- EN TØFF KAMP
Publisert: 2022-09-15
Fjordkraftligaen
For første gang på mange år, var det tid for toppoppgjør i Manglerud Ishall.

I kveld var det duket opp toppoppgjør i "Garasjen" da serieleder Manglerud Star tok i mot tabellens andreplass - Frisk Asker. Hovedtrener Jan André Aasland er fornøyd med 3 poeng,

- Dette var en deilig seier, hvor jeg føler vi er det beste laget i 5 mot 5. Vi tar litt for mange utvisninger, spesielt i 2. periode, men rir det bra av! I 3. periode føler jeg vi har bra kontroll og spiller solid.

Kveldens første periode utviklet seg til å bli en ganske jevn en, men likevel var det de oransje som hadde overtaket. Til tross for at Frisk Asker la presset høyt, sørget Manglerud Star for å avverge de store sjansene. Begge lag pådro seg en rekke utvisninger, men ingen klarte å utnytte overtallet. Perioden ender 0-0, med en skuddstatistikk på 6-4.

{!B} Foto: Henning Ekeli

Det ble hakket mer actionfylt i kveldens midtperiode. Etter bare 58 sekunder skyter Manglerudspiller Oscar Bejmo hull på Fayen, og hjemmelaget går opp i en 1-0 ledelse. Deretter kom det et undertallsskjør uten sidestykke for de oransje. Når perioden er over, viser statistikken hele 8 minutter i utvisningsboksen. I ett av disse undertallene kommer Mikkel Christiansen alene mot keeper og sørger for en redusering til 1-1. Skuddstatistikk 11-6.

Kveldens første målscorer for de oransjekledde, Mikkel Seiergren Christiansen, oppsummerer kampen slik,

- Det var en tøff kamp, det er alltid tøft å komme til Manglerud! Syns M/S er vesentlig bedre i år enn i fjor. Litt oppstykka kamp med mye utvisninger, men jeg syns vi er tålmodige. Litt fram og tilbake i de to første periodene, men i 3. periode slipper vi ikke til mye og har bra kontroll! Deilig seier.

{!A} Foto: Henning Ekeli

Og at de har kontroll under kveldens siste 20 minutter er det liten tvil om. Etter 1 minutt og 36 sekunder sørger Thomas Valkvæ Hollevik Olsen for å sende Frisk opp i en 1-2 ledelse, assistert av Mats Frøshaug. Bare drøye minuttet senere legges det opp til et vakkert pasningsspill, hvor Felix Girard serverer Bobby MacIntyre pucken på elegant vis, og Bobby er ikke nådeløs - 1-3. Resten av perioden domineres i stor grad av gjestene fra Asker. Når sluttsignalet går, kan Frisk juble for at tre poeng blir med tilbake til Varner Arena. Skuddstatistikk: 4-9.

Nå ser vi frem til lørdagens bortekamp mot Stjernen, før Lillehammer tar turen til Varner Arena førstkommende tirsdag. Billetter finner du her.

Høydepunkter fra kveldens kamp kan du se her: {!C} Foto: TV2

Thea Hansen Loktu
Arenapartner
Generalpartner
Hovedpartner