Borte
Frisk Asker
FRI

CHL: KAC KLAGENFURT BLE FOR STERKE

Det ble et tøft møte med et hardt forecheckende KAC Klagenfurt for våre gutter i kveld. Vi stilte med uforandret mannskap fra kampen mot EHC Biel-Bienne, og igjen skulle det bli de samme faktorene som ble avgjørende; Utvisninger og Nicklas Dahlberg.

SKØYTESTERKE ØSTERRIKERE

Hjemmelaget presset oss høyt fra start, og gjorde det uvant vanskelig for våre å komme seg ut av egen sone. Når det i tillegg ble slurvet fra vår side i pasningsspillet, og vi også pådro oss en hel del utvisninger, så ble det en relativt enkel dag på jobb for KAC Klagenfurts norske målvakt, Lars Haugen.

Det skulle gå 7.45 av perioden før Nicklas måtte se seg overlistet av Klagenfurts Manuel Ganahl. Hjemmelaget fortsatte å presse oss høyt på banen, og når først Viktor Granholm må sette seg i utvisningsboksen etter 13.37, og Mikkel Christiansen må følge etter samme vei bare seks sekunder senere, så blir det vanskelig å holde unna. 2-o er et faktum etter 14.55 i spill 3 mot 5 med mål av Matthew Neal, og perioden ebber ut med 2-0 på tavla.

UTVISNING PÅ UTVISNING

Det ble et tøft møte med Østerrikes topplag som har vunnet ligaen seks ganger på 2000-tallet, og vi greide sjelden å finne veien forbi de hardt forecheckende KAC Klagenfurt-spillerne. Og når utvisningene fortsatte å florere, så ble det en svett dag på jobben for vår sisteskanse, Nicklas Dahlberg. Han gjorde noen enorme redninger, og viste at han fortsatt holder høy klasse – men med snaue to minutter igjen av kampen måtte han kapitulere for tredje gang. Nok en gang var det i undertall, og nok en gang var Matthew Neal sistemann på pucken.

Alt i alt fortalte kampen oss at vi har et lite stykke igjen før vi klarer å holde samme tempo på skøytene gjennom tre perioder, og vi håper og tror at det blir bedre kvalitet over pasningsspillet når sesongen tar til. Eller forhåpentligvis allerede neste fredag – for da kommer EHC Biel-Bienne på besøk i Askerhallen!