• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 16 Januar Jan
Lørdag Lør 18 Januar Jan
Fredag Fre 24 Januar Jan
Søndag Søn 26 Januar Jan
Torsdag Tor 30 Januar Jan
Søndag Søn 2 Februar Feb
Torsdag Tor 13 Februar Feb
Søndag Søn 16 Februar Feb
Tirsdag Tir 18 Februar Feb
Søndag Søn 23 Februar Feb
Torsdag Tor 27 Februar Feb
Lørdag Lør 29 Februar Feb
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lørdag Lør 7 Mars Mar

A-LAGS KONTRAKT FOR OPSAHL

Det var to fornøyde herrer vi møtte i underetasjen i Askerhallen onsdag ettermiddag hvor 18 år gamle Joakim Opsahl skulle sette navnet sitt på sin første A-lags kontrakt.

18-åringen debuterte på A-laget allerede i fjor, hvor han noterte seg for to kamper i A-lags drakten. I år har han seks kamper for A-laget, og den første assisten kom mot Stjernen da han hadde førsteassist på Erik Beier Jensens mål. Til daglig spiller Joakim på U21-laget, hvor han har scoret 9 mål og har 10 assist denne sesongen. I tillegg var han med U19-landslagets samling på Gjøvik i februar, hvor han også noterte seg for to assister i kampene mot Ungarn og Frankrike.

–HAR VÆRT ET MÅL FOR MEG LENGE

Joakim snørte på seg de første hockeyskøytene i Bærum Ishall som 8 åring, hvor han fikk spille sammen med sin tre år eldre bror, keeperen Jakob Opsahl.

Allerede som 10-åring mente han at det var behov for å skifte til Frisk Asker for å bli en bedre spiller. De tre siste årene har han vært del av NTG-laget, og selv om han er inne i det siste året som inkluderer russetid - så ser han ikke for seg at det blir snakk om noen utsvevende russetid.

– Nei, det blir nok ikke snakk om noe særlig russetid, smiler Joakim, som sier seg godt fornøyd med å ha signert A-lags kontrakten.

– Det har vært et mål for meg lenge!

Er det noen backer i Frisk som har vært et forbilde for deg?

– Det er litt vanskelig å si. Har syntes det har vært litt kult å følge med på Kåsa (Christian Kåsastul), for han kom opp ganske ung og har gjort det ganske bra. Så jeg håper å kunne gjøre det samme som han. Vil kanskje ikke si at han er et forbilde, men jeg har lyst til å ha samme progresjon som han, smiler Opsahl, som fyller 19 på selveste 17. mai.

Er det noen av trenerne du har hatt som du har hatt god nytte av?

– Christer som vi hadde som NTG-trener da jeg startet, har hjulpet meg ganske mye før han flyttet til Stavanger. Men så har vi fått inn Henke som har vært minst like bra som Christer. Han har lært oss gutta hvordan vi skal spille, og er bra trener som kan veldig mye hockey!

2+1 ÅRS KONTRAKT

Kontrakten som ble underskrevet i ettermiddag er for en periode på 2+1 år, men gjelder først fra 1. mai 2020. Selv ser Joakim frem til årets sluttspill, og skulle det bli spill for både U21 og A-laget, så sier han at han vil være klar for et tett program.

– Det gjelder å få hvilt nok og slappet av mellom kampene.

Når vi spør hvem han satser på å få satt på tribunen, så smiler han bare og sier at det har han ikke tenkt på.

Daglig leder - og leder for Sportskomiteen - Nicolay Sørensen, er godt fornøyd med å ha sikret seg signaturen til Joakim. Og selv om det kan se ut som backen har skøytene på, så kan vi bekrefte at det har han ikke. For bærumsgutten måler nemlig 196 cm på strømpelesten, og ruver godt både på og utenfor isen!

– Joakim har vi fulgt opp gjennom juniorårene i klubben, og vi har likt utviklingen hans. Det er selvsagt ekstra hyggelig å kunne signere en ung spiller som kommer opp gjennom egen junioravdeling, og det føyer seg fint inn i planen som vi har i klubben, sier en fornøyd Sørensen.

Vi gratulerer Joakim med kontrakten, og ønsker han lykke til!