• Hovedpartnere

    Partnere

Hjemme
Frisk Asker
FRI
Borte
Vålerenga
VIF

- FRUSTRERENDE

Det startet bra i Askerhallen, men gjestene kom sterkt tilbake og snudde kampen.

Det er en lettere frustrert Janna Aasland vi møter etter kampslutt, hvor resultatet 1-4 lyser mot oss på tavla. Det ble en kamp hvor vi var fullt på høyde med gjestene fra hovedstaden - og til tider vel så det.

"Jeg synes vi var det beste laget i første og tredje periode, og de er best i andre. Surt å tape denne kampen hvor vi totalt sett er det beste laget, etter min mening. Men så er de mer effektive enn oss", sier Janna.

1-1 målet kommer i en veldig god periode for vår del.

"Ja, det er litt uheldig. Det kunne veldig fort vært 2-0 til oss i stedet for det 1-1 målet. Vi har et power play hvor vi skaper veldig mye og får skudd på skudd på skudd i løpet av to minutter. Vi er litt i draget, og skaper mye i den perioden hvor de får utlignet. Det er selvfølgelig ødeleggende. Og veldig surt...."

"For resultatet 1-4 er ikke rettferdig?"

"Absolutt ikke, og det siste målet deres er jo i åpent mål. Det er jo sånt som skjer. En jevn og tight match, og som jeg sier, så mener jeg at vi skal vinne den kampen. Men det er jevnt, og i dag bikket det deres vei."

Ny kamp allerede søndag.

"Ja, vi har ny kamp allerede søndag og kan ikke henge for lenge med hodet. Vi må se litt i morgen, kanskje gjøre noen justeringer og lære litt av de feilene vi gjør i dag."

Samme mannskap på søndag som i dag?

"Ja, det blir de samme som i dag", sier Janna, som betyr at Thomas Valkvæ Olsen, Fredrik Lystad Jacobsen og Erik Beier Jensen ikke vil være tilbake fra skade på søndag.

KONTROVERSIELL DOMMERAVGJØRELSE

Mikkel Christiansen satte først 1-0, før nysigneringen Wade Murphy utliget til 1-1. Sondre Olden ga gjestene ledelsen i Power Play, og så var det klar for kveldens kontroversielle dommeravgjørelsen som trolig skulle bli matchavgjørende.

Vålerengens keeper, Steffen Søberg, var fullstendig utspilt, og når Victor Björkung skulle sette pucken i mer eller mindre åpent bur valgte Oskar Eklund å velte buret over egen keeper. Etter regelboken skulle det etter vår mening vært dømt teknisk mål, men dommerkvartetten valgte å vise ut Eklund i 2 minutter + 20 minutter for usportslig oppførsel (og deretter ytterligere 10 for usportslig oppførsel). I utgangspunktet fikk han bare 2 minutter for å velte buret, og det var det mange i Frisk-garderoben som mente var helt absurd etter kampslutt.

Men dømt er dømt, og det er dessverre lite vi kan gjøre med det nå i ettertid annet enn å konstatere at det er ekstra surt. Her er bildene - døm selv.

KVELDENS MÅLSCORERE

1-0 18:46 GOAL EQ by 17 M. Christiansen - Assist: 21 M. Frøshaug, 28 M. Geheb

1-1 27:13 GOAL EQ by 88 W. Murphy - Assist: 18 T. Olsen, 28 J. Karterud

1-2 34:25 GOAL PP1 by 13 S. Olden - Assist: 88 W. Murphy, 46 T. Lindström

1-3 57:41 GOAL EQ by 88 W. Murphy - Assist: 28 J. Karterud

1-4 58:47 GOAL EQ by 91 A. Sundberg - Assist: 22 M. Røymark