grüner. Gutta slapp imidlertid ikke opp på gasspedalen, og bare drøye minuttet etter satt 1-8 ved unggutten Eskil Wold - hans andre for sesongen. Igjen var tilretteleggeren Mikael Dokken, som vel snart må få satt sitt første mål for sesongen!

Halvminuttet senere byttet Bjørndal og Frøshaug roller, og Mats Frøshaug kunne sette inn kveldens niende - og hans fjerde for sesongen. Thomas Valkvæ Olsen ville ikke stoppe på 1-9, og med 2.02 igjen av kampen kunne han sette inn 1-10 og hans femte mål på syv kamper.

Dermed endte det med sesongens største seier for vår del, og en godt gjennomført kamp av hele laget!

- VI VAR EFFEKTIVE

Janna Aasland var naturlig nok veldig fornøyd med resultatet etter kveldens oppgjør, og mente at vi fort kunne scoret enda flere mål.

"Vi var effektive i kveld, og jeg synes de to første periodene var veldig bra. Da kunne vi faktisk scoret enda flere mål", sier en fornøyd Janna etter kampslutt.

Men gutta holder intensiteten relativt godt oppe også i siste periode, selv om vi leder svært komfortabelt? Og alle rekkene scorer - igjen!

"Det var noe vi snakket om i pausen mellom andre og tredje periode. Vi har ny kamp allerede på lørdag, og vi snakket derfor om å ta med oss de gode vanene våre. Nå ble det ikke helt som planlagt, noe som vel er naturlig når man leder så mye som vi gjorde. Men det ble jo en del mål helt på slutten også, så gutta holdt fokuset ut kampen. Ja, vi har fire giftige femmere som alle kan score, noe dem viste i kveld."

Hadde vært godt å greie og holde nullen?

"Jo, det hadde vært godt, men vi har ikke lov til å klage på det når vi vinner 10-1."

Bra innsat fra hele laget, og backene ga ikke ved dørene selv om vi hadde en solid ledelse, som for eksempel Nicolay Andresen.

"Det er sånn innsats vi vil se. En spiller som Nicolay Andresen har det i blodet, og han - sammen med de andre backene - spilte igjen en solid kamp," sier Janna.

Lørdag venter Sparta, og det blir vel et annet kampbilde enn det vi så i kveld?

"Vi har sett litt på Sparta, og har analysen klar", smiler Janna.

"Sparta spiller med høy fart og har et bra kollektiv" er det vi får ut av trener Aasland før han begir seg på hjemveien.

MIKKEL CHRISTIANSEN: "ER I FLYTSONEN"

Vi avslutter med et par ord fra en av kveldens to to-måls scorere, Mikkel Christiansen. Spilleren som har overrasket mange, inklusive ham selv, noterte seg for to scoringer i kveld, og er med det oppe i seks scoringer. Med det tangerer han allerede sine beste sesonger (2017/18 og 2018/19) hvor han scoret seks mål i løpet av hele sesongen.

Hva skjer, Mikkel?

"Nei, si det. Er i flytsonen. Har blitt litt tryggere på meg selv, og fått mer selvtillit", er 28-åringens forklaring.

"Det blir litt surrete med så mange mål, men veldig digg med seier", slår Mikkel fast.

Da gjenstår det bare å gratulere gutta med storseier, og gjøre oss klare til å møte Sparta på lørdag!