• Hovedpartnere

    Partnere

Hjemme
Frisk Asker
FRI
Borte
Manglerud
MAN

TOK SESONGENS FJERDE SEIER

"Brødrene" fra Manglerud ga oss god motstand i kveld, men med Hampus i scoringsform ble det sesongens fjerde seier.

Vår unge nysignerte back, Sondre Bolling Vaaler, fikk seg en trøkk mot Lillehammer, og måtte skrive seg inn på sykelisten hvor det allerede var tre løpere fra før av. Thomas Valkvæ Olsen og Erik Beier Jensen må fortsatt vente på sesong-debuten, mens Fredrik Lystad Jacobsen håper å være tilbake på isen på mandag.

FAYEN-VESTAVIK SESONGDEBUTERTE

En som endelig fikk sin sesongdebut var keeper Henrik Fayen-Vestavik. Etter å ha sett Nicklas Dahlberg spille fire gode kamper fra benken, var han klar for spill mot MS.

"Ja, det var godt å endelig være i gang. Første matchen min, og jeg følte vi spilte en grei kamp. Gutta gjør det bra defensivt som gjør det lettere for meg å komme inn i matchen", sier Henrik Fayen-Vestavik.

Når fikk du beskjed om at det var du som skulle stå?

"Fikk vite det på mandag av Peter (keepertrener). Så har fått forberedt meg godt før kampen," sier Henrik, som fikk en tøff start på kampen. For etter flere store sjanser fra våre, kunne MS sette inn 0-1 på en retur som vår sisteskanse nok kunne tatt.

"Det målet skulle jeg hatt. Jeg føler at jeg skulle tatt det andre målet også, men jeg får en dult og pucken sniker seg mellom bena som han enkelt kan dytte i mål. Men jeg får bare ta det, og jobbe videre."

Dermed avslører Henrik at MS setter to pucker forbi han, men heldigvis så har vi spillere som fungerer offensivt. Først setter Viktor Granholm inn utligningsmålet etter at en MS-spiller kolliderer med linjemannen og Mikkel Christansen plukker opp pucken og serverer den til Viktor Granholm. Deretter er det vår beste poengplukker så langt, Hampus Gustafsson, som finsikter og banker inn 2-1 målet. Samme mann assisterer når Bobby MacIntyre får stå helt umarkert på bakre stolpe og enkelt setter inn 3-1 målet. Deretter kunne altså MS redusere til 3-2, og også dette målet mener den selvkritiske målvakten at han skulle tatt. Men uten mål blir hockey veldig kjedelig, og unge Fayen Vestavik fikk flere anledninger til å vise at vi har kvalitet også i rekken bak Nicklas Dahlberg! For MS var farlige på sine kontringer, men greide ikke å overliste Fayen flere ganger. Men når Hampus Gustafsson får stå og finsikte ved midten av droppesirkelen i spill 5 mot 3 kan selv ikke landslagskeeper Haugen stå i mot. Dermed ble det to mål på Hampus, og han har med det 9 poeng (5 mål og 4 assist).

Det er flere av unggutta som gjør en solid innsats om dagen, og i dag var det spesielt Fredrik Bjørndal som fikk vist seg frem med oppofrende spill. Etter kampen fikk han The Hard Hat som bevis på at det også ble lagt merke til av medspillerne! Vi tror vi har mer i vente fra den kanten!

Søndag kommer Grüner på besøk til Askerhallen, et Grüner-lag som overrasket det fleste med å banke Stjernen hele 5-2 borte i Stjernehallen. Trym Auren ble 2-måls scorer, og nederlagsdømte Grüner fikk vist at årets serie kan bli jevnere enn noen gang! Som Anders Bastiansen så riktig sa det etter dagens kamp:

"Hadde noen tilbudt oss fire seire etter fem kamper, så hadde vi tatt det hvilken dag som helst!"

Nå gjelder det at gutta er på når pucken droppes på søndag - for det er åpenbart at ingen poeng kommer gratis!

Bilder fra kampen:

KVELDENS MÅLSCORERE

3 - 46:13 4-2 PP2 by 24 H. Gustafsson - Assist: 29 B. Macintyre, 20 A. Bastiansen

2 - 31:34 3-2 EQ by 20 J. Hermansen - Assist: 14 C. Simonsen, 21 S. Thoresen

2 - 30:03 3-1 EQ by 29 B. Macintyre - Assist: 24 H. Gustafsson, 59 V. Granholm

1 - 19:35 2-1 EQ by 24 H. Gustafsson - Assist: 29 B. Macintyre, 55 E. Medby

1 - 15:08 1-1 EQ by 59 V. Granholm - Assist: 17 M. Christiansen, 21 M. Frøshaug

1 - 08:50 0-1 EQ by 15 J. Hermansen - Assist: 16 S. Boroczky, 14 C. Simonsen