FØRSTE SMULTRING PÅ ELITENIVÅ

Med en helt fersk signering på plass, tok de oransjekledde fatt på kveldens motstander; Ringerike.

Total dominans

Kampens første femten minutter var preget av høyt press og utallige sjanser til Asker-laget. Det hjelper dog ikke med en rekke sjanser hvis ikke pucken finner veien til nettmaskene. Likevel var det ingen tvil om at hjemmelaget dominerte perioden. Til tross for dette gikk lagene til pause med 0-0.

En reddende engel!

Andre periode startet på akkurat samme vis som første. De oransjekledde dominerer i stor grad i bortelagets sone og slipper ikke til gjestene mer enn nødvendig. Ringerikes sisteskanse fikk en travel dag på jobb, men viste seg verdig gjennom kampens første 30 minutter. På et tidspunkt må likevel byllen sprekke, og denne gangen var det Viktor Granholm som fikk æren!

Utover i perioden pådrar vi oss to utvisninger, men klarer å ri av undertallet. Helt på tampen får Ringerike en kjempesjanse, pucken havner bak Fayen men Andresen kommer som en reddende engel og snapper opp pucken i siste liten! Perioden ender 1-0.

Karrierens første smultering på elitenivå

Kveldens tredje periode starter friskt. Ringerike får en sjanse, men benytter seg av den på litt klønete vis. Dommeren bestemmer seg for å ringe på situasjonen, og til alle Frisk-fans sin glede, viskes målet. Det skulle straks bli litt mer fart på sakene. Lagets poengkonge Viktor Granholm har virkelig funnet scoringsformen og setter kveldens andre mål. Ikke lenge etter får Ringerike utvisning for farefullt spill med høy kølle. Franskcanadieren Jacob Lagacé er farlig effektiv og setter kveldens tredje mål drøye tretti sekunder ut i overtallet.

Midtveis ut i tredje periode var det nok en gang tid for undertallsspill. Fayen leverer varene og til tross for at Ringerike tar ut keeper og setter på en ekstra mann, holder han nullen. Det gjør han også resten av kampen. Dermed var både en 3-0 seier i boks og karrierens første smultring på elitenivå for Fayen.

** Hvordan føles det å holde nullen for første gang på elitenivå?**

-_Veldig digg, rett og slett. Er ikke så mye mer å si. Jeg var ganske nær mot Storhamar, og det siste målet irriterte meg. Så dette er insane deilig.

Du blir også kåret til banens beste i kveld. Det blir vel ikke bedre enn det?

_-Nei, det var bare positivt den matchen her, det er noe jeg må ta med meg videre.

Gode i begge ender av banen

Fayen var, med rette, svært tilfreds med kveldens kamp. Laget viste hva de virkelig er gode for og la bak seg tre perioder med svært godt offensivit og defensivt spill. Det var ikke bare lagets sisteskanse som var fornøyd med kvelden, det var også trenerteamet.

Vi vinner 3-0 og tar med oss 3 poeng fra oppgjøret i kveld. Hva tenker du om dagens kamp Janna?

-_Det var en solid kamp. Vi gjør en god jobb i begge ender av banen og holder godt unna. Samtidig skaper vi mange muligheter offensivt. Vi er veldig fornøyde med dagens prestasjon.

Nå venter nok en kamp på lørdag, denne gangen på Løkka, mot Grüner. Hvilke tanker har dere om den?

-_Vi må gjøre som i dag, være med fra start og gå for tre poeng. Det blir en tøff kamp fra start, så vi må være klare!