FRI

SESONGDEBUTERTE MED SCORING

Etter å ha vært skadet siden like før sesongen startet, var det endelig klart for sesongdebut for Thomas Valkvæ Olsen. Det ble en solid debut for 27-åringen, som kronet det hele med scoring. Og det kunne fort blitt flere!

Thomas Valkvæ Olsen fikk problemer med hamstringen like før sesongstart, og det har tatt litt lengre tid enn han hadde håpet for han å komme tilbake på is. I kveld var det endelig klart for sesongdebuten for den tidligere SHL-spilleren, og på rekke sammen med Anders Bastiansen og Magnus Geheb fikk vi se glimt av hva spilleren som sørget for 44 poeng sist gang han spilte i Frisk-drakten (2015/16) kan.

Men det var en annen som åpnet scoringsballet i Stjernehallen i kveld. Endre Medby har fått en kanonstart på sesongen, og i Power Play scoret han sitt fjerde mål for sesongen. Assist ved Victor Björkung og Bobby Thomas MacIntyre. Da hadde det gått drøye syv minutter av første periode, og ut over i perioden pådro begge lag seg utvisninger uten at noen av lagene greide å utnytte overtallet.

Vi startet andre periode i overtall, og 29 sekunder ut i perioden sitter sesongens første scoring fra Thomas Valkvæ Olsens side. Han prikkskyter pucken forbi Stjernens målvakt, og Mats Josten Frøshaug og Jimi Kuronen assisterte. Thomas kunne glise bredt med det som vel må karakteriseres som lagets styggeste tannbeskytter.

"Den er vel fin den vel?", repliserte en smilende målscorer etter kampslutt. Han om det.....

Hjemmelaget hadde ikke hatt spesielt mye å komme med så langt i kampen, og Bobby MacIntyre gjorde alt riktig da han baner seg vei foran mål og setter pucken perfekt bak Jørgen Hanneborg i Stjernen-buret. Da synes Hanneborg at nok var nok, og valgte å bytte med Preben Arntsen.

Arntsen måtte plukke pucken ut av målet etter 28.45 når Victor Björkung banker inn 0-4 målet. Stjernen reduserer til 1-4 snaue to minutter ut i siste periode, men seieren var aldri truet.

"SOLIDE I 60 MINUTTER"

Etter kampslutt var det en fornøyd Valkvæ Olsen vi snakket med.

"Jeg synes vi spiller en veldig bra kamp. Solide i 60 minutter!" Fastslår en spillesugen Valkvæ Olsen som spilte med nummer 19 for anledningen, i påvente av at drakten med nummer 93 skal komme.

"For egen del var det veldig deilig å komme i gang. Har jo sittet og lurt litt på hvor jeg står, så som sagt; utrolig deilig å endelig komme i gang."

Du kunne fort scoret flere mål i kveld?

"Ja, absolutt. Jeg fikk en sjanse hvor jeg var helt alene foran mål, men pucken rullet litt uheldig. Skulle også scoret ett i tredje periode, men kåla den bort."

En annen som også var tilbake fra skade, var Fredrik Lystad Jacobsen. Han kjente ikke noe til skaden, men mente selv at han var litt kamprusten.

"Det gikk bra med skulderen, og det var morsomt å være tilbake. Men jeg kjente jo at jeg ikke har spilt og trent på to og en halv uke! Hadde ikke helt kontroll på pucken hele tiden", sier en smilende og godt fornøyd Lystad Jacobsen som kunne notere seg for assist på 0-4 scoringen til Victor Björkung.

Vi får si oss meget godt fornøyde med en solid borteseier, hvor det var fire forskjellige spillere som scoret. I Hampus sitt skadefravær sørget MacIntyre for scoring og assist, og dro dermed fra Hampus på poengtabellen. Han er nå oppe i 13 poeng etter 3 mål og 10 assist. Seieren kom etter solid defensivt arbeide, og i mål sto Nicklas Dahlberg solid. Han kunne til slutt notere seg for en redningsprosent på solide 98%!

Nå er det bare å omstille seg for ny bortekamp på lørdag hvor Storhamar venter i CC Amfi!