Borte
Stavanger
STA

TUSEN OG EN - TUSEN OG TO...

Den tiden det tar å si “tusen og en – tusen og to” var det som gjensto av tredje periode, og før gutta kunne tatt sitt første poeng mot Stavanger Oilers denne sesongen. Men to sekunder kan være en evighet i ishockey, og akkurat i kveld var det oss det gikk ut over.

SOLID FØRSTE PERIODE Vi kom godt ut fra startblokkene i kveld, og produserte flere gode sjanser uten at vi greide å overliste en god Henrik Holm i Oilers-buret. Størst var nok sjansen som Alex Lavoie fikk, men som nevnte Holm greide på mesterlig vis å få snappen på. Nærmere sitt 10. mål for sesongen tror vi ikke Alex kunne komme, og det var åpenbart at han var irritert over at den kjempesjansen ikke ble omsatt i mål. Vi vinner skuddstatistikken 14-10 i første periode, og burde strengt tatt kunne ledet med både ett og to mål. Men landslagsaktuelle Henrik Holm var i det umulige hjørnet, og holdt buret rent.

I motsatt ende av isen var det Henrik Fayen Vestavik som hadde fått tiltro fra trenerduoen Wold/Aasland, og U20-landslagskeeperen gjorde sakene sine bra! Etter å ha blitt kåret til den beste keeperen i U20 VM (1. divisjon gruppe A) hvor han endte opp med en redningsprosent på hele 95,4%, fikk han bryne seg på det beste laget norsk hockey har å by på per i dag – i alle fall sett ut fra tabellen.

TIDLIG SCORING I MIDTPERIODEN I midtperioden var det Oilers som kom best i gang, og halvannet minutt ut i perioden satt den første pucken i nylonen bak nevnte Fayen Vestavik. Etter at han gjorde en praktredning greide ikke forsvaret å rydde unna pucken, og Brady Brassart kunne sette inn returen. Like før kampen var halvspilt måtte Fayen plukke ut nok en puck fra målet, og denne gangen var det Nolan Zajac som fikk stå helt uforstyrret i slottet og banke inn 0-2 målet. Dan Kissel finner han med en pen pasning, og slikt gjør man ikke ustraffet mot serielederen fra Stavanger! Gutta fortsatte å trykke på, og kom til flere avslutninger (10-10 i skuddstatistikk), men måtte se Oilers gå til pause med en tomåls ledelse.

Det så lenge ut til at siddisene skulle holde unna, men da de etter drøye 46 minutters spill pådro seg to tette utvisninger skulle endelig våre få hull på Henrik Holm! Etter noen kjempesjanser er det Endre Medby som “feier pucken i mål”, og det i sin kamp nummer 201 for klubben! Før kampstart fikk han krus som bevis på at han har spilt 200 kamper for klubben, og etter to mål mot Stjernen på lørdag scoret han i kveld sitt 10. mål for sesongen. Legger man til 5 assister er 25 åringen (fyller 26 år 11. januar) oppe i 15 poeng så langt denne sesongen, og fortsatt et stykke opp til de 34 poengene som han gjorde på 48 kamper i fjor. Men Medby ser ut til å ha noe på gang!

Noen som også har mange kampen for klubben er Petter Kristiansen (P) og Anders “Basse” Bastiansen. I dag fikk de to nestorene god hjelp av 22 år gamle Christian Kåsastul, Skiens-gutten som nærmer seg 250 kamper for klubben. Han ser at P er på god fart fremover og slår en genial pasning som P plukker opp og runder Oilers-målet. Der finner han Anders Bastiansen som kan slå inn pucken bak Holm, og dermed er det 2-2 i kampen når det gjenstår 8.03! I sluttminuttene har vi virkelig Oilers “på gaffelen”, men til slutt ser det ut til at kampen skal ebbe ut og gå til sudden.

Men så var det disse sekundene da…….. Kåsastul ser ut til å ha kontroll på Dan Kissel, men den 32 gamle amerikaneren, som i fjor var lagkamerat med Esbjørn Fogstad Vold i sveitsiske Visp og gjorde 53 poeng på 44 kamper, greide å sno seg forbi og satte pucken ned i hjørnet bak Fayen Vestavik. Utrolig surt å tape helt i sluttsekundene, men (dessverre) er hockey sånn.

Noe som også er synd er at Reid Petryk, som var tilbake etter et lengre skadeopphold, måtte gå av etter 30 minutters spill. Vi håper at det ikke er en ny alvorlig skade for Reid, og håper å se han tilbake på isen så raskt som mulig!

JANNA: – JÆVLIG SURT Å TAPE Det er en skuffet Janna Aasland vi treffer i garderoben etter at det sure nederlaget var et faktum, men som likevel synes at laget gjør en veldig bra kamp mot serielederen.

– Jeg synes vi totalt sett skaper mange muligheter, og i spill 5 mot 5 synes jeg vi er bedre enn Stavanger. Vi sier til hverandre etter at vi ligger under 0-2 at vi har mer enn nok av sjanser, så vi må bare fortsette så kommer det. Så utligner vi til 2-2, spiller kjempebra og fortsetter å dominere – og så får vi et mål i mot med bare 2 sekunder igjen. Totalen i matchen er veldig bra, og så er det jævlig surt å tape den kampen. Men man skal spille til kampen er ferdig, det får vi ta lærdom av.

– Vi gjør mye bra defensivt og skaper mye, men har noen enkelte situasjoner hvor vi gjør litt for fancy ting – og da kommer de! Det har vi sagt at vi ikke skal gjøre – men totalen er bra. Vi klarer å spille oss ut og kommer med fart gjennom midten, og får skudd på mål. Jeg er egentlig veldig fornøyd med kampen, selv om det kanskje er dumt å si etter å ha tapt med bare to sekunder igjen av kampen. All ære til Stavanger som er et godt lag, men i dag synes jeg vi var bedre.

To ringrever gjør et pent mål som dessverre ikke ble avgjørende.

– Det var smart av P som stikker, og Kåsa smeller den på hybrid – og P setter opp Basse. To gamle ringrever som scorer det som skulle være et viktig mål, men dessverre ble det ikke det.

Vi har en mulighet til i Stavanger – tar vi dem der?

– Jeg tror vi har muligheten til å slå dem, men da må vi ikke “slå av” ett eneste sekund. Man må være på hele tiden mens du er utpå der, være fokusert og gjøre det riktige valget hver gang. På 0-1 tar vi ikke en kølle – så pang. På 0-2 målet deres slår vi av ett sekund, og på det siste blir vi dratt av på utsiden og han hopper på innsiden. Vi må være på hele tiden, hvis ikke så er de der med en gang, avslutter Janna Aasland.

200 KAMPER FOR ENDRE MEDBY Før kampstart fikk endre krus som bevis på at han spilt 200 kamper for klubben. Vi gratulerer Endre med “jubileet”, og ser frem til å ha han på laget i mange år som kommer!