Borte
Biel-Bienne
EHCB

ALEX LAVOIE: – VI GJORDE EN BRA KAMP

Etter den første hjemmekampen vår i CHL-historien, var det med stolthet gutta kunne gå av isen til tross for et ett-måls tap. For i møte med sveitsiske EHC Biel-Bienne ville det ikke vært ufortjent om det hadde endt med poeng til oss – og til og med seier kunne man sett for seg etter spill og sjanser.

**GJESTENE BEST I GANG ** Etter første periode var det gjestene som gikk i garderoben med den beste følelsen, for det var ikke til å komme unna at de hadde vært mest i vår sone. Men i garderoben var våre gutter enige om at dette kunne de gjøre bedre, og at de skulle ut og gjøre en bedre innsats enn det de hadde vist i første.

Og det gikk bare drøye fire minutter av midtperioden før Alex Lavoie satte første pucken i mål! Assistert av Max Krogdahl og Victor Björkung satte canadieren 1-0, og fikk vist at han vet hvor veien til mål er. Gjestene var farlige frempå, og etter drøye halvspilt kamp kom utligningen. Nok en gang ble vi straffet i undertall, og er det noe gutta må ta med seg fra CHL så er det nettopp viktigheten av å være fulltallige på isen!

For bare drøye syv minutter senere var vi nok en gang i undertall etter en utvisning som både vi – og Victor Björkung – mente var hårreisende feil.

EHC Biel-Bienne ledet dermed 2-1 etter to perioder, men 9.06 ut i tredje periode var det vi som slo tilbake. I power play satte Mikkel Christiansen inn utligningen, assistert av Mats Frøshaug og Fredrik Lystad Jacobsen, og det vil vi si var fullt fortjent ut fra sjansene som vi hadde hatt..

Men selv om vi hadde ført kampen i både andre og tredje periode var det gjestene som til slutt trakk det lengste strået. Med bare 2.34 igjen av perioden styrer Neuenschwander inn vinnermålet, et skudd Nicklas Dahlberg bare hørte susen av.

Vi kom til enorme sjanser i sluttminuttet, men kampen ebbet ut med seier til sveitserne. Dermed må vi vente på vårt første CHL-poeng, og egentlig er det greit at neste sjanse kommer allerede på søndag.

**– SYNES VI GJØR EN GOD KAMP ** Alex Lavoie fikk vist seg frem for hjemmepublikummet i Askerhallen, og sto for 1-0 målet. Selv synes han laget fikk vist seg bra frem, og at vi egentlig burde vunnet kampen.

– Jeg synes vi gjør en god kamp og fikk vist oss frem for hjemmefansen. Pucken spratt ikke vår vei i kveld, og jeg synes ærlig talt at vi hadde fortjent å vinne i kveld, sier en litt skuffet Alex Lavoie etter kampen.

– Vi sa til hverandre etter første periode at dette kunne vi ta, og at vi ikke hadde noe å tape. Jeg synes vi gjorde to veldig bra perioder i andre og tredje, og det skal vi ta med oss videre. For det var et meget bra lag vi møtte i kveld, fastslår Alex.

Skuddstatistikken endte 40-41, men skudd på mål (som egentlig gjelder) viste 22-33. Begge lagene pådro seg 16 minutters utvisninger, men gjestene utnyttet dette bedre enn oss. På søndag kommer KAC Klagenfurt til Askerhallen, og vi håper at gutta kan vise frem like gode takter som i dag – da kan det fort bli poeng!