Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr

- TILFELDIGHETER SOM AVGJØR

Med kniven på strupen var gutta mer enn klare for å senke Sarpingene og sikre seg en syvende kamp i kvartfinaleserien.

Det var liten tvil om at dagens tilskuere fikk oppleve en kamp helt utenom det vanlig. Kveldens første scoring skulle først komme i andre periode. Wold og Dokken sørget for å skape håp for hjemmepublikumet. Dog ble den tredje perioden, mildt sagt, et skjær i sjøen. Sparta kommer tilbake og med 19 sekunder igjen av kampen sørger de for å utligne til 2-2. Når overtid var et faktum, så det lenge ut til at seieren skulle ende hos de oransjekledde, men Sparta utnytter en av de få mulighetene de får, og sikrer seg dermed en semifinaleplass.

-Vi gjør en solid kamp! Vi burde scoret 3-4 mål i andre periode, og avgjort det da. Det er tilfeldigheter som avgjør det i sudden. Surt, men laget kan gå med hevet hode etter den kvartfinalen, sier Vidar Wold etter kampen.

Kveldens første 20 minutter utviklet seg til en svært jevn periode. Begge lag kan notere seg for ti skudd på mål, men ingen uttelling. Det var en tydelig krigervilje hos hjemmelaget, og var bare millimeter om å gjøre, før pucken traff nettmaskene.

Den andre perioden skulle bli hjemmelagets periode. Med et soild defensivt spill, og en enorm evne til å sabotere Østfoldingene, lå det virkelig til rette for de. Første mann ut til å benytte seg av muligheten var Eskil Wold. Ikke mange minuttene senere var det Dokken sin tur til å sette enda en puck i nettmaskene. Med en 2-0 ledelse til pause, og et solid spill, så det lyst ut i Varner Arena.

Utover i kveldens tredje periode kunne man ta og føle på nervøsiteten i arenaen. Det ble ikke bedre da Spartas Lundberg minsket hjemmelagets ledelse til ett mål. Dessverre klarer ikke de oransjekledde å holde unna. Til tross for iherdige forsøk, er det gjestenes ønske om semifinaleplass som skal få spillerom. Med 59 sekunder igjen av kampen, begjærer de blåkledde timeout og tar ut sin sisteskanse. Det skal gi uttelling, for med 19.2 sekunder igjen på klokka sørger Roest for å utligne til 2-2.

Den første og eneste overtidsperioden skulle i stor grad domineres av de oransjekledde og en keeper i Wallin som virkelig stod på hodet. Med en vanvittig innsats, pent spill og ikke minst utallige store sjanser så det lenge ut til at hjemmelaget kunne avgjøre det til sin fordel. Men slik gikk det ikke, dermed er sesongen 2021/22 over for Frisk Asker.