• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lørdag Lør 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Søndag Søn 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lørdag Lør 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 4 November Nov
Lørdag Lør 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Søndag Søn 21 November Nov
Tirsdag Tir 23 November Nov
Lørdag Lør 27 November Nov
Tirsdag Tir 30 November Nov
Lørdag Lør 4 Desember Des
Torsdag Tor 9 Desember Des
Lørdag Lør 11 Desember Des
Tirsdag Tir 28 Desember Des
Torsdag Tor 30 Desember Des
Torsdag Tor 6 Januar Jan
Lørdag Lør 8 Januar Jan
Torsdag Tor 13 Januar Jan
Lørdag Lør 15 Januar Jan
Torsdag Tor 20 Januar Jan
Lørdag Lør 22 Januar Jan
Torsdag Tor 27 Januar Jan
Lørdag Lør 29 Januar Jan
Torsdag Tor 3 Februar Feb
Lørdag Lør 19 Februar Feb
Hjemme
Stavanger
STA
Borte
Frisk Asker
FRI

NESTE KAMP: STAVANGER OILERS

Oljelaget fra Stavanger har hatt en trå start på sesongen, og det blir spennende å se om vi står ovenfor en ukontrollert utblåsning når lagene møtes lørdag ettermiddag.

Erfaringen fra Fjordkraft-ligaen så langt denne sesongen har vært at "alle kan slå alle", og objektivt sett gjør det at ligaen er mer spennende og mindre forutsigbar. Subjektivt sett er det nok mange supportere, spesielt de som har skarrende r-er i dialekten sin, som skulle ønsket at starten på sesongen hadde vært noe mer positiv. I Frisk Asker-leiren har vi så langt vært meget fornøyd med hva Anders Bastiansen & co har prestert på isen, og så langt har gutta gjort ekspertenes spådommer til skamme. Vi er inneforstått med at det gjenstår mange kamper, men få hadde vel trodd på forhånd at lørdagens vertskap, Stavanger Oilers, skulle befinne seg på kvalik-plass etter - for deres del - syv spilte kamper.

TO SEIRE PÅ SYV KAMPER

Laget som ble suverene seriemestre forrige sesong har nemlig kun vunnet to oppgjør av de syv første spilte kampene, og Todd Bjorkstrand er neppe fornøyd med poengfansten så langt. Spesielt 2-7 tapet mot Stjernen på tirsdag satte nok svimerker langt inn i sjelen hos den 58 år gamle amerikaneren. Oilers vant rett nok 4-1 hjemme mot Stjernen, men har i tillegg tre 2-4 tap mot henholdsvis Storhamar (borte), Lillehammer (hjemme) og Vålerenga (borte). I tillegg måtte de se seg slått 3-1 hjemme i DNB Arena av Manglerud Star, og det etter scoring av Robin Haglund Mathisen, som er på utlån til MS fra nettopp Stavanger Oilers. Haglund Mathisen, med en fortid i vår egen junioravdeling, har forøvrig scoret fire mål for MS i tillegg til at han har to assister. Men nok om MS-spillere i denne omgang. Vi tar med at Oilers´ andre seier kom mot Sparta hjemme i DNB Arena, og til tross for at kampen endte 5-4 i favør Oilers, var Sparta svært nære å ta kampen til sudden. Skuddstatistikken vant gjestene fra Sarpsborg hele 37-27.

DAN KISSEL "THE MISSEL" TOPPER

Spilleren med nummer 46 på ryggen, Dan Kissel, er den som så langt har sørget for flest poeng på årets Oilers-lag. Han står bokført med 8 poeng, etter 5 mål og 3 assister. I 2019 endte han opp med 22 mål og 35 assister på 43 kamper, to poeng færre enn da han sist spilte i Oilers-drakten (2016/17-sesongen). Ett poeng bak amerikaneren finner vi 32 år gamle Joey Martin, og canadieren har stått for 4 mål og 3 assister så langt denne sesongen. Laget har lånt inn Rudolfs Balchers fra NHL-laget Ottawa Senators, og latvieren har ett mål og tre assister på sine tre kamper i Oilers-drakten. Samme poengsum har David Morley og Brady Brassart, og først på plassen bak med 3 poeng finner vi første nordmann, Oslo-gutten Markus Søberg.

I mål har laget kun benyttet Henrik Holm så langt denne sesongen. Landslagsaktuelle Holm står bokført med en redningsprosent på beskjedne 87,9%, og har sluppet inn 3,66 mål i gjennomsnitt per kamp denne sesongen. Ikke tall som vi er vant med fra den kanten.

VÅRE STØRSTE HELTER

Når gutta setter seg på flyet til Stavanger, er det Bobby MacIntyre som kan gå først ombord i kraft av å toppe poengligaen - både internt og i Fjordkraft-ligaen! Den 175 cm høye canadieren scoret mot Lillehammer, og har i tillegg også scoret mot Narvik, MS og Stjernen. 4 mål og 11 assist har det altså blitt på 24-åringen fra Scarborough, Ontario, like utenfor Toronto, så sommertreningen med Connor McDavid ser ut til å ha båret frukter!

Tre poeng bak Bobby finner vi Hampus Gustafsson med 12 poeng (5+7). Hampus, som måtte stå over et par kamper på grunn av skade, var tilbake mot Lillehammer, og noterte seg for to assister. Hampus har forøvrig kun gått av isen én gang denne sesongen uten poeng, og det var hjemme mot Vålerengen 8. oktober. Det tipper vi ikke vil skje alt for ofte!

Mats Josten Frøshaug har fått en god start på sesongen, og står allerede bokført med 10 poeng (3+7). Det er bare fire poeng bak det han totalt noterte seg for i fjorårets sesong, en sesong hvor han måtte stå over flere kamper på grunn av sykdom. Nå ser imidlertid 32-åringen til å være tilbake i godt gammelt slag, og vi satser på at han nå heller gjør motstanderne svimmel! Og hvem glemmer vel det viktige 1-0 målet han scoret mot Storhamar i den siste finalekampen!

Deretter finner vi mannen som nesten aldri scorer før jul, Mikkel Christiansen. Men julen ser ut til å ha kommet tidlig i år, for han har allerede puttet fire pucker i mål i tillegg til fire assister. Mot Lillehammer ble det både mål og assist, så det flyter godt om dagen for 28-åringen fra Nittedal (eller var det Hakadal? Gærne sia av byen uansett...). Samme poengsum som Mikkel har Endre Medby, også han med fire mål og fire assister, hvorav en assist kom mot Lillehammer torsdag.

Vi har produsert godt fremover så langt denne sesongen, og kun i to av de første ni kampene har vi scoret kun ett mål. Det største tapet kom i 1-4 tapet i nevnte kamp mot Vålerengen, en kamp som i følge Janna fort kunne vippet vår vei. Det er selvsagt flere faktorer som spiller inn og som gjør av vi ligger der vi gjør på tabellen. En er solid keeperspill, hvor både Nicklas og Henrik har stått solid (redningsprosent på hhv 95,2% på Henrik og 94,4% på Nicklas), og ikke minst har laget fortsatt den gode trenden med solid forsvarsspill. Vi har fått inn en solid back i Jimi Kuronen, som fortjent fikk bestemannsprisen mot Lillehammer, og 20 år gamle Sondre Bolling Vaaler har vist at han absolutt fortjener en plass i laget! Men det er sårbart når noen må melde frafall, noe vi så mot Storhamar hvor veteranene Nicolay Andresen og Patrick Bovim måtte bli hjemme på grunn av sykdom. Kristoffer Thomassen var satt opp som 7. back mot Lillehammer, og fikk 4:25 på isen, hvis vi kan stole på statistikken. Han gjorde jobben sin bra, men vi tror han ikke vil glemme møtet med Andreas Martinsen med det aller første. En erfaring han vil ta med seg og forhåpentligvis vokse på!

7. MARS 2018

Tar vi ikke helt feil er dette datoen vi må tilbake til for å finne sist gang vi vant i DNB Arena. Resultatet ble 1-3, men ingan av målscorerne fra den kampen er lenger å finne i Frisk-drakt; TJ Foster, Nick Pageau og Petter Kristiansen. Nå må det jo nevnes at vi vant til slutt 4-1 i kvartfinale-serien den sesongen, men det er på tide at gutta retter opp statistikken vår i DNB Arena! Når det gjelder seriekamp må vi bare et par måneder til tilbake i tid, nemlig 13. januar 2018, hvor vi vant med solide 4-1. I den kampen var det Cato Cocozza, TJ Foster, Garry Nunn og Endre Medby som scoret våre mål. Vi satser på at Endre gjentar bedriften på lørdag!

Kampstart er 16.00 på lørdag, og dersom du ikke planlegger å ta turen til Stavanger for å se kampen live, så kan vi anbefale TV2 Sumo som sender kampen direkte. Kanskje ta turen til Blue Line Sportsbar og se den sammen med likesinnede?

Uansett ønsker vi gutta god tur til Stavanger, og lykke til!

Artikkelen presenteres i samarbeid med Trademax.no